به گزارش ایرنا از روزنامه گلوبال تایمز، کارشناسان چینی در رابطه با میانجیگری پکن در منطقه خاورمیانه برای ایجاد ثبات و امنیت و توسعه منطقهای اذعان کردند: سیاستهای واشنگتن در منطقهی خاورمیانه باعث ایجاد جنگ و ناامنی شده و این امر طی دهه های مختلف بی اعتمادی مردم و دولت های منطقه به آمریکا را افزایش داده است این درحالیست که چین بعنوان نقش میانجیگری در خاورمیانه با برقراری روابط بین ایران و عربستان، بازگشت سوریه به اتحادیه کشورهای عربی، جنگ یمن سیاست بازگشت ثبات و امنیت به منطقه را دنبال می کند.
«محمود عباس» رئیس خودگران دولت فلسطین امروز سه شنبه (۲۳ خرداد) وارد پکن شد.
چین یکی از اولین کشورهایی هست که سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) و کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.
«وو سایک» فرستاده ویژه اسبق دولت چین در امور خاورمیانه می گوید : خاورمیانه در این دوره بسیار تغییرکرده است و با میانجیگری چین در برقراری روابط سیاسی جمهوری اسلامی ایران با دولت پادشاهی عربستان سعودی، موجی آشتی بین دولتهای منطقه ایجاد کرد.
«کیو ونپینگ» کارشناس مطالعات خاورمیانه دانشگاه فودان گفت: اساس استراتژی آمریکا در خاورمیانه استفاده از اتحاد آمریکا، اسرائیل و عربستان برای مقابله با ایران بود که با میانجیگری چین در روابط سیاسی بین تهران و ریاض اساس استراژی واشنگتن متلاشی شد.
کیو تاکید کرد: مقامات اسرائیل باید در نظر بگیرند که نزدیک شدن بیش از حد به آمریکا ممکن است امنیت پایدار و مستحکم را به همراه نداشته باشد.
روزنامه اسرائیل تایمز روز سه شنبه در گزارشی نوشت: پکن به دنبال تقویت روابط خود با خاورمیانه بوده و نفوذ دیرینه آمریکا در آنجا را به چالش میکشد.
«وانگ ونبین» سخنگوی امور خارجه چین گفت: فلسطین مهمترین مسئله خاورمیانه است که برای صلح ثبت و عدالت جهانی اهمیت دارد و چین همواره از آرمان عادلانه مردم فلسطین برای احیای حقوق ملی مشروع آنها حمایت کرده است.
وانگ گفت، چین بعنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، به همکاری با جامعه بین المللی برای دستیابی به راه حلی جامع، عادلانه و پایدار برای مسئله فلسطین در زمان اولیه ادامه خواهد داد.
نظر شما