بهمن شلال شاه آبادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نداشتن دبیرستان (متوسطه دوم) در این شهر موجب شده تا پسران برای گذراندن متوسطه دوم به شهرک عدالت و دختران به شهر دزفول تردد کنند.
وی ادامه داد: حدود یک هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی و متوسطه اول(راهنمایی) در این شهر مشغول تحصیل هستند که ۷۰۰ دانش آموز در مقطع ابتدایی و ۳۰۰ دانش آموز در مقطع راهنمایی هستند.
رییس شورای اسلامیشهر جندی شاپور دزفول اظهار کرد: سالانه ۱۲۰ دانش آموز دختر و پسر در این شهر دوره متوسطه اول را پشت سر میگذارند و وارد مقطع دبیرستان (متوسطه دوم) میشوند که تعداد زیادی از این دانش آموزان به دلیل دشواری تردد به شهرهای دیگر از ادامه تحصیل باز میمانند.
شاه آبادی با اشاره به وجود مجموعه آموزشی در این شهر گفت: مدرسه ابتدایی پسرانه دانش یک، مدرسه ابتدایی دخترانه دانش۲، مدرسه متوسطه اول دخترانه ام بیها و مدرسه متوسطه اول پسرانه جندی شاپور در سه مجموعه آموزشی در این شهر مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: شهر جندی شاپور نه تنها از نعمت دبیرستان بیبهره است بلکه مجتمعهای آموزشی موجود این شهر نیز با مشکل جدی مواجه هستند.
مدرسه متوسطه اول با ۴۰ سال قدمت نیاز به تخریب و بازسازی دارد
رییس شورای اسلامیشهر جندی شاپور دزفول گفت: مدرسه متوسطه اول پسرانه جندی شاپور با حدود ۴۰ سال قدمت از نظر ایمنی در شرایط بسیار خطرناکی قرار دارد که تخریب و بازسازی دوباره آن پیش از بروز هرگونه حادثهای ضروری است.
وی با اشاره به شرایط نامناسب مدرسه پسرانه متوسطه اول این شهر افزود: این مدرسه فاقد سرایداری است و از نظر محیط و امکانات آموزشی در وضعیت مناسبی قرار ندارد.
مدرسه ابتدایی شهر جندی شاپور ترانس و کولر دارد ولی برق ندارد
شاه آبادی بیان کرد: مدرسه ابتدایی پسرانه دانش یک نیز که در سالهای اخیر توسط بنیاد برکت بازسازی شده و تعداد کلاسهای آن از ۹ به ۱۲ کلاس افزایش یافته است به دلیل مساحت کوچک کلاسها، گنجایش تعداد بالای دانش آموزان را ندارد.
رییس شورای اسلامیشهر جندی شاپور دزفول اظهار کرد: ترانس لازم برای تامین برق این مدرسه ابتدایی پسرانه تامین و در این مجموعه آموزشی مستقر است ولی به دلیل اینکه برق دیموند مورد نیاز این ترانس تامین نشده است در عمل این ترانس وارد مدار نشد به همین دلیل امکان استفاده همزمان از تمام کولرها برای کودکان این دبستان در این گرمای هوا وجود ندارد.
وی ادامه داد: کولر و ترانس مورد نیاز مدرسه ابتدایی پسرانه دانش یک، خریداری و در مدرسه نصب شده است ولی به دلیل تامین نشدن برق دیموند مورد نیاز امکان استفاده از آن برای کودکان این مدرسه وجود ندارد.
مدارس شهر جندی شاپور با مشکل کمبود معلم مواجه هستند
رییس شورای اسلامیشهر جندی شاپور دزفول تصریح کرد: ساختمانی به عنوان دبیرستان در این شهر ساخته شده که در این ساختمان هم اکنون مدرسههای ابتدایی و متوسطه اول دخترانه دانش ۲ و ام ابیها به صورت شیفت مخالف فعال است.
شاه آبادی با اشاره به پیگیریهای زیاد انجام شده توسط شورای اسلامیشهر جندی شاپور برای استقرار دبیرستان در این شهر افزود: ایجاد دبیرستان، تخریب و نوسازی مدرسه متوسطه اول پسرانه جندی شاپور، وصل شدن برق دیموند مدرسه ابتدایی پسرانه دانش یک و همچنین تامین معلم مورد نیاز این مدارس مهمترین مطالبه خانوادههای این شهر از آموزش و پرورش است.
به گزارش ایرنا، دانشگاه جندی شاپور کهنترین دانشگاه جهان که زمان تاسیس آن به یکهزار و ۷۵۰ سال پیش بازمیگردد، در شهرستان دزفول در استان خوزستان در جنوب غرب ایران واقع شده است.
یونسکو در سال ۲۰۱۷ در سی و نهمین اجلاس مجمع عمومی خود در پاریس قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را یکهزار و ۷۵۰ سال ثبت کرد و آن را به طور رسمی کهن ترین دانشگاه جهان اعلام کرد.
دانشگاه جندی شاپور یکی از آثار به جا مانده از زمان حکومت ساسانیان است و با بیش از ۱۷ قرن قدمت از باستانی ترین آثار فرهنگی خاورمیانه و جهان اسلام محسوب میشود. این مرکز علمی در انتقال دانش پزشکی یونانی، ایرانی و هندی به عالم اسلام سهم فراوانی داشته است.
جندی شاپور از مهمترین کانون دانش ورزی، پزشکی و فلسفه در جهان باستان بود که به دلیل پیوند دانش پزشکی ایران با کشورهای دیگر و تربیت دانشجویان متعدد به عنوان نخستین دانشگاه از آن یاد میشود.
نام جندی شاپور بیشتر در زمان خسرو انوشیروان ساسانی شهره آفاق شد؛ خسرو انوشیروان ساسانی گرایش فراوانی به دانش و پژوهش داشت و گروه بزرگی از دانشوران زمان خود را در جندی شاپور گرد آورد.
هیات دولت در نشست ۲۲ اسفدماه ۱۳۹۷ خود به پیشنهاد وزارت کشور (استانداری خوزستان) با تغییر نام روستای اسلام آباد شهرستان دزفول به جندی شاپور و نیز تبدیل روستای جندی شاپور به شهر موافقت کرد.
جندی شاپور شهری از توابع بخش چغامیش شهرستان دزفول در استان خوزستان ایران است.بر اساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر بالغ بر پنج هزار و ۳۰۰ نفر بوده است.
نظر شما