منصور رئیسی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از دیگر میوههای گرمسیری که در شهرستان دشتیاری کشت میشود میتوان به پاپایا، چیکو، انبه و لیموترش اشاره کنیم.
وی ادامه داد: عمده محصول کشت شده در باهوکلات دشتیاری هندوانه بوده اما امسال نسبت به سالهای قبل حدود پنج هزار هکتار از کشت این محصول کمتر شده است و کشاورزان بیشتر به کشت موز و میوههای گرمسیری دیگری روی آوردهاند.
مدیر جهاد کشاورزی دشتیاری با بیان اینکه آب این منطقه از سد پیشین تأمین میشود افزود: همچنین این شهرستان دارای ۲۸۰ چاه و یکهزار حلقه موتورپمپ زهکشی یا سیاره است که از آبهای سطحی رودخانهای و سد پیشین برای مصارف کشاورزی و آشامیدنی استفاده میشود.
وی بیان کرد: شهرستان دشتیاری با برخورداری از آب و هوای مساعد، ۸۵۰ هکتار موزستان دارد که در هر هکتار بین ۳۰ تا ۷۰ تن محصول برداشت میشود و از این حیث ظرفیتی مهم برای ایجاد اشتغال و ارزآوری در سیستان و بلوچستان به شمار میآید و ایجاد چهار هزار هکتار دیگر برای کشت این محصول برنامهریزی شده است.
به گزارش ایرنا آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوههای گرمسیری و سردسیری فراهم کرده است.
سیستان و بلوچستان از نظر آب و هوایی متفاوت است به طوری که مناطق ایرانشهر، زابل و باهوکلات آب و هوای بیابانی و ناحیه زاهدان در مرز بین اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی قرار گرفته است.
مناطق سراوان، مهرستان، سیب سوران، خاش، چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و سرباز استان نیز آب و هوای نیمه بیابانی و ناحیه کوهستانی بم پشت در جنوب سراوان و امتداد آن به طرف مشرق تا کوههای بشاگرد آب و هوای نیمه بیابانی معتدل دارند و اقلیم مشرق ارتفاعات و فلاتهای مرتفع و کم وسعت میان آن نیمه بیابانی با زمستانهای سرد است.
نظر شما