پیشگیری از مخاطرات محموله‌های گوشت وکیوم وارداتی برای نخستین بار در کشور

تهران- ایرنا- سرپرست مرکز ملی تشخیص آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور اعلام‌کرد: نخستین بار دستاورد آزمایشگاهی این سازمان به‌منظور پیشگیری از مخاطرات محموله‌های گوشت وکیوم وارداتی عملیاتی شد.

به گزارش ایرنا از سازمان دامپزشکی کشور، «عادل حقیقی» افزود: آزمون جست‌وجوی توکسین باکتری کلستریدیوم بوتولینوم با روش Mouse Bioassay for Clostridium botulinum Toxin به همت کارشناسان آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی کشور برای نخستین بار بر روی محموله‌های گوشت وکیوم وارداتی انجام شد.

سرپرست مرکز ملی تشخیص آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: این شیوه مطابق منابع علمی معتبر روز دنیا نظیر Bacteriological Analytical Manual FDA و AOAC INTERNATIONALبوده و در واقع تشخیص سم به‌صورت بیولوژیکی است.

وی با بیان اینکه طبق این روش، سم از ماده غذایی بطور مستقیم استخراج و به‌صورت داخل صفاقی در سه گروه تریپسینه، غیرتریپسینه و کنترل به موش آزمایشگاهی تزریق می‌شود و سپس آن را زیر نظر قرار می‌دهند، ادامه‌داد: در موارد مثبت پس از بروز علایم مسمومیت و مرگ و میر، وجود توکسین توسط آنتی توکسین تایید می‌شود.

حقیقی با اشاره به اینکه هشت نوع آنتی ژن از سم بوتولینوم وجود دارد که انواع A ،B ،E و F برای انسان خطرناک است، تصریح‌کرد: میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیت غذایی با این توکسین زیاد بوده و کمتر از یک میکروگرم آن برای انسان کشنده است.

آزمون‌های گوشت وکیوم تازه وارداتی شامل شمارش کلی میکروارگانیسم‌‍‌ها، شمارش اشریشیا کلی، جستجوی سالمونلا و جستجوی توکسین باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است که در آزمایشگاه مرجع سازمان دامپزشکی کشور انجام می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha