برنامه استانی اقتصاد دانش بنیان‌ها از اواخر تیرماه اجرا می‌شود

تهران - ایرنا - معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور از آغاز اجرای برنامه استانی اقتصاد دانش بنیان از اواخر تیرماه خبر داد و گفت: در این طرح برنامه‌های جدی و متمرکز برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بخشی و شهری پیش بینی شده است.

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی که به استان یزد سفر کرده است در آیین آغاز به کار مرکز نوآوری بافقی‌نو افزود: اجرای این طرح در مرحله نخست در پنج استان آغاز می شود و در قالب این برنامه هر استان تکالیف و برنامه‌های خود را در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان طی یک بازه زمانی مشخص اجرا می کند. در این برنامه میزان توسعه شرکت ها، اشتغال ایجاد شده، سهم اقتصاد دانش بنیان هر استان از تولید ناخالص ملی و میزان سرمایه گذاری‌ها در این حوزه مشخص است.

وی با بیان این که توسعه شهرمحور اقتصاد باید یکی از محورهای صنایع بزرگ باشد، ادامه داد: امروز در شهرهای کوچک و شهرستان ها به ویژه مناطق کمتر برخوردار، فرهنگ نوآوری و کارآفرینی در حال توسعه است و مجموعه های بزرگ و توانمند مانند شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، ظرفیت خود را به مسیر نوآوری و جریان های جدید هدایت کرده اند تا در شهر و استان، آبادانی، اشتغال و ارزش ایجاد کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به برنامه برش استانی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: محور و نقطه کانونی تمام برنامه‌های معاونت علمی، در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان خلاصه می‌شود و مهم ترین این امر، توجه به برش استانی، شهرستانی و شهری این اقتصاد است.

دهقانی فیروزآبادی یادآور شد: انواع حمایت‌ها و معافیت‌های ذیل قانون باید به شهرهای ایران معطوف شود و محوریت استانی داشته باشد تا اقتصاد دانش بنیان به عرصه ظهور و بروز برسد؛ شهرهای ایران دارای ظرفیت‌های کمتر شناخته شده و استعدادهای ویژه‌ای هستند که با حمایت های متمرکز و شهرمحور می توانند شکوفا شوند.

تلاش برای افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی

وی درباره افق پیش روی معاونت علمی برای افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی و اشتغال هم اظهار داشت: هم راستا با برنامه پنج ساله هفتم توسعه؛ برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تعریف کرده‌ایم، به گونه‌ای که سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی، سالانه یک درصد افزایش پیدا کند و سالانه حداقل یک درصد نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی کاهش پیدا کند که قریب به ۲۰هزار اشتغال در سال خواهد بود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش به افتتاح مرکز نوآوری بافقی‌نو در استان یزد اشاره کرد و گفت: این مرکز نوآوری که به همت مسوولان شهرستان بافق و شرکت سنگ آهن مرکزی ایجاد شده است، یک جریان نوآورانه را در این شهرستان به راه می‌اندازد و این جریان‌سازی گامی فراتر و مهم‌تر از ایجاد زیرساخت‌ها است.

دهقانی فیروزآبادی افزود: این مجموعه بزرگ و توانمند وارد فضای کارآفرینی نوآورانه شده که در نوع خود اتفاق مبارکی است. با عزمی که در مدیران جوان این مجموعه وجود دارد، امیدواریم که شاهد آمار قابل توجهی از اشتغال فناورانه و نوآورانه در این شهرستان باشیم.

وی با بیان این‌که شهرهای کوچک‌تر و کم‌تر برخوردار به لحاظ استعدادهای ذاتی غنی هستند که می‌تواند اشتغال‌زا و ارزش‌آفرین باشد، ادامه داد: خداوند استعداد خوبی را به این نقطه از کشور بخشیده است و بافق و محدوده اطراف آن، از حیث منابع و معادن غنی است. همین استعداد سرزمینی زمینه را برای شکل گرفتن انواع و اقسام نیازهای فناورانه و توسعه روش‌های پاسخ دهنده به این نیازها، از خردایش، فرآوری، اکتشاف و سایر نیازها فراهم کرده است. ایجاد مراکز نوآوری و کارآفرینی می توانند با پیوند این مسائل و نیازها به ظرفیت‌های انسانی و توانمندی های شرکت‌های دانش‌بنیان، راه‌گشای صنایع معدنی از یک سو و ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده از سوی دیگر باشد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، با ایجاد صندوق CVC و مرکز نوآوری و کارآفرینی، بخشی از مسوولیت اجتماعی خود نسبت به این منطقه و مردمش را پاسخ می دهد. این مراکز می‌توانند نقش یک هاب اتصال‌دهنده مسائل و نیازها به بخش‌های متخصص و نیروی انسانی توانمند را ایفا کنند.

دهقانی فیروزآبادی با بیان این‌که شرکت سنگ آهن مرکزی ایران می‌تواند نیازهایش که مربوط به معادن و طرح‌های توسعه‌ای جدید است را به مدد این هاب ارتباطی، پاسخ بدهد، افزود: انتظار می‌رود سالیانه از این منطقه، صدها میلیون دلار مساله فنی در کشور منتشر شود که همه بخش‌های فناور و نوآور فعال کشور در حل آن‌ها نقش‌آفرین شده و علاوه بر این، مسائل و نیازهای سایر بخش های کشور را نیز حل کند.

وی درباره نقش مسوولیت اجتماعی این شرکت یادآور شد: این که شرکت سنگ آهن مرکزی ایران مسوولیت اجتماعی خود را در حل مسایل و نیازهای اشتغال و کارآفرینی برای افراد ساکن به کمک ظرفیت‌های بومی این شهرستان مورد توجه قرار داده، اقدام ارزشمندی است و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز به پاس همت و تلاش فعالان شرکت سنگ آهن، اراده و استعداد مردمان این سرزمین و نعمات و ظرفیت های بومی خدادادی این منطقه، نهایت حمایت را از این جریان کارآفرینی شهرستان صورت خواهد داد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور درباره حمایت‌ها از مرکز نوآوری و کارآفرینی بافقی‌نو تصریح کرد: با توجه به زیرساخت و پلتفرم خوبی که در قالب مرکز نوآوری بافقی نو برای توسعه کارآفرینی فراهم شده است، معاونت علمی ریاست جمهوری نیز انواع حمایت ها را از جنس غنای محتوایی این مرکز نوآوری و کارآفرینی صورت می دهد. برنامه‌ای حمایتی در قالب یک بسته برای توسعه بخش محتوایی ارائه خواهد شد که متناسب با میزان حرکت این مرکز نوآوری در مسیر حل نیازها و ایجاد اشتغال، محدودیتی در حمایت ها وجود نخواهد داشت.

براساس گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مرکز نوآوری و کارآفرینی بافقی نو با حمایت شرکا سنگ آهن مرکزی ایران و بنیاد نخبگان استان یزد با هدف «توسعه فرهنگ کارآفرینی»، «ایجاد یک مرکز یکپارچه برای کارآفرینی با استفاده از ظرفیت شهروندان»، «تسهیل امر اشتغال و رفع موانع جذب ایده ها و حمایت از صاحبان آن‌ها»، «ایجاد فضای استقرار»، «افزایش سرانه درآمدی جامعه» و نایجاد شبکه‌ای گسترده میان کارآفرینی، کارآفرینان فعال استان و فعالان زیست بوم کارآفرینی در سراسر کشور» راه اندازی شده و به بهره‌برداری رسیده است.

خانه نخبگان، خانه استارتاپ‌ها، خانه خلاق، خانه رسانه، کافه بازی و سرگرمی و محیطی برای گردهمایی استارتاپ‌ها از بخش‌های اصلی مرکز نوآوری بافقی‌نو به شمار می‌رود.

مرکز نوآوری و کارآفرینی در راستای پاسخگویی به یکی از خواسته های این شهرستان، در فضای ۹۰۰ متر مربع در ۳ ماه به بهره برداری رسیده است و حمایت، هدایت و آموزش کارآفرینان و نوآوران را در دستور کار خود قرار داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha