به گزارش ایرنا، کیومرث حبیبی روز یکشنبه در جلسه کمیته مناسب سازی استان کردستان در سنندج اظهار کرد: در زمینه دسترسپذیری جامعه معلولان و کمتوانان اقدامات مناسبی در استان انجام و رضایتمندی بیشتری در میان این قشر حاصل شده است.
وی افزود: سنندج ویترین عمرانی استان است بنابراین انجام اقدامات مختلف ازجمله مناسبسازی در سنندج، سایر شهرها را هم ترغیب به انجام این اقدامات خواهد کرد.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان ادامه داد: در حال حاضر در ساختمانسازیها تلاش میشود مواردی از جمله آسانسور، رمپ معلولان و سرویسهای بهداشتی رعایت شود، اما امکان اینکه تمام ساختمانهای موجود ایمنسازی و مناسب سازی شود وجود ندارد و مشکلات اعتباری مانع میشود.
وی یادآور شد: بحثهایی در رابطه با هسته مرکزی شهر سنندج و برخی از خیابانهای اطراف وجود دارد که شهرداری در تلاش است با تغییر کاربری تعدادی از ساختمانها پارکینگ احداث کند.
حبیبی به بحث آپارتمانسازی مناسب معلولان اشاره کرد و افزود: تلاش نظام مهندسی ما نیز در این زمینه است و تلاش میکنیم اشتباهات برنامهریزانه را در این دوره کم کنیم.
مناسب سازی ادارات در اولویت باشد
مدیرکل بهزیستی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: مناسبسازی یکی از موضوعات مهم و مطالبه به حق افراد دارای معلولیت است و در قانون جامع حقوق معلولان، تکالیف همه دستگاههای دولتی و خصوصی در این زمینه به صراحت و شفافیت بیان شده است.
حسین رسولی افزود: کردستان در زمینه دسترسپذیری ادارات برای جامعه معلولان جزو استانهای آخر کشور است.
وی ادامه داد: بحث مناسب سازی فقط برای افراد دارای معلولیت نیست سایر افراد همانند سالمندان، کودکان و زنان باردار نیز نیازمند این مهم هستند که این دسترس پذیری برای آنان حاصل شود.
مدیرکل سازمان بهزیستی کردستان ادامه داد: شهرداران بیشترین وظیفه را در این زمینه بر عهده دارند و با وجود اینکه اقدامات خوبی در سطح استان انجام شده است اما هنوز هم با نقطه مطلوب فاصله داریم و باید جدیتر به این موضوع پرداخته شود.
لزوم توجه به مناسبسازی خانههای آپارتمانی
مشاور استاندار کردستان در امور معلولان نیز در این جلسه اظهار کرد: در بحث مناسبسازی هرچند استفاده مستقیم برای معلولان است اما قسمت عمدهای از آن به مردم بر میگردد و ما میتوانیم با اقدامات مهم در این زمینه رضایتمندی مردم را نیز بدست بیاوریم.
نصرالله ابراهیمی افزود: در موضوع مناسبسازی تمرکز ما فقط بر روی مرکز استان باشد، چرا که سایر شهرستانها نیز با مشکلات جدی مواجه هستند و باید اقدامات مناسب در این مناطق هم انجام شود.
وی یادآور شد: بخش عمده ای از زندگی ما در محل مسکونی است اما بسیاری از آپارتمانها مناسب سازی نشده و همین امر معلولان بویژه معلولان جسمی و ضایعات نخاعی را در رابطه با مسکن با مشکل مواجه کرده است لذا انتظار می رود، موضوع مناسب سازی آپارتمانها مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما