ظرفیت‌های میراث فرهنگی استان سمنان در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه قرار گرفت

سمنان- ایرنا- استاندار سمنان با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم به حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: بودجه استان در این بخش‌ها در دولت سیزدهم چندین برابر افزایش یافت و به ظرفیت‌های متنوع این بخش توجه ویژه شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمدضا هاشمی شامگاه چهارشنبه در آیین تجلیل از استادان پیشکسوت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان سمنان در سالن یادگار امام(ره) استانداری افزود: طی دوران مسئولیتم در دولت سیزدهم در استان سمنان، اعتبارات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چندبرابر افزایش یافته است و لازم است تا از محل اعتبارات‌ حوزه میراث فرهنگی استان، حداقل ۲۰ درصد به امر مهم آموزش اختصاص یابد.‌

وی یادآور شد: با تلاش های انجام‌شده و با توجه به اهمیت حوزه میراث فرهنگی، تعداد ۶۲ نفر سهمیه جذب نیروی جدید در این مجموعه اخذ شد که در ظرفیتها و با روش‌های مختلف وارد این حوزه خواهند شد.

وی به ضرورت توجه به ظرفیت‌های مختلف هنری در استان سمنان و توانمندی هنرمندان این استان پرظرفیت کشور اشاره و اضافه کرد: دستگاههای اجرایی استان سمنان مکلف شدند تا سوغات و هدایای خود را از هنرهای دستی تولیدشده در استان خریداری و تهیه کنند.

سمنان یکی از ۴۰ شهر عضو اتحادیه بین‌المللی شهرهای جاده ابریشم

استاندار سمنان تاکید کرد: در میان ۴۰ شهر عضو اتحادیه جهانی شهرهای جاده ابریشم‌، تعداد ۲۰ شهر از جمهوری خلق چین و ۲۰ شهر دیگر از سایر کشورهای در مسیر این جاده هستند که شهر سمنان به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این اتحادیه عضویت دارد.

به گفته هاشمی، پیگیری برای آزادسازی کاروانسرای شاه عباسی شهر سمنان با تلاش و همراهی تمام مردم و مسئولان به سرانجام رسید که به عنوان یکی از خواسته‌های مهم مردمی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، صنعت و معدن و حوزه کشاورزی سه ظرفیت بزرگ در استان سمنان برای توسعه هستند، ادامه داد: امروز باید تلاش شود تا به منظور اشتغالزایی و همچنین توسعه هنرهای این سرزمین‌، مشاغل حوزه صنایع دستی احیا شوند و توسعه پیدا کنند وتوجه به روستاها با اختصاص تسهیلات ارزان‌قیمت استان در روستاها، به همین منظور بوده است.

بودجه میراث فرهنگی استان سمنان در دولت سیزدهم ۶۰۰ برابر شد

ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی ، مکلف کردن دستگاهها به خرید صنایع دستی تولیدشده در استان، لزوم حمایت و همراهی اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی استان با هنرمندان حوزه صنایع دستی و لزوم تلاش برای صادرات تولیدات صنایع دستی استان به خارج از کشور، چهار راهبرد در جهت اهمیت‌دهی، توسعه و گسترش حوزه صنایع دستی استان سمنان، از بیان استاندار سمنان بود.

استاندار سمنان با تاکید بر حمایت شهرداران و فرمانداران استان از هنرمندان صنایع دستی، به بخشی از چالش‌های استان نیز اشاره و اضافه کرد: جمعیت یک‌ چالش بسیار بحرانی و نگران‌کننده در استان سمنان است و از سوی دیگر، استان به معنای واقعی با بحران شدید کم‌آبی به ویژه در شهرهای سمنان و شاهرود مواجه است.

در کشور ۲۹۳ رشته صنایع دستی وجود که از این تعداد ۵۳ رشته در استان سمنان فعال است و سه‌هزار هنرمند در این بخش فعالیت دارند.

مهمترین چالش حوزه صنایع دستی مساله بازار فروش تولیدات صنعتگران این حوزه است که به همین منظور ۱۴ فروشگاه صنایع‌دستی در استان سمنان شامل هفت فروشگاه در شاهرود، پنج فروشگاه در سمنان، ۲ فروشگاه در دامغان فعال و یک فروشگاه در مهدیشهر در حال دریافت مجوز است.

به همت اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، ۲۴ میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۱ پرداخت شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha