نظر ادبی فخری خوروش بر یک تله تئاتر مذهبی

تهران- ایرنا- کارگردان تله‌تئاتر «غزل غزل‌ها» گفت: زنده‌یاد فخری خوروش که بازیگر این اثر مذهبی بود ادبیات فارسی را به خوبی می‌شناخت و روی متنی که به ایشان دادم نقطه نظر ادبی و تاریخی داشت.

هوشنگ توکی که در تله‌تئاتر غزل غزل‌ها به عنوان کارگردان با زنده‌یاد خوروش همکاری کرده‌بود در گفت‌وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون ایرنا اظهار داشت: در سال ۱۳۸۰ برای من یک فرصت تاریخی ایجاد شد که در خدمت ایشان باشم. خانم خوروش جزو بازیگران نسل اول تئاتر جدید هستند و کارنامه پرباری دارند. ایشان بانوی بسیار محترم و تاثیرگذاری بودند.

فخری خوروش روی یک تله‌تئاتر مذهبی نقطه نظر ادبی و تاریخی داشت
هوشنگ توکلی - بازیگر سینما، تلویزوین و تئاتر

ادبیات فارسی را به خوبی می‌شناخت

وی افزود: یکی از ویژگی‌ها مثبت خانم خوروش این بود که ادبیات فارسی را به خوبی می‌شناخت. روی متن و نمایشنامه‌ای که من به ایشان دادم نقطه نظر ادبی و تاریخی داشت و به عنوان عنصری مهم در پروژه غزل غزل‌ها شرکت کرد. غزل غزل‌ها یک مجموعه تلویزیونی بود که در ۱۰ قسمت ۵۰ دقیقه‌ای از شبکه یک پخش شد.. این مجموعه زندگی سلیمان بن صرد از یاران علی بن ابی‌طالب و از شیعیان کوفه در زمان قیام کوفه را بررسی کرد که خانم خوروش با اشتیاق حضور در این تله تئاتر را پذیرفت. من در این اثر بسیار از ایشان آموختم.

پا به پای جوانان بازی می‌کرد

توکلی درباره نحوه حضور فخری خوروش در غزل غزل‌ها توضیح داد: تصویربرداری این تله تئاتر در در سال های کهنسالی ایشان بود. سعی می کردند انرژی خودشان را طوری تقسیم کنند تا پا به پای جوانان از اول تا آخر کار حضور داشته باشند. خیلی تلاش کردند که با قدرت و حرفه ای نقش بازی کنند. خانم خوروش خیلی خوب به ما کمک کردند و کیفیت بصری کار را بالا بردند.

توکلی با تاکید بر این‌که من بیننده کارهایشان بودم بیان کرد: از نوجوانی شیفته تئاترهای ایشان بودم. چند بازیگر معتبر در زمان نوجوانی من تاثیرگذار بودند که تئاتر را انتخاب کنم. یکی از آنها خانم خوروش بود. به نظر من همه کارهای ایشان عالی است و اصلا کار ضعیف در کارنامه ندارند.

فخری خوروش روی یک تله‌تئاتر مذهبی نقطه نظر ادبی و تاریخی داشت

این هنرمندان احترام و فرهنگ تفکر و اندیشیدن را وارد تئاتر کردند

وی ادامه داد: اواخر دهه سی که ایشان وارد تئاتر شدند اصلا تئاتری به صورت جدی وجود نداشت. خانم خوروش و همکاران دیگرشان مثل علی نصیریان و مرحوم انتظامی و مشایخی، کسانی بودند که تئاتر محترم و قابل قبول را با زحماتی که کشیدند به جامعه معرفی کردند. حضور این هنرمندان و توانایی هایشان در رشد تئاتر جدید موثر بوده است. آنها در تئاتر نصر خیلی زحمت کشیدند و از هیچ شروع کردند و با زحماتی که کشیدند و با عشقی که داشتند پایه گذار تئاتری شدند که بسیار محبوب شد. این هنرمندان احترام و فرهنگ تفکر و اندیشیدن را وارد حوزه تئاتر کردند. خانم خوروش یکی از ستاره های درخشان آن نسل است.

توکلی اظهار امیدواری کرد که مراسم یادبود برای ایشان برگزار شود و گفت: مراسم یادبود حق خانم خوروش است. ضروری است که این قدردانی را از طریق مدیران فرهنگی ببینیم. هنرمندانی مثل استاد نصیریان که بیشتر با خانم خوروش کار کردند باید درباره هنر و ارزش‌های ایشان صحبت کنند.

به گزارش ایرنا، فخری خورش بازیگر سرشناس سینما و تئاتر، روز شنبه بیستم خرداد ماه در سن نود و سه سالگی در شهر لس‌آنجلس آمریکا درگذشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha