به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن آهنگر روز شنبه در جمع خبرنگاران در بابل بیان کرد: استفاده از فناوری روز دنیا، ترویج و توسعه آموزش بخش کشاورزی و بهره برداران با وجود ۹ مرکز در حال ارائه خدمات ترویجی و سایر خدمات بخش کشاورزی از مهمترین مواردی است که در توسعه بخش کشاورزی بابل دارای اهمیت است.
وی افزود: تولید گوشت قرمز و سفید، تولید محصولات سالم و کنترل بیولوژیک، ارائه کشت محصولات اقتصادی، بهره برداری آب و توسعه گلخانهای نیازمندیهایی است که در بخش کشاورزی داریم که آموزش و ترویج و تقویت آن میتواند ما را در مسیر امنیت غذایی کمک کند.
مدیر جهاد کشاورزی بابل با بیان اینکه، بابل در زمینه تامین آب کشاورزی در وضعیت خوبی قرار دارد، گفت: تاکنون تنش آبی که منجر به خسارات در سطح شهرستان شود نداشتیم.
آهنگر با اشاره به اینکه، بابل بهعنوان پرچمدار تامین امنیت غذایی در استان و برخی محصولات غذایی حتی در کشور است، اظهار داشت: شهرستان بابل بهعنوان شهر اولینها در حوزه کشاورزی است که نشان میدهد که هم استعدادهای بالقوه طبیعی را اعم از اقلیم، آب و هوا، خاک و نیز کشاورزان سخت کوش و پرتلاش و سالم دارا میباشد که توانستند قلههای رفیع تولید را برای این شهرستان رقم بزنند.
وی اظهار داشت: وجود سه ایستگاه تحقیقاتی اعم از مرکز مرغ لاین، ایستگاه ملی تحقیقات و توسعه دام سنگین ۲ منظوره گاودشت و ایستگاه تحقیقاتی گلدشت که تولید بذر اصلاح شده برنج را برعهده دارد در تولید مواد غذایی بسیار اثرگذار است.
مدیرجهاد کشاورزی بابل افزود: ۳۹۵ هکتار زمین مربوط به مرکز تحقیقاتی گاودشت و گلدشت است که از این میزان ۳۴۰ هکتار مربوط به مرکز گاودشت و ۶۰ هکتار مربوط به مرکز گلدشت میباشد.
این مقام مسوول اظهار داشت: آنچه که جامعه کنونی ما در بخش کشاورزی نیاز دارد موضوع دانش بنیان کردن تولیدات کشاورزی در مسیر امنیت غذایی است که نقش ضریب نفوذ بکارگیری دانش نوین در تولیدات کشاورزی از ضروریات فعلی جامعه کشاورزی جامعه ما است.
وی با بیان اینکه، تامین مواد غذایی و علوفه دام از ضروریات است که متاسفانه دامداران برای تامین علوفه در استانهای همجوار مراجعه میکنند؛ افزود: در تأمین علوفه با مشکل مواجه هستیم که برای کاهش این مشکل کشت زمستانه در دستور کار قرار گرفت که ۱۰۰ هکتار از اراضی گاودشت زیرکشت علوفه زمستانه قرار گرفت.
آهنگر، برند سازی محصولات کشاورزی و زنجیرههای تولید، سرمایه گذاری در فرآوری مرکبات، شناسنامه کردن محصولات کشاورزی، ارتباطات بازرگانی، بهره وری مناسب آب، حفاظت از خاک و جلوگیری از تغییر کاربری را از نیازمندیها و برنامههای جهاد کشاورزی در سطح شهرستان نام برد.
وی در ادامه همچنین شهرستان بابل را بهعنوان اولین تولید کننده مرکبات در سطح مازندران برشمرد و گفت: سالانه ۶۰۰ هزار تن مرکبات در شهرستان تولید میشود که استقرار صنایع تبدیلی و فرآوری از نیازهای اصلی در این بابل میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی بابل بیان کرد: هر سرمایه گذاری که بخواهد در زمینه صنایع تبدیلی اقدام کند، مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
این مقام مسوول با بیان اینکه شهرستان بابل از لحاظ تولیدات کشاورزی در رتبههای برتر قرار دارد، اظهار داشت: شهرستان بابل با تولید یکصدو ۱۷ میلیون قطعه مرغ گوشتی در ۱۶۰ واحد مرغداری رتبه دوم تولید مرغ در سطح مازندران را دارا می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: این شهرستان با وجود ۴۷ هزار و ۵۳۴ هکتار از اراضی شالیزاری با تولید ۳۹۹ هزار تن شلتوک و ۲۲۰ هزار تن برنج رتبه اول را در سطح مازندران را دارا می باشد.
نظر شما