روابط سازنده ایران و روسیه یک فرصت اقتصادی برای تنگه هرمز است

قشم - ایرنا - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: برقراری روابط سازنده اقتصادی میان دولت‌های روسیه و جمهوری اسلامی ایران، یک فرصت خوب برای رونق و توسعه اقتصاد تنگه هرمز است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین المللی سازمان منطقه آزاد قشم، این مطلب را عادل پیغامی در دیدار هیات سرمایه‌ گذاری استان کراسنودار روسیه عنوان و اظهار داشت: جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره ایران و بزرگترین جزیره غیر مستقل جهان دارای جذابیت ها و ظرفیت های فراوان اقتصادی، فرهنگی و گردشگری است.

وی توضیح داد: وجود مهمترین ژئوپارک جهانی غرب آسیا، جنگل های حرا، منابع طبیعی گاز و نفت و دیواره های طبیعی ساحلی که ظرفیت خوبی برای تبدیل شدن به اسکله های تجاری دارند، بخشی از مزیت های جزیره قشم است.

روابط سازنده ایران و روسیه یک فرصت اقتصادی برای تنگه هرمز است

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه احداث پُل خلیج فارس می تواند به توسعه اقتصادی منطقه کمک کند، افزود: احداث این پُل همراه با اجرای طرح هایی مانند توسعه اسکله کاوه، توسعه شهر فرودگاهی و همچنین فراهم شدن امکان اتصال به خط آهن سراسری می تواند منابع اقتصادی و اجتماعی برای جزیره قشم به همراه داشته باشد.

پیغامی با اشاره به اینکه قشم از سالیان گذشته نقش موثری در تجارت منطقه داشته است، تصریح کرد: این جزیره به عنوان جنوبی‌ ترین نقطه از کریدور جنوب به شمال، برای تجارت بین‌المللی و دسترسی کشور روسیه به آب‌ های آزاد نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

وی اضافه کرد: پیش بینی ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار زمین در هاب سلخ برای توسعه پروژه های نفت، گاز و انرژی، وجود سه شهرک صنعتی و برنامه ریزی برای احداث ۲ شهرک صنعتی جدید در غرب جزیره به همراه شهرک صنعتی تخصصی شیلات بخشی از طرح های موجود برای رونق اقتصادی و جذب سرمایه گذار در قشم است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: امیدواریم در آینده نزدیک با ایجاد یک بانک مشترک میان ۲ کشور در قشم، راه‌ اندازی دفاتر تجاری و گردشگری در ۲ کشور و همچنین پیمان خواهر خواندگی میان قشم و بندر سوچی در استان کراسنودار روسیه شاهد توسعه و رشد روابط اقتصادی و فرهنگی باشیم.

وی با اشاره به اینکه وجود قوانین ویژه اداره مناطق آزاد و معافیت های مالیاتی برای فعالان اقتصادی در قشم می تواند تسهیل کننده حضور سرمایه گذاران در این جزیره باشد، خاطرنشان کرد: مجوز تاسیس بانک آفشور و همچنین انجام معاملات ارزی با شرایط ویژه در منطقه آزاد قشم وجود دارد که می تواند مورد توجه سرمایه گذاران خارجی قرار بگیرد.

تهیه نقشه راه تسهیل کننده روابط اقتصادی دو طرف

معاون استاندار استان کراسنودار روسیه نیز در این جلسه بیان کرد: ظرفیت بسیاری در حوزه های اقتصادی و گردشگری در جزیره قشم وجود دارد و کارهای بزرگی نیز در این زمینه انجام شده است.

الکساندر راپل (Alexander Ruppel) ادامه داد: امیدوار هستیم مذاکرات خوب صورت گرفته میان ۲ طرف منجر به عملی شدن توافقات و نتیجه بخشی آنها شود.

وی با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری، اظهار داشت: موضوع گردشگری یکی از مسایل مورد توجه سرمایه گذاران استان کراسنودار روسیه است و خوشبختانه توسعه این صنعت در ۲ طرف مورد توافق است.

معاون استاندار استان کراسنودار روسیه همچنین همکاری های اقتصادی براساس یک نقشه راه برای فعالیت در حوزه های زود بازده در طرح های تولیدی و صنعتی را یکی دیگر از موضوعات مورد علاقه سرمایه گذاران دانست.

به گفته راپل؛ تهیه و تدوین یک نقشه راه برای تسهیل و هدف گذاری فعالیت سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی به ویژه بازرگانان می تواند راهگشا باشد و با برنامه ریزی و استمرار روابط می توان کمبودها و سایر مسایل را رفع کرد.

وی خاطرنشان کرد: تاسیس یک شرکت مشترک میان منطقه آزاد قشم و استان کراسنودار از موضوعاتی است که می تواند همکاری های مشترک برای فعالیت های تولیدی و اقتصادی در ۲ طرف را تسهیل کرده و به نتیجه بخشی نزدیک کند.

به گزارش ایرنا، جزیره قشم با وسعتی بالغ بر هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، برخورداری از سواحل مناسب و میدان های نفتی و گازی و قرارگیری در یکی از مهمترین آبراهه های بین المللی به عنوان سرزمین طلایی برای جذب سرمایه های داخلی و خارجی محسوب می شود.

ویژگی های منحصر به فرد قشم در حوزه نفت، گاز، گردشگری، صنعت، شیلات و کشاورزی هر یک به تنهایی برای توسعه اقتصاد ملی نقش آفرینی کند و به زودی این جزیره به عنوان هاب انرژی منطقه و قطب اقتصاد دریا محور کشور شناخته خواهد شد.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌ های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.

از سوی دیگر، ویژگی‌ های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌ شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌ های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌ بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌ های انرژی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha