۳۰ خرداد ۱۴۰۲، ۸:۵۱
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85144962
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

استفاده از دانش روز، رمز موفقیت کشاورزان نمونه گلستانی

گنبدکاووس- ایرنا- عملکرد موفق کشاورزان گلستان در افزایش سطح تولید در هکتار با استفاده از علم روز دنیا و نظر کارشناسان مرتبط می‌تواند الگویی خوبی برای سایر فعالان این حوزه و دیگر بخش‌ها در مسیر بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌ها و رسیدن به دستاوردهای مطلوب باشد.

به گزارش ایرنا، گلستان با داشتن ۶۶۷ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی و تولید ۹۲ محصول اعم از زراعی و باغبانی به عنوان یکی از استان‌های تامین کننده امنیت غذایی کشور شناخته می‌شود و در تولید ۱۵ محصول از جمله دانه‌های روغنی کلزا، سویا، آفتابگردان، توتون، گوشت مرغ، چغندرقند، خرمالو، پیله‌تر ابریشم، میگو، پنبه و ماهیان پرورشی رتبه‌های اول تا چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی به ویژه دانه روغنی کلزا به شمار می‌رود و به گفته کارشناسان این منطقه از شمال کشور با توجه به شرایط مساعد جوی و بارندگی، ظرفیت کشت سالانه ۵۵ تا ۷۰ هزار هکتار دانه روغنی را دارد.

بهره‌برداران استان گلستان سالانه در شرایط عادی بیش از ۴.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می‌کنند که بیشترین آن به گندم محصول راهبردی و موثر در امنیت غذایی کشور اختصاص دارد.

به گفته استاندار گلستان، برنامه تحولی و توسعه گلستان در بخش‌های مختلف در دولت سیزدهم تدوین شد که طبق این برنامه چشم‌انداز کلان استان رساندن سرانه درآمد ساکنان این خطه به میانگین کشوری است که برای تحقق این مهم باید سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی بیش از گذشته مدنظر گرفته شود.

علی محمد زنگانه افزود: زهکشی اراضی اولویت‌دار، ایجاد سامانه نوین آبیاری، ایجاد شهرک‌های کشاورزی و گلخانه‌ای، ایجاد پوشش اراضی شیبدار، لایروبی آب‌بندان‌ها، توسعه مزارع پرورش میگو و ماهیان خاویاری در گمیشان، اصلاح و احیای مراتع و مقابله با بیابان‌زدایی از جمله مصوبه‌های سفر دولت سیزدهم به گلستان است و باید در اجرا و بهره‌برداری شتاب داده شود.

استفاده از دانش روز، رمز موفقیت کشاورزان نمونه گلستانی

رعایت اصول فنی با استفاده از علم روز کلید موفقیت در کشاورزی

تعدادی از کشاورزان گلستان که در سی و هفتمین دوره شناسایی، انتخاب و معرفی برگزیدگان بخش کشاورزی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ استان به عنوان نمونه ملی شناخته شدند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا رعایت اصول فنی با بروزرسانی علوم مرتبط، انتخاب بذر مناسب، انجام به موقع آزمون‌ خاک و استفاده از کود و سموم استاندارد با هدف افزایش سطح تولید در هکتار را مهمترین دلایل انتخاب خود اعلام کردند.

صادق نیازی آتابای کشاورز ۶۳ ساله گنبدکاووس که در تولید چغندرقند پاییزه به عنوان نمونه کشوری انتخاب شد، گفت: ۴۵ سال به عنوان کشاورز در تولید محصولات گندم، کلزا و چغندرقند فعالیت می‌کنم و با همراهی ۲ پسرم که مدرک دانشگاهی دارند توانستم با رعایت اصول فنی سطح تولید خود را افزایش دهم.

وی افزود: ۱۵۰ هکتار زمین کشاورزی دارم که در ۲۰ هکتار آن چغندرقند کشت می‌کنم و با بررسی علوم روز کشورهای مختلف و استفاده از ریزمغذی‌های مناسب توانستم سطح تولید خود را از نرمال ۳۰ تا ۴۰ تن به ۱۳۵ تن در هر هکتار برساندم.

این کشاورز نمونه گفت: قیمت چغندرقند باید یک سوم گندم باشد تا برای کشاورز توجیهی اقتصادی داشته باشد اما قیمت فعلی پایین‌تر از انتظار است و این مساله باعث بی‌رغتی کشاورزان برای ادامه کشت چغندرقند می‌شود چراکه هرچه در می‌آورند را باید بابت هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت بدهند و سود بسیار کمی دستشان را می‌گیرد.

نیازی آتابای از دولتمردان خواست برای کمک به کشاورزان زمینه را برای پرداخت تسهیلات کم بهره به آنان فراهم و قیمت تضمیمی خرید چغندرقند را افزایش دهند.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به فاصله زیاد کارخانه‌ تولید شکر تا مزرعه هزینه کرایه قابل توجهی به چغندرکاران تحمیل می‌شود و اگر کارخانه‌ها در این رابطه حمایت لازم را نداشته باشند علاقه کشاورزان برای ادامه کشت این محصول کاهش می‌یابد.

انتخاب بذر مناسب و انجام آزمون خاک لازمه افزایش سطح تولید

صالح نفس‌پور ۴۳ ساله اهل کلاله که از ۱۵ سالگی در کنار پدر فعالیت کشاورزی خود را آغاز کرد به عنوان دیگر کشاورز نمونه تولیدکننده کلزا بیان کرد: در کنار پنج هکتار زمین متعلق به خود و اجاره زمین‌های دیگر در مجموع سالانه حدود ۵۰ هکتار کلزا می‌کارم.

وی مهمترین دلایل انتخاب خود به عنوان کشاورز نمونه کشوری را انتخاب بذر مناسب بر اساس شرایط آب و هوایی و رعایت آزمون خاک اعلام و بیان کرد: در حالت عادی کشت دیم از هر هکتار مزارع کلزا ۲ تا سه تن محصول برداشت می‌شود اما با رعایت اصول فنی توانستم این عدد را به چهار تن و ۴۵۰ کیلوگرم برسانم.

این کشاورز از همکاری خوب کارشناسان جهاد کشاورزی در انتخاب بذر و انجام عملیات خاک ورزی و استفاده از کود و سموم مرغوب و با کیفیت قدردانی کرد و افزود: مهمترین چالش کشاورزان این است که نهادها به موقع و با قیمت مناسب در اختیارشان قرار گیرد.

نفس پور با اشاره به ضرر کشاورزان به دلیل خشکسالی، از مسوولان خواست برای کمک به آنان، پول کود و بذر را بعد از انجام عملیات درو وصول کنند تا کشاورز فرصت لازم را برای تولید محصولات با کیفیت و عرضه به موقع به بازار داشته باشد.

هاشم فاطمی از آزادشهر دیگر کشاورز گلستانی نمونه کشوری در بخش زراعت چوب هم گفت: ۴۶ سال به عنوان فعال اقتصادی در بخش‌های مختلف فعالیت دارم که ۲۰ سال آن مربوط به زراعت چوب در ۴۰ هکتار است.

وی سطح زیرکشت بالا و برداشت بیشتر از میانگین در کنار کاشت سایر محصولات در زیر درختان را از عمده دلایل این انتخاب اعلام و بیان کرد: سطح برداشت از هر هکتار در زراعت چوب ۴۰ تا ۵۰ تن است که با استفاده از نظارت کارشناسان این سطح را به ۱۰۰ تن رساندم.

وی ادامه داد: در زراعت چوب خود را به کاشت درخت محدود نکردم و گیاهان دارویی، غلات و سیفی‌جات را هم در وسط درختان می‌کارم.

استفاده از دانش روز، رمز موفقیت کشاورزان نمونه گلستانی

قول راه اندازی «سامانه رصدخانه کشاورزی» در گلستان

مدیرکل جهادکشاورزی گلستان از راه‌اندازی «سامانه رصدخانه کشاورزی» استان گلستان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این طرح ملی که در استان اجرایی می‌شود کمک بزرگ برای توسعه کشاورزی استان با بهره‌گیری از علم می‌کند.

محمد برزعلی اظهار کرد: با راه‌اندازی سامانه رصدخانه کشاورزی اشرافیت کامل اطلاعاتی از پهنه کشاورزی متناسب با نیاز مردم به تولیدات کشاورزی برای تأمین امنیت غذایی خواهیم داشت.

وی با تاکید بر سرمایه‌گذاری برای توسعه کشاورزی استان برپایه دانش‌بنیان، بیان کرد: تلاش داریم تا از توانمندی بخش‌های علمی و اجرایی در اختیار برای رشد تولید کشاورزی استان استفاده بهینه شود.

اصلاح الگوی کشت اقدام ارزشمند دولت سیزدهم

نماینده مردم علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی هم گفت: اصلاح الگوی کشت بعد از گذشت پنج دهه، کار بسیار ارزشمند دولت سیزدهم است اما باید نظام مسائل آن در اجرا به خوبی دیده شود.

رحمت الله نوروزی ادامه داد: دغدغه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سه استان شمالی، توجه به حل مسائل کشاورزی است و باید از دیدگاه‌های کشاورزان، محققان و کارشناسان بخش کشاورزی و محیط زیست به خوبی در غنای برنامه هفتم توسعه استفاده شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha