۲۷ خرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۰۳
کد خبرنگار: 5342
کد خبر: 85143215
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

توسعه افقی شهرها، لازمه‌ی کاهش قیمت مسکن

تهران- ایرنا- کارشناس اقتصادی گفت: از محل افزایش قیمت زمین، شاهدیم که نرخ تورم مسکن بیشتر از نرخ تورم عمومی‌ است. در نتیجه، سیاست اصلی ما باید گشایش شهرها و کلانشهرها باشد، به نحوی که شهرها به صورت افقی توسعه پیدا کنند.

حسین درودیان، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، در تشریح دلایل افزایش قیمت مسکن گفت: مشکل اصلی در بخش مسکن، تبعیت رفتار قیمت مسکن از قیمت ارز است و انتظار می‌رود که با افزایش قیمت دارایی‌ها تناسب داشته باشد.

وی در ادامه توضیح داد: یعنی وقتی قیمت ارز ۱۰ برابر می‌شود، قیمت مسکن نیز مسیر افزایشی پیش می‌گیرد، اما مشکل فعلی این است که رشد قیمت مسکن حتی از قیمت ارز نیز بیشتر است که دلیل آن، عرضه‌ی محدود زمین و موجودی رو به اتمام زمین در کلانشهرهاست و مسکن جدید نیز عرضه نمی‌شود.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: از محل افزایش قیمت زمین، شاهدیم که نرخ تورم مسکن بیشتر از نرخ تورم عمومی‌ است. در نتیجه، سیاست اصلی ما باید گشایش شهرها و کلانشهرها باشد، به نحوی که شهرها به صورت افقی توسعه پیدا کنند. پس ما نیازمند عرضه‌ی زمین در بافت‌های شهری جدید در مناطقی که پیش از این زمین بایر محسوب می‌شد، داریم.

درودیان افزود: این هدف مستلزم تعریف طرح‌های توسعه شهری‌ست که اگر به درستی طراحی شوند، اساسا نیاز چندانی به بودجه دولت و نیاز به تسهیلات بانکی نخواهد داشت.

وی ادامه داد: الان با توجه به قیمت مسکن در کشور ما و با توجه به اینکه دولت زمین رایگان در اختیار دارد، می‌توانیم طرح‌های توسعه شهری موجه از نظر اقتصادی که مردم حاضرند برای آن پول بدهند را اجرا کنیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: می‌توانیم این طرح‌ها را تعریف و اجرا کنیم که البته با توجه به شرایط بودجه دولت و بانک‌های ما، این انتخاب، انتخاب اول است. چون اگر بخواهیم حجم قابل توجهی از ساخت مسکن را به اعتبارات بانکی گره بزنیم، اولا به سقف سیاست کنترل ترازنامه بانک مرکزی که محدودیت مقداری برای بانک‌ها تعیین کرده و مانعی برای اجراست، برمی‌خوریم و اگر به فرض هم این وام اعطا شود، سهم سایر بخش‌ها را از تسهیلات بانکی کاهش می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha