عزمی همگانی برای رهایی از بَند اعتیاد در خراسان‌شمالی

بجنورد- ایرنا- مجمع خیرین"یاریگران زندگی" خراسان‌شمالی امروز(سه شنبه) با حضور ۳۰۰ نفر از نیکوکاران و کارآفرینان عرصه مقابله با اعتیاد برگزار شد که نشان از عزمی همگانی برای رهایی از بند اعتیاد در استان دارد.

به گزارش ایرنا، اعتیاد یا همان بلای خانمان سوزی مختص قشر خاصی از جامعه نیست و همه را از فقیر و غنی گرفته تا باسواد و بی سواد درگیر می‌کند.

این وابستگی جان سوز مسیر را برای از بین رفتن بسیاری از ارزش‌ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی هموار و هزینه‌های سرسام آوری را بر دوش دولتمردان تحمیل کرده است اما با وجود همه تلاش‌ها، برنامه‌ها و هزینه‌ها باز هم موفقیت‌ها برای از بین بردن جلوه‌های شوم این پدیده کم است.

بر همین اساس در سال‌های اخیر زمزمه‌های اجتماعی کردن مبارزه با اعتیاد در کشور فراگیر شد و پای سازمان‌های مردم نهادی همچون مجمع خیرین " یاری گران زندگی" را با هدف بهره گیری از ظرفیت نیکوکاران و کارآفرینان برای مقابله با اعتیاد به این عرصه باز کرد.

سازمانی که پایش به چهاردهمین مقصد مقابله با اعتیاد یعنی خراسان شمالی نیز باز شد و جمعی ۳۰۰ نفری از نیکوکاران و کارآفرینان را امروز برای برگزاری مجمع عمومی و انتخابات هیأت مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی خراسان شمالی در بجنورد گرد هم آورد.

عزمی همگانی برای رهایی از بَند اعتیاد در خراسان‌شمالی

از سمن‌های حوزه ورزش گرفته تا حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سلامت همه پای کار آمده بودند تا گام‌هایی امیدبخش برای انسان‌های دربند اعتیاد بردارند.

در این آئین مقامات رسمی هم شرکت کرده بودند؛ معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان شمالی، مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر و دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی مقام‌هایی بودند که در این نشست حضور داشتند.‬

اشتغال؛ حلقه مفقوده مقابله با اعتیاد

مدیرعامل مجمع خیرین یاری گران زندگی کشور در این مجمع گفت: اشتغال یکی از حلقه‌های مفقوده بعد از درمان معتادان است به گونه‌ای که باید با فراهم کردن شرایطی نباید اجازه دهیم این افراد بعد از بهبودیافتگی با معضلی به نام بیکاری دست و پنجه نرم کنند و با افسردگی دوباره به سمت اعتیاد بر گردند.

حسن حمزه زاده افزود: اگر برای بهبودیافتگان، کار و شغلی ایجاد شود نه تنها از آسیب‌های اجتماعی بعدی بلکه از اعتیاد دوباره آنها نیز جلوگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: مهارت آموزی برای اشتغال در حین درمان نیز گامی مؤثر در روند بهبود جسمی، روانی و اجتماعی بیمار دارد به گونه‌ای که تحقیقات نشان داده است که آموزش مهارت و فن در بازسازی شخصیت اجتماعی بهبودیافته بسیار مؤثر است.

عزمی همگانی برای رهایی از بَند اعتیاد در خراسان‌شمالی

تشکیل چهاردهمین مجمع خیرین "یاریگران زندگی"

مدیرعامل مجمع خیرین یاری گران زندگی کشور گفت: تاکنون این مجمع در ۱۴ استان با هدف توانمندسازی و اشتغالزایی معتادان بهبودیافته تشکیل شده است.

حمزه زاده افزود: سایر استان‌ها نیز برای تشکیل مجمع خیرین یاری گران زندگی اعلام آمادگی کردند که تلاش برای تحقق این موضوع داریم.

وی اظهار کرد: این مجمع خیرین از سال گذشته با شعار "هر کمپ یک کارگاره اشتغالزایی" تشکیل شد و در کنار ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان بازوی اجرایی توانمندسازی معتادان بهبودیافته عمل خواهد کرد.

حمزه زاده خاطرنشان کرد: گرچه تاکنون اقداماتی برای اشتغالزایی معتادان انجام شده است اما این مجمع به شکلی هدفمند با توجه به توانمندی‌ها، آموزش‌های مهارتی ارائه و برای بهبودیافتگان اشتغالزایی خواهد کرد.

‫ مدیرعامل مجمع خیرین یاری گران زندگی کشور با اشاره به بازگشت دوباره بهبودیافتگان به دامان اعتیاد، گفت: مانایی معتادان بهبودیافته متجاهر بسیار پایین است به گونه‌ای که براساس برآوردها بسیاری از این افراد دوباره به سمت اعتیاد بر می‌گردند.

وی افزود: این در حالی است که با ایجاد اشتغال و حمایت‌های اجتماعی از افراد بهبودیافته می‌توان کمتر شاهد بازگشت بهبودیافتگان به سمت اعتیاد بود.

حمزاده زاده خاطرنشان کرد: اگر کارگاه‌های اشتغالزایی را به همت کارآفرینان در مراکز ماده ۱۶ راه‌اندازی کنیم این ظرفیت انباشته در مراکز وارد عرصه کار شده و چرخه بهبود معتادان کامل می‌شود.

عزمی همگانی برای رهایی از بَند اعتیاد در خراسان‌شمالی

افزایش ۱۰۰ درصدی اعتبارات مبارزه با مواد مخدر

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان شمالی گفت: پارسال ۱۰۲ میلیارد ریال در حوزه مبارزه با مواد مخدر استان جذب شد که نسبت به مدت مشابه سال ما قبل آن ۱۰۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

عبدالصمد صفرنژاد اظهار کرد: سال ۱۴۰۰ حدود ۵۳ میلیارد ریال در حوزه مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی از محل منابع ملی و استانی جذب شد ولی در سال ۱۴۰۱ به رقم قابل توجهی رسید.

وی افزود: ۲۰ میلیارد ریال از این اعتبار برای تکمیل ساختمان ستاد مبارزه با مواد مخدر استان، ۱۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای تکمیل و تجهیز مرکز ماده ۱۶ شیروان و ۱۰ میلیارد ریال نیز برای خرید کانکس ایستگاه بازرسی سیار هزینه می‌شود.

صفرنژاد با اشاره به راه اندازی ایستگاه بازرسی سیار مواد مخدر در استان، گفت: پارسال با پیگیری‌های انجام شده نخستین ایستگاه بازرسی با هدف پیشگیری از قاچاق مواد مخدر و افزایش ارتقای سطح امنیت و آرامش شهروندان در این خطه از شمالشرق کشور راه اندازی شد.

وی ادامه داد: همچنین ۲ دستگاه تریلی و هفت دستگاه خودرو سواری برای راه اندازی این ایستگاه تهیه و در اختیار پلیس مبارزه با مواد مخدر استان قرار گرفت.

عزمی همگانی برای رهایی از بَند اعتیاد در خراسان‌شمالی

رونمایی از نخستین وقف مبارزه با مواد مخدر

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی نیز در این مجمع اظهار کرد: این وقف در قالب زمینی کشاورزی با پنج هزار متر مربع واقع در شهرستان مرزی رازوجرگلان است که عوائد حاصل از آن در حوزه مقابله با مواد مخدر هزینه خواهد شد.

ابوالحسن نجفی افزود: برای نخستین بار در خراسان شمالی برای کمک به درمان معتادان و آسیب دیدگان اجتماعی این معضل، وقف انجام می‌شود.

وی با اشاره به اجرای طرح یاری گران زندگی در ۳۰ درصد روستاهای خراسان شمالی، گفت: اجرای این طرح در ۲۱۵ روستای استان از اسفند سال گذشته آغاز شده است.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی ادامه داد: در این میان شهرستان اسفراین با ۴۲ روستا، شیروان با ۴۱ روستا و بجنورد با ۴۰ روستا به ترتیب بیشترین تعداد روستاهای مشمول اجرای این طرح را دارند.

نجفی یادآور شد: این طرح علاوه بر روستاهای آلوده به موادمخدر در روستاهای سفید نیز به منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و آگاه‌سازی مردم اجرا می‌شود.

میزان شیوع اعتیاد در خراسان شمالی نسبت به جمعیت فعال استان ۷.۲۱ درصد است که یک و نیم درصد این جمعیت فعال درگیر اعتیاد را بانوان استان تشکیل می‌دهند.

خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در نواحی روستایی سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha