مهدی رحمدل روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اکنون حدود ۸۰ درصد از افراد متقاضی دریافت مهارت مراکز آموزش فنی و حرفه ای از دانش آموختگان دانشگاه ها هستند که آمار بالایی است در بسیاری موارد هم افراد شاغل در حرفه های مختلف برای ارتقای مهارت خود به آموزش نیاز دارند که متقاضی آموزش می شوند.
وی با اشاره به اینکه در کنار ماموریت های اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای، ماموریت های جدید به تدریج به سازمان افزوده شده است گفت: آموزش به زندانیان، معتادان بهبود یافته، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد و سربازان از جمله این موارد است که بر این اساس نیاز است تا توان این سازمان تقویت شود.
وی درباره طرح مهارت آموزش در محیط کار واقعی گفت: در استان ۵۴۰ واحد صنفی در طرح مهارت آموزش در محیط کار واقعی مشارکت کرده اند که تلاش داریم امسال این رقم ۲ برابر شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان شمالی اظهار کرد: معافیت از بیمه، استفاده از نیروی کار رایگان و دریافت تسهیلات اشتغال زایی از مزایای طرح مهارت آموزش در محیط کار واقعی است.
رحمدل گفت: طرح مهارت آموزی در محیط واقعی برای افراد بالای ۱۵ سال به بالا انجام می شود و در آن، مهارت آموزان از ۲۵ روز تا ۱۸ ماه در کارگاه های صنفی و یا صنعتی مهارت لازم را فرا می گیرند، این افراد در این دوره تحت پوشش مسوولیت مدنی قرار دارند.
وی با بیان اینکه در این مدت مهارت آموزان مشمول قانون کار و قانون تامین اجتماعی نمی شوند و بر این اساس صاحبان کارگاه ها نباید دغدغه ای داشته باشند خاطرنشان کرد: تمامی بنگاه های اقتصادی دارای مجوز می توانند در قالب این طرح، مهارت آموز جذب کنند.
وی تکلیف دیگر این سازمان را اجرای آموزش به وسیله بخش دولتی و بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: رویکرد ما این است که مجموعه آموزش ها به بخش خصوصی واگذار شود زیرا دولت نمی تواند در آموزش سرمایه گذاری کند، با توجه به سرعت رشد تکنولوژی، بخش خصوصی بهتر می تواند در این زمینه ورود پیدا کند.
رحمدل گفت: به کارفرماها و کارگاه هایی که در طرح مهارت آموزش در محیط کار واقعی مشارکت کنند و اقدام به تربیت نیروی ماهر کنند خدمات ارائه می شود و معاف از پاسخگویی به تامین اجتماعی می شوند.
وی درباره اهداف و رویکرد مراکز جوار کارگاهی گفت: هدف از ایجاد مراکز جوار کارگاهی و بین کارگاهی ارتقای مهارت نیروهای کار و بالا بردن بهره وری در بنگاه های اثر گذار و همچنین کاهش هزینه های جانبی تولید و استفاده بهینه از امکانات اموزشی برای شاغلین و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان شمالی از افزایش تعداد مراکز جوار کارگاهی خبر داد و گفت: پیش از دولت سیزدهم در استان ۱۴ مرکز جوار کارگاهی وجود داشت که اکنون این آمار به ۵۸ مرکز رسید.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.
نظر شما