به گزارش ایرنا، جیمز کلورلی روز سهشنبه طی سخنانی در مجلس عوام، با طرح ادعاها و اتهامزنی علیه برنامه هستهای ایران گفت: ما بر تعهد خود مبنی بر اینکه ایران نتواند به یک کشور دارای سلاح هستهای تبدیل شود، تاکید داریم و اطمینان حاصل خواهیم کرد که با پایان مهلت بندهای غروب آفتاب برجام، اقدامات گستردهتری را در این زمینه (عدم دست یابی ایران به سلاح هستهای) انجام دهیم.
او این مطلب را در پاسخ به پرسش باب بلکمن نماینده حوزه انتخابیه «هرو ایست» مطرح کرد که درباره تدابیر انگلیس در قبال پیشرفتهای هستهای و موشکی ایران با پایان بندهای غروب آفتاب برجام، مطرح کرد.
طبق توافق سال ۹۴، مهرماه امسال محدودیتها علیه برنامه موشکی ایران و تحریمهای باقیمانده اتحادیه اروپا علیه برنامه هستهای ایران لغو خواهد شد. اما شواهد نشان میدهد که طرفهای غربی درصدد مانعتراشی در این زمینه هستند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره تصریح کرده است: مبنای ما بازگشت به برجام براساس سند امضا شده در ۲۰۱۵ است و اینکه تا کجا پیش میرویم منافع ملی ایران حدود و ثغور این کار را مشخص میکند.
وی خاطر نشان کرد: خط قرمز ایران منافع ملی و حقوق قانونی و شناخته شده ملت ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای است. در برجام خط قرمز ما این است که تحریمها برداشته شود و ایران از منافع اقتصادی تعریف شده در برجام منتفع شود و فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران به عنوان عضو رسمی آژانس تأمین شود.
هراس از پیشرفتهای موشکی ایران
بلکمن که ریاست گروه دوستی پارلمانی انگلیس و اسرائیل را برعهده دارد و خود را از طرفداران قوی گروهک منافقین میداند در ادامه نشست امروز، با ابراز نگرانی نسبت به تهدید ناشی از پیشرفتهای موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی، این پرسش تکراری را مطرح کرد که دولت انگلیس چه برنامهای برای افزودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی دارد؟
کلورلی مدعی شد: دولت به طور مدام تأثیر فعالیتهای بیثبات کننده سپاه بر منافع انگلیس و علیه شهروندان این کشور را ارزیابی میکند. ما از نزدیک به کار با شرکای خود برای جلوگیری از فعالیتهای بیثبات کننده سپاه از جمله اشاعه سلاح به روسیه ادامه میدهیم. وی ادعا کرد: انگلیس سپاه را به طور کامل تحریم کرده است.
به گزارش ایرنا، بحث افزودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای تروریستی انگلیس، در اوج اغتشاشات سال گذشته به سوژه رسانههای این کشور تبدیل شد. بلکمن طی ماههای اخیر چندین جلسه پارلمانی در انگلیس علیه سپاه تشکیل داد تا با جنجال آفرینی موجی را برای افزودن این نهاد رسمی نظامی ایران به فهرست سازمانهای تروریستی ایجاد کند؛ اما تاکنون با اقبال مواجه نبوده است.
گزارشها حاکیست که هرچند سوئلا برآورمن وزیر کشور و تام توگندهات معاون امنیتی وزارت کشور انگلیس از این تصمیم حمایت میکنند اما وزارت امور خارجه این کشور نگران تبعات اقدام علیه سپاه است. بر اساس گزارشها، دستگاه دیپلماسی انگلیس نگران بسته شدن کانال ارتباطی با ایران است و به همین خاطر از این طرح حمایت نمیکند.
در همین پیوند وزیر امور خارجه انگلیس طی سخنانی در مجلس عوام، بطور غیر مستقیم اشاره کرد که دولت در خصوص اقدام علیه سپاه به اجماع نرسیده است.
وی گفت: ما (دولت) درباره قرار گرفتن نامهای جدید به فهرست سازمانهای تروریستی صحبت و گمانهزنی نمیکنیم. اما مایلم یادآوری کنم که سپاه به طور کامل تحریم شده است.
این دیپلمات انگلیسی عنوان کرد که وزارت امور خارجه با وزارت کشور که مسئول تصمیمگیری درباره قرار دادن نامهای جدید در فهرست سازمانهای تروریستی این کشور است، همکاری دارد اما «هرگونه تصمیم در این رابطه ناگزیر نظر مشترک دولت خواهد بود.»
وی همچنین طی گفتوگو با شبکه فاکس، ایالات متحده آمریکا را تنها کشوری نامید که سپاه پاسداران را به فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی این کشور اضافه کرده و گفت که لندن براساس منافع ملی خود عمل میکند.
به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، «برای یک دولت، بسیار غیرعادی است که سازمان نظامی یک کشور دیگر را به عنوان سازمان تروریستی معرفی کند و انگلیس باید خطرات و مزایای چنین اقدامی را بسنجد».
این گزارش میافزاید: «تحلیلگران معتقدند که قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی، تنشها بین لندن و تهران را تشدید خواهد کرد و خطر اقدامات تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران را در پی خواهد داشت. همچنین هر گونه امیدهای آینده در خصوص تلاشهای دیپلماتیک برای نجات توافق سال ۲۰۱۵ را که ایران با قدرتهای جهانی امضا کرد، پیچیده خواهد کرد.»
کنعانی هم در این باره گفته است که اظهارنظر مقامهای اروپایی «در ارتباط با تصمیم برای تحریم سپاه، در ادامه اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه این کشور است که ناشی از ادامه رویکرد غلط اینها در ارتباط با دولت و ملت ایران است.»
کنعانی تاکید کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد نظامی رسمی جمهوری اسلامی است و امیدواریم دولتهایی که در این زمینه اقدامی دارند، به نتیجه اقدامات غیرسازنده خودشان توجه کنند و به طور خاص منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند.
نظر شما