به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدصادق معتمدیان روز پنجشنبه در جلسه بررسی زنجیره ارزش اشتغال روستایی افزود: مزیتهای نسبی و ظرفیتهای بکر روستایی باید در استان شناسایی و چرخه عرضه اعم از تولید و فرآوری و فروش باید مد نظر باشد.
وی با تاکید بر اینکه اتحادیههای صنفی در این بخش نقش خاصی دارند اظهار کرد: در اتاقهای دربسته نمیشود برای روستاییان تصمیم گرفت چرا که فرهنگ و جغرافیای هر منطقه متفاوت است.
معتمدیان با اشاره به سند توسعه روستایی ادامه داد: لازم است منابع اشتغال روستایی بررسی شود و باید از خامفروشی با فرآوری و بستهبندی جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی ۱۳۰ بومگردی ایجاد شده است، گفت: این موضوع ایدهای بود که در کویر و مناطق روستایی موجب جذب هزاران گردشگر شد و آذربایجان غربی با این ظرفیتهای بکر پتانسیلهای بسیاری برای بهرهبرداری و توسعه گردشگری و بومگردی دارد.
استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر توجه به مزیتهای تولیدی استان یادآور شد: ایجاد زنجیره ارزش محصولات روستایی یک اقدام جهادی میخواهد و نیازمند ارتباط گیری با مردم و اخذ نظرات آنان است.
تشکیل نواحی اقتصادی روستایی در آذربایجان غربی انجام شود
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه در بخش عرضه و فرآوری محصولات روستایی باید ریلگذاریهای اولیه انجام شود افزود: کوتاهی دست دلالان از بازار محصولات کشاورزی لازم است در این زنجیرههای ارزش مورد توجه باشد و تشکیل نواحی اقتصادی در خود مناطق روستایی برای ارائه مستقیم محصولات فرآوری شده ضروریست.
معتمدیان با اشاره به تمرکز سرمایهگذاری بر روی زنجیره ارزش انگور و محصولات حاصل از آن اضافه کرد: در هر بخشی که امکان صدور مجوز برای سرمایهگذاری در بخش تولیدات روستایی باشد، لازم است مسیرها شفافسازی شود.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه محصول استراتژیک کشاورزی استان سیب درختی است، ادامه داد: سال قبل چالشهای بازار سیب با حدف واسطهها رفع و کشاورزان از منافع آن بیشتر بهرهمند شدند.
به گفته وی، باید مسوولان مربوطه با دخیل کردن گروههای تولیدی و اتحادیهها در تشکیل زنجیرههای ارزش اشتغال روستایی و حضور در مزارع و روستاها از ظرفیت تسهیلگری مردمی استفاده و این اقدامات به صورت میدانی تکمیل و محقق شود.
معتمدیان با بیان اینکه آذربایجان غربی با تولید ۳۰ هزار تُن عسل در سال رتبه اول کشوری را دارد، گفت: معرفی تولیدات استانی و فرآوردههای زراعی، باغی و دامی بویژه عسل در روستاهای هدف گردشگری باید مورد توجه باشد.
نظر شما