در دیدار استاندار مازندران با اهالی «لفور» سوادکوه شمالی چه گذشت؟

ساری- ایرنا - همزمان با دوازدهمین سفر شهرستانی استاندار مازندران مشکلات روستاییان لفور سوادکوه شمالی در محل مسجد روستای بورخانی این بخش بررسی شد.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ایرنا، دوازدهمین سفر شهرستانی سید محمود حسینی پور استاندار مازندران امروز با ادای احترام به مقام شامخ شهدا به شهرستان سوادکوه شمالی شروع شد.

مقام عالی دولت در مازندران در ادامه با حضور در مسجد روستای بورخانی بخش لفور صحبت های مردم را از نزدیک شنید و با آنان همدردی و تصمیم های کلیدی را برای حل و فصل مشکلات ارایه کرد.

مردم بخش لفور شهرستان سوادکوه شمالی خطاب به استاندار مازندران گفتند : اگر زیر ساخت های آب، گاز، راه و برق این بخش حل و فصل شود با رونق اقتصادی از محل گردشگری و بوم گردی علاوه بر این که دست مردم از جیب نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد و بهزیستی کوتاه می‌شود، بلکه افزایش در آمد و مهاجرت معکوس جوانان را شاهد خواهیم بود.

نماینده مردم روستای بورخانی در این دیدار گفت : روستای بورخانی با قدمت سه هزار و ۵۰۰ ساله با جمعیت حدود یکهزار و ۵۰۰ نفری است که ۲۶ هکتار اراضی باغی و ۲۰ هکتار شالیزاری دارد.

محبوب جمشیدی با بیان این که احداث سد البرز و خروج دام از جنگل و مرتع فعالیت کشاورزی کشاورزان را آسیب زده است، بیان داشت: جنگل های هیرکانی و طبیعت بکر و هجوم گردشگران سبب بازگشت جمعیت شده است، اما مشکلات زیرساختی در آب، برق و راه مانع فعالیت اقتصادی روستاییان در بخش بوم گردی می شود.

در دیدار استاندار مازندران با اهالی «لفور» سوادکوه شمالی چه گذشت؟

وی با اشاره به این که اکنون فقط در روستای بورخانی ۵۰ خانه مسافر منزل در قالب بوم گردی در صنعت گردشگری فعالیت دارند، بیان داشت : اگر چه بوم‌گردی سبب رونق اقتصادی و درآمد اهالی شده است اما نیاز به توسعه زیر ساخت است.

جمشیدی به چند مشکل و چالش بخش لفور اشاره کرد و ادامه داد: بلا تکلیفی ۱۱ ساله طرح شهرک دامپروری که ۱۲ هکتار زمین ملی برای شهرک دامپروری جانمایی شده است، اما این طرح به دلیل مشکلات دفع فاضلاب صنعتی دامپروری متوقف شد.

وی بیان داشت: حتی برخی از زیر ساخت های این طرح شامل برق، آب و گاز به سرقت رفته است.

جمشیدی، بلا تکلیفی تثبیت رفع تداخل زمین مردم با اراضی ملی را از دیگر مشکلات اهالی عنوان کرد و بیان داشت: اکنون از ۶۰ هکتار زمین روستا، ۲۰ هکتار تداخل زمین مردم با اراضی ملی وجود دارد.

نماینده مردم روستای بورخانی تصریح کرد: طرح هادی روستا در گام اول مشارکت مردم، حدود ۲ کیلومتر آزاد سازی شد، اما دولت گام دوم را اجرایی نکرده است.

جمشیدی به وجود معدن ماسه کوهی در این بخش اشاره کرد و اظهار داشت : اگر مجوز ارسال ماسه این معدن به روستا صادر شود، بخشی از مشکلات حل و فصل می‌شود.

وی عرض اندک پل وسط روستا را از دیگر مشکلات اهالی دانست و گفت: عرض این پل باید تعریض شود و نیاز به کمک مالی دولت است.

در دیدار استاندار مازندران با اهالی «لفور» سوادکوه شمالی چه گذشت؟

جمشیدی بلا تکلیفی ۳۵ ساله راه جوارم بخش لفور را از دیگر مشکلات مردم منطقه توصیف کرد و گفت: در حوزه آب لفور مشکلات جدی وجود دارد، حکایت مردم لفور این که آب در کوزه و ما تشنه لبیم، است. با مشارکت مردم سد ساخته شد اما مردم اهالی از آن بی بهره اند.

وی مشکلات آبیاری زمین کشاورزی اهالی که باید از چشمه های این بخش مشروب شود اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه مسوولان جلوگیری می کنند.

فرماندار شهرستان سوادکوه شمالی در این نشست صمیمی گفت: کمیته برنامه ریزی شهرستان سوادکوه شمالی تا سه برابر مشارکت مردمی کمک مالی می کند.

علی پیر فلک با بیان این که توسعه زیر ساخت های روستاها با مشارکت مردم قابل حل است، افزود: طرح تداخلات زمین نیز با مشکلات مقررات و قوانین منابع طبیعی مواجه است که نیاز به اصلاحیه دارد.

وی به ضعف والتاژ برق و جابجایی تیر برق منطقه اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته روستاهای شهرستان به درستی رصد و مشکلات تک به تک در حال حل شدن است.

به گزارش ایرنا در این سفرهای شهرستانی، هر یک از مدیران با حضور در ۲ تا سه روستای این شهرستان، مسایل و مشکلات مردم و روستاها را بررسی و شناسایی می‌کنند و برای جمع بندی و تصمیم سازی جهت برون رفت از آن ها در جلسه شورای اداری با حضور استاندار ارائه می‌نمایند تا مسائل در زمان های تعیین شده و با راهکارهای مصوب، حل و رفع شود.

مصوبات این جلسات به دستگاه های متولی ابلاغ و پیگیری های لازم برای اجرای آن با جدیت صورت خواهد گرفت. استاندار مازندران در این سفر همچنین با اقشار مختلف مردم، خانواده شهدا و نخبگان دیدار خواهد کرد.

برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، بازدید از عملیات اجرایی چند طرح عمرانی و واحد صنعتی از جمله دیگر برنامه های مقام‌ عالی دولت در استان‌ در سفر به سوادکوه شمالی است.

سوادکوه شمالی در سال ۱۳۹۲ به مرکزیت شهر شیرگاه ایجاد شد. این شهرستان از ترکیب بخش‌های نارنجستان و مرکزی است و حدود ۲۴ هزار نفر جمعیت دارد.

در دیدار استاندار مازندران با اهالی «لفور» سوادکوه شمالی چه گذشت؟

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha