نکات ساده و در عین حال مهمی پیرامون نحوه استفاده از اسپلیت و داکت اسپلیتها وجود دارد که شهروندان میتوانند در صورت رعایت این نکات مصرف برق خود را بهمراتب کاهش دهند.
توجه به تنظیم "دمای آسایش" مکانیزمی قابلتوجه برای صرفهجویی در مصرف برق این سامانهها است.
دمای آسایش یا آسایش حرارتی دمایی است که مهمترین معیار در طراحی ساختمان بر اساس صرفهجویی در مصرف انرژی است و اگر به آن توجه نداشته باشیم با افزایش مصرف برق و افزایش قبض برق میشود.
یکی از راههای کاهش مصرف برق کولرگازی این است که اسپلیت خود را در دمایی تنظیم کنید که نقطه آسایش شما را فراهم کند و معمولاً دمای مناسب جهت کولرهای گازی ۲۴ درجه سانتیگراد است و با تنظیم این دما کولرگازی شما سریعتر محیط را به آن دما رسانده و ترموستات آن عمل کرده و کمپرسور دستگاه خاموش میشود و در طول استفاده شما کمپرسور با کمترین کارکرد میتواند محیط را خنک کند.
برای کاهش فشار کمپرسور در صورت کثیف بودن فیلتر هوا و یا کندانسور باید بهصورت دورهای فیلترها را عوض کنید و یا تمیز کنید فشار بیشتر به کمپرسور مساوی است با مصرف برق بیشتر همچنین در صورت کثیف بودن فیلتر ذرات داخل آن به داخل کانال برگشته که باعث کاهش عملکرد و مشکلات فنی بیشتر در آینده خواهد شد.
تمیزی فیلتر دستگاه علاوه بر کاهش استهلاک کمپرسور و کاهش ۵ تا ۱۵ درصدی برق مصرف دستگاه مهمتر از همه مشکلات بهداشتی در هوای خارج شده از اسپیلت را دارد پس باید شما برنامهریزی مشخصی در بهداشت فیلتر هوا داشته باشید.
کولرتان را بهصورت دورهای سرویس کنید.
از سالمبودن دستگاه مطمئن شوید.
برای خودتان ترموستات قابلبرنامهریزی بگیرید.
کولر را در جای مناسب نصب کنید.
در هنگام خرید کولرگازی توجه داشته باشید که محصول دارای اینورتر باشد شاید بتوان این مورد را رکن اصلی کاهش مصرف برق کولرگازی و همچنین استهلاک کمتر آن به دلیل تنظیم دور موتور دانست.
مرحله بعد به برچسب انرژی دقت داشته باشید که A یا B باشد معمولاً دستگاههای دارای اینورتر با برچسب A یا B هستند و سپس بررسیEER که نسبت راندمان انرژی است.
از این معیار میتوان متوجه شد که کولرگازی موردنظر، چه مقدار انرژی الکتریکی را به سرما تبدیل میکند.
گرید A برای EER عدد ۳.۲ است که بالاترین گرید محسوب میشود.
گرید G برای ERR کمتر از ۲.۲۰ که پایینترین گرید آن است.
هرچقدر عدد EER بیشتر باشد راندمان آن بالاتر است.
حتماً به EER دستگاه توجه کنید ممکن است شما دستگاهی با ظرفیت ۳۰۰۰۰ خریداری کردهاید؛ اما باید بیشتر کار کند که محیط شما را خنک کند.
یکی از راههایی که گرما به درون اتاقها وارد میشود پنجرههاست که با استفاده از پرده و ایجاد سایه میتوان از ورود گرما به درون اتاق و درنتیجه ایجاد دمای آسایش بدون استفاده از وسایل سرمایشی، در مصرف انرژی صرفهجویی کرد.
در ساعتهای شب که معمولاً هوا خنک است، با بازکردن پنجره از هوای خنک بیرون بهجای استفاده از وسایل سرمایشی استفاده کنید که در کاهش هزینه برق بسیار مؤثر است.
استفاده از انواع پنکه و بهویژه پنکه سقفی به دلیل ایجاد جریان هوا در اتاق، محیط را چهار درجه و یا بیشتر خنک میکند و تنها بهاندازه یک لامپ ۱۰۰ واتی انرژی مصرف میکند.
نظر شما