استاندار مازندران : لازمه دستیابی به توسعه همه جانبه رعایت مسایل زیست محیطی است

ساری - ایرنا - استاندار مازندران گفت که استقرار واحدهای صنعتی و تولیدی برای دستیابی به توسعه همه جانبه و پایدار در استان باید با ملاحظات زیست محیطی همراه باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمود حسینی‌پور روز دوشنبه در آیین تجلیل از محیط بانان نمونه استان در ساری افزود: توسعه پایدار و متوازن از اولویت‌های اساسی حفاظت از محیط زیست است و برای تحقق این مهم باید از تمام امکانات و ظرفیت‌های موجود به شکل مطلوب استفاده کرد.

وی اظهار داشت: با آموزش و جلب مشارکت عمومی، تشکیل نهادهای غیردولتی و مردمی، سیاستگذاری‌های مناسب و ایجاد برنامه‌های بلندمدت در سازمان‌های مختلف، می‌توان به داشتن محیط زیستی سالم کمک کرد.

وی با اشاره به وجود ظرفیت‌های متنوع و منحصر به فرد در مازندران، با بیان اینکه استقرار واحدهای صنعتی، تولیدی و کشاورزی نیازمند حفظ مسایل زیست محیطی است، خاطرنشان کرد: بدون در نظر گرفتن این اصل مهم و اساسی، دستیابی به توسعه پایدار امکان پذیر نخواهد بود.

وی افزود: می‌توان با درنظر داشتن جوانب مختلف و توجه به منابع تجدید پذیر و رعایت ملاحظات زیست محیطی، علاوه بر جلوگیری از بسیاری خسات های احتمالی، به توسعه متوازن نیز دست یافت.

نقش بی بدیل محیط زیست در توسعه کشور

نماینده عالی دولت در مازندران، با عنوان اینکه توجه به محیط زیست و استفاده از آن با توجه به نیازهای بشری از اولویت های اصلی است، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست کشور در هدایت روند توسعه کشور نقش بی‌بدیل و غیرقابل انکاری دارد و در واقع این نهاد تسهیل کننده توسعه همه جانبه کشور است و همواره برای تحقق این مهم یکی از ارکان اصلی بوده است.

حسینی‌پور با اشاره به ایجاد تغییر و تحول در سازمان حفاظت محیط زیست کشور در طی سال های اخیر، گفت که سازمان حفاظت محیط زیست زودتر از مهلت‌های قانونی پاسخ تمام استعلام‌های دستگاه‌های توسعه‌ای کشور را داده و تاکنون در مقابل فرصت طلب‌هان و سودجویان نیز مام قد ایستاده است.

وی همچنین ظرفیت‌های طبیعی و زیست محیطی کشور را بی نظیر و بی‌بدیل توصیف کرد و گفت: محیط بانان در سازمان حفاظت محیط زیست با حداقل امکانات در خدمت طبیعت و محیط زیست کشور هستند و برای حفظ این امانت الهی و انتقال آن به نسل آینده در حال تلاش شبانه روزی هستند.

استاندار مازندران : لازمه دستیابی به توسعه همه جانبه رعایت مسایل زیست محیطی است

محیط بانان تلاشگران و جهادگران عرصه زیست محیطی هستند

استاندار مازندران گفت: محیط بانان تلاشگران و جهادگران عرصه زیست محیطی هستند که با کمترین امکانات و تجهیزات برای حراست از انفال عمومی و انتقال این موهبت الهی به نسل آینده، در برابر سودجویان ایستادگی می کنند.

حسینی پور با اشاره به وجود جنگل‌های هیرکانی بعنوان یکی از ذخایر ارزشمند در مازندران افزود: جنگل‌ های هیرکانی که در چند سال گذشته مورد غفلت و بی مهری قرار گرفته و در معرض خطر انقراض نیز قرار گرفته بود، به برکت فرهنگ شیعی ملت ایران و بویژه مردم نوعدوست و طبیعت دوست مازندران اکنون در مسیر حفظ و پویایی قرار گرفته است.

وی در بخش دیگر سخنان خود با عنوان اینکه سردمدارانی که شعار آزادی و حقوق بشر را سر می دهند از محیط زیست بعنوان یک اهرم برای رسیدن به اهداف شوم خود استفاده می کنند و برای نظام اسلامی که در مسیر توسعه قرار گرفته است سنگ اندازی می کنند، گفت: استکبار جهانی بداند که ملت ایران و بویژه مردم مازندران در حفاظت از محیط زیست جلوتر از انان هستند و با رعایت شاخص های زیست محیطی، به توسعه همه جانبه می اندیشند.
وی با اشاره به اینکه محیط بانان نماد محیط زیست هستند و فعالان این عرصه نیز جهادگونه در راه پاسداری از عرصه های زیست محیطی شبانه روزی درحال تلاشند، ادامه داد: کار در محیط زیست نیازمند یک برنامه ریزی و آینده نگری است.

مقام عالی دولت در مازندران اظهار داشت: به علت نبود آشنایی دقیق از ماموریت های اصلی این سازمان، ناملایماتی را در نحوه مواجه با ماموریت های سازمان حفاظت محیط زیست شاهد هستیم اما محیط بانان با وجود تمام مشکلات، عاشقانه در حراست از عرصه های زیست محیطی تلاش شبانه روزی دارند و مشغول فعالیتند.
حسینی پور با عنوان اینکه مدیریت در محیط زیست باید منطبق بر فرآیند های علمی و دانش بنیان باشد و با توجه به عصر تکنولوژی و انفجار اطلاعات، گفـت: سازمان حفاظت محیط زیست نیز باید متناسب با این اتفاق ها، توسعه یابد که البته در دولت مردمی سیزدهم توجه ویژه ای به این بخش شده است.

روش های سنتی در حفاظت از محیط زیست برچیده شود

وی گفت: استفاده از روش های سنتی در حفاظت از عرصه های زیست محیطی امکان پذیر نیست و در مباحث مربوط به محیط زیست، به لطف الهی و تلاش محیط بانان، عزت و آبروی ایران اسلامی در مجامع بین المللی حفظ شده است.

استاندار مازندران ادامه داد: امروز باید بین صنعت، کشاورزی و گردشگری با محیط زیست ارتباط، تعامل و همکاری تنگاتنگی ایجاد شود و در یکسال گذشته نیز با توجه به اقدامات صورت گرفته این امر نمود عینی یافته است.

حسینی پور با عنوان اینکه محیط زیست، محیط امید است و شاخص های زیست محیطی نیز باید در هر شرایطی رعایت شود، گفت که اگر بنا باشد به بهانه صنعت، محیط زیست را نابود کنیم، از شاخص های توسعه عقب خواهیم ماند.
وی افزود: در حالی مازندران با کمبود نیروی کار مواجه است و برای رفع این مشکل از دیگر استان ها نیرو وارد می کند که طبق داده های آماری سطح سواد ۹۰ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی لیسانس و یا بالاتر از لیسانس است و باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی متناسب با سطح سواد این افراد نیز شغل مناسب ایجاد کرد.
وی با عنوان اینکه مازندران مقام نخست تولید محصولات کشاورزی و تولید لبنیات در کشور را در اختیار دارد اما به علت بی توجهی های صورت گرفته، در ۱۰ سال گذشته نرخ رشد اقتصادی استان منفی بود که اکنون و در دولت مردمی سیزدهم به مثبت چهار درصد افزایش یافته است.
استاندار مازندران گفت که ستاد عالی رشد اقتصادی استان با بکارگیری دانشمندان و کارشناسان نخبه استانی برای انجام کارهای بزرگ در تلاش است و مردم در سال های آینده ثمره آن را خواهند دید.
حسینی پور افزود: امکاناتی که در اختیار محیط زیست استان است به هیچ عنوان قابل قبول نیست و باید با هوشمند سازی و استفاده از تجهیزات جدید و پیشرفته، از عرصه های زیستی محیطی حفاظت و پاسداری کنیم.
وی با عنوان اینکه هم اکنون همکاری و تعامل مطلوبی بین دستگاه های اجرایی با محیط زیست استان ایجاد شده است و پاسخ استعلامات نیز در کمترین زمان ممکن صادر می شود، گفت: محیط زیست استان باید پیوست تمام طرح های مهم قرار گیرد و پیشران بودن محیط زیست در عرصه های مختلف مورد انتظار مردم است.
در پایان این آیین، ۲۵ محیط بان نمونه استان نیز با دریافت هدایایی تقدیر شدند و قاسم رضایی قهرمان سابق کشتی کشورمان نیز به عضویت افتخاری همیار محیط زیست مازندران درآمد.

مازندران دارای ۲ تالاب بین المللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گل پل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.

مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آب‌بندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان ۹۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت حدود یک میلیون بال به مازندران مهاجرت می کنند.
بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از رده های مختلف مهره داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها در زیست بوم مازندران شناسایی شده اند.
پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهی ها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل می دهند.

استاندار مازندران : لازمه دستیابی به توسعه همه جانبه رعایت مسایل زیست محیطی است

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha