به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان بیمه سلامت ایران، مهدی رضایی افزود: پروژه نسخه الکترونیک در قالب زیر پروژه پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان تعریف میشود، به رغم مشکلات فراوان پیشرو و توقفهای پی در پی تکلیف قانونی با حمایتهای دولت و مجلس و تلاشهای انجام شده توسط سازمانهای بیمهگر و وزارت بهداشت پروژه نسخه الکترونیک استقرار نسبی در کشور پیدا نموده و در مسیر تکاملی به سر میبرد.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران افزود: استقرار کامل به معنی نقص حداقلی این پروژه، مستلزم همساز شدن چندین مؤلفه کنار هم است، ابتدا جامعه پزشکان و ارائه دهندگان خدمت این تغییر اساسی را بپذیرند و همراهی کنند.
وی تصریح کرد: شرکای کاری، شرط همراهی را فراهم شدن مقدمات حداکثری ایدهآل ندانند و با مقتضیات زمانی و مکانی خود را صاحب این تغییر اجتنابناپذیر بدانند، همچنین نکته دوم گیرندگان خدمت یا مردم شریف هستند که برای دریافت خدمات بهتر و دقیقتر مانند هر فعالیت الکترونیکی در سایر کسب و کارها زمان معقول را پذیرا باشند و زمان انتظار خدمت مورد نظر را مد نظر قرار داده و با زمان غیر استاندارد سیستم ارائه دهنده خدمت را تحت فشار قرار ندهند. این موضوع نیاز به فرهنگ سازی عمومی دارد.
رضایی ادامه داد: اگر بنا به دلایلی با ازدحام در عرصه دریافت خدمت مواجهیم، این موضوع را به روش انجام کار الکترونیکی مرتبط ندانیم و راه حلش کاستن از تقاضا، گسترش مراکز و توزیع صحیح خدمت خواهد بود. نکته سوم استفاده از ابزارهای نظارتی است تا حقوق شهروندان رعایت شود که امیدواریم سازمانهای ذی ربط به وظایف خود در چارچوب قانون عمل کنند.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: بر اساس آخرین رصد انجام شده توسط سامانههای سازمان بیمه سلامت بیش از ۱۰۶ هزار پزشک در حال حاضر نسخه الکترونیک تجویز میکنند، حدود ۸ هزار پزشک هم صرفاً نسخه کاغذی تجویز میکنند که حدود ۷.۵ درصد پزشکان را شامل میشود.
رضایی تاکید کرد: آمار قابل قبولی پس از استقرار ۲ ساله نسخه الکترونیک است. البته نکتهای که هست پراکندگی نامتوازن پزشکانی است که نسخه کاغذی تجویز میکنند که عمدتاً در کلان شهرها و غیر طرف قرار داد بیمهها هستند. پزشکانی که بیشترشان اصطلاحاً برند یا مشهور هستند ممکن است هنوز به طور کامل نسخه الکترونیک تجویز نکنند؛ البته بسیاری از پزشکان عزیزی که معتبر و نزد بیماران و جامعه پزشکی شناخته شده هستند هم اکنون نسخه الکترونیکی تجویز میکنند.
وی گفت: آمار تجویز ۹۸ درصدی نسخه الکترونیک در بیمه سلامت کاملاً درست است و خلالی به آن وارد نیست و مفهومش این است، نسخه پذیرش شده بیمه شدگان بیمه سلامت ۹۸ درصد آن به صورت الکترونیکی است، البته در مورد سایر سازمانهای بیمه گر پایه ممکن ممکن است آمار متفاوت باشد؛ همچنین در اقلام غیر بیمهای نیز گاهاً نسخ کاغذی برای بیماران نوشته میشود.
رضایی افزود: غیر از موارد ذکر شده اگر برای بیمه شده اقلامی که مشمول تعهد بیمه باشد، حتی به صورت کاغذی هم تجویز شده باشد، مؤسسات طبق مقررات موظف به پذیرش آن و اعمال پوشش بیمهای هستند و سازمان بیمه سلامت هم در این موارد به تعهدات خود عمل میکند، لذا اگر غیر از توضیحات ذکر شده باشد تخلف محسوب میشود. موفقیت کامل اجرای نسخه الکترونیک بستگی به همکاری و همراهی سایر بخشهای تأثیرگذار دارد، مانند تأمین به موقع اعتبارات برای پرداخت مطالبات، تعرفه گذاری مناسب برای رغبت مشارکت پزشکان، همراهی جامعه پزشکی، بر طرف شدن نواقص سامانههای الکترونیکی نسخه نویسی و نسخه پیچی، ارتقای فرهنگ عمومی، نظارت مؤثر صنفی و تولیت سلامت، از جمله موارد آن است.
نظر شما