به گزارش ایرنا، رضا مختاری روز یکشنبه در نشستی با خبرنگاران استان اظهار داشت: با توجه به معدن خیزی استان یزد یکی از مسائل مهم مربوط شناسایی، وصول و تسریع در وصول حقوق دولت از معادن است که از مطالبات مهم مردم و دغدغه اصلی از مسئولان استان پیگیری موضوع یک درصد از فروش معادن بر اساس ماده ۴۳ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه می باشد .
این مسئول بیان کرد: سال گذشته با تشکیل پروندهای مشخص شد که یک درصد فروش واحد صنعتی معدنی چادرملو از سال ۱۳۹۶ تا پایان سال گذشته به ارزش ۹ هزار میلیارد ریال بوده اما فقط ۵۲۰ میلیارد ریال آن وصول شده بود که با همکاری دستگاههای مختلف سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال دیگر وصول شد.
مختاری با تاکید بر تلاش بیشتر برای جلوگیری از فرار مالیاتی گفت: در یک پرونده فرار مالیاتی که با پوشش فرایند صادارتی به دلیل معافیت این بخش از مالیات صورت میگرفت، ۶۳۶ ردیف صادراتی به ارزش یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون ریال از وضعیت درآمد صادراتی به فروش داخلی تبدیل شده بود و در یک فرار مالیاتی دیگر که در پوشش صندوق قرضالحسنه انجام میشد پس از بررسی تراکنشها مشخص شد طی پنج سال بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال تراکنش صورت گرفته و طی آن ۱۷۰ مورد مظنون به فرار مالیاتی شناسایی و تنها در مورد یکی از آنها ۵۰۰ میلیارد ریال فرار مالیاتی شناسایی و قطعی شد.
مختاری همچنین یادآور شد: در زمینه پایش تسهیلات دولتی نیز در یک فقره ۲۲۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده بود ولی در مصرف انحراف داشت، بنابراین براساس مستندات، بانک موظف به بازگشت این تسهیلات به همراه سود و جریمه آن شد.
وی همچنین در خصوص پیگیری برگشت ۵۰۰ میلیارد ریال از مطالبات معوق شهرداری یزد که ۲۰ سال از سررسید آنها گذشته بود، بیان کرد: تلاش در راستای بازگشت یک هزار و ۷۴۰ تن قیر متعلق به شهرداری اردکان به ارزش ۱۳۰ میلیارد ریال که به دلیل اخذ تضامین از دست رفته بود از دیگر اقدامات مهم بازرسی استان در یک سال اخیر بوده است.
بازرس کل استان یزد با بیان اینکه در سال گذشته ۲۳ گزارش هشداری، نظارتی و بازدارنده در موضوعهای مختلف برای دستگاههای استان صادره شد، گفت: در سه ماهه اول سالجاری ۱۰ مورد گزارش هشداری به برخی دستگاه ها داده شد که نقشی مهمی در پیشگری از تخلف داشته است.
مختاری با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۸۰۰ نفر از شهروندان به سازمان بازرسی استان مراجعه حضوری داشتند، گفت: در این مدت ۲ هزار و ۵۸۹ مورد شکایت در زمینههای مختلف در سامانه سازمان بازرسی ثبت شد که حدود ۲ هزار فقره از آن گزارش و بقیه شکایت بوده است.
بازرس کل استان یزد گفت: در سال گذشته ۹۴ پرونده بازرسی در سه قالب موردی، برنامهای و فوقالعاده در استان تشکیل که از این پرونده ها ۱۴۱ گزارش تهیه شد و ۳۱ گزارش تولیدی اختصاصی نیز در دستور کار قرار گرفت و از این تعداد ۲۶ گزارش تخلف اعلام شده ۲ مورد آن مروبط به مدیران کل استان بود.
مختاری در ادامه نقض قوانین و مقررات و سهل انگاری در انجام وظایف محوله را بیشترین تخلفات اداری گزارش شده در استان اعلام کرد و گفت: بیشترین عناوین جرایم کارکنان نیز تصرف غیرقانونی در وجوه اموال دولتی، نقص حقوق دولتی و جعل رایانهای بوده است.
وی تاکید کرد: نظارت بر بازرسی تقدم دارد و بیانیه گام دوم سند تحول قوه قضائیه و قوانین عادی مجلس از جمله ملاکهای سازمان بازرسی در انجام ماموریتهاست که در این رابطه مردمیسازی ماموریتهای قوه قضائیه لازمه کسب دستاوردهای بزرگ است و توسعه نظارت همگانی رمز مقابله با هرگونه ناهنجاری در جامعه است .
مختاری با اشاره به اینکه دستگاههای اجرایی تکلیف دارند تمام فعالیت خود را به صورت سامانهای انجام دهند و سامانهها خود را به صورت برخط در اختیار سازمان بازرسی قرار دهند .
نظر شما