ایران معاون کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی زیر آب یونسکو شد

تهران- ایرنا- جمهوری اسلامی ایران به عنوان معاون کنوانسیون ۲۰۰۱ حفاظت از میراث فرهنگی زیر آب یونسکو انتخاب شد.

به گزارش ایرنا از نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو- پاریس، در جریان برگزاری مجمع‌عمومی کشورهای عضو کنوانسیون حفاظت از میراث زیر آب یونسکو که روزهای ۲۳ و ۲۴ خرداد ماه جاری در مقر یونسکو در پاریس در حال برگزاری است، کشورمان با اجماع، به عنوان معاون مجمع و عضو هیات رییسه کنوانسیون مذکور برای مدت دو سال انتخاب شد.

جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۷۸ رسماً به کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی زیر آب پیوست. هدف اصلی از ایجاد این کنوانسیون ایجاد سازکار مناسب همکاری‌های بین‌المللی برای حفاظت از میراث باقیمانده در زیر آب‌های بین‌المللی و سرزمینی است.

یکی از اصول این کنوانسیون همکاری علمی و فنی در این حوزه است. شورای علمی بین المللی این کنوانسیون به کشورهای عضو مشورت می‌دهد. از سوی دیگر با توجه به پیچیدگی‌های فنی و تکنیکی حوزه میراث زیر آب، کشورهای عضو متعهد می‌شوند تا چنانچه از فناوری پیشرفته‌ای در این زمینه برخوردار باشند، با شرایطی آن را در اختیار حفاظت میراث زیر آب سایر اعضاء قرار دهند.

ایران معاون کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی زیر آب یونسکو شد

به گزارش ایرنا؛ از نظر حفاظت از میراث زیر آب یونسکو، «میراث فرهنگی زیرآب» به تمامی نشانه‌های زندگی بشری اطلاق می‌شود که دارای مشخصه فرهنگی، تاریخی یا باستان‌شناسی باشد و برای‌دوره‌ای‌خاص یا همیشه، حداقل صدسال، تمامی یا بخشی ازآنها در زیرآب وجود داشته باشد، از قبیل: محلها، سازه‌ها، بناها، مصنوعات بشری و بقایای انسانی، به همراه شرایط باستان‌شناسی و طبیعی آنها؛ کشتیها، هواپیماها، دیگر وسایل نقلیه یا بخشی از آنها، محموله یا محتوای آنها به همراه شرایط طبیعی و باستان شناسی آنها؛ اشیائی با ماهیت ماقبل تاریخ.

البته لوله‌ها و کابلهای موجود در بستر دریا و تأسیسات دیگری به غیر از لوله‌ها و کابلهای موجود در بستر دریا که هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد به عنوان میراث فرهنگی زیرآب محسوب نمی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha