به گزارش خبرنگار ایرنا؛با تکمیل ظرفیت تصفیهخانه فاضلاب شماره یک و افزایش جمعیت کلانشهر شیراز، ضرورت احداث تصفیهخانههای جدید و مدرن که بتواند نیازهای این شهر بزرگ را برطرف کند به شدت احساس شد، بدین ترتیب ساخت تصفیهخانه جدید در سالهای اخیر در دستورکار مسئولان استان قرار گرفت.
آغاز عملیات اجرایی تصفیه خانه شماره ۲ در سال ۱۳۸۹
تصفیه خانه فاضلاب شماره ۲ شیراز یکی از طرحهای کلیدی با هدف توسعه و عمران منطقهای کلان شهر شیراز برای ساماندهی این وضعیت بود.
عملیات اجرایی این تصفیهخانه که در جنوب شرقی شیراز و در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار احداث شده و نقش بسزایی در بهبود زیست محیطی، افزایش سطح بهداشت و رفاه مردم دارد در سال ۱۳۸۹ آغاز شد. روز پنجشنبه ۱۲تیرماه ۱۳۹۹ بود که این تصفیه خانه با حجم روزانه یک صد هزار مترمکعب، با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو در یک ارتباط ویدئو کنفرانسی به افتتاح و بهره برداری رسید و قرار بود با راهاندازی این تصفیه خانه حدود ۶۰۰ هزار نفر از خدمات آن بهره مند شوند و حدود ۱۸۰ هزار خانوار تحت پوشش خدمات آن قرار بگیرند. طرح نهایی این تصفیه خانه شامل ۵ مدول است که هماکنون ۲ مدول آن برای فاز یک به بهرهبرداری رسیده است.
راه اندازی تصفیه خانه شماره ۲ نویدبخش بهبود شرایط زیست محیطی
راه اندازی تصفیه خانه شماره ۲ شیراز میتواند نویدبخش بهبود شرایط زیست محیطی به ویژه در پایین دست رودخانه خشک شیراز باشد ، رودخانه ای که مسیل شیراز و محل عبور سیلاب است اما معمولا انبوهی از پساب جاری در آن با بوی مشمئز کننده سالهاست که جان مسافران و رهگذران از محورهای شرق شیراز را می آزارد.
بارها موضوع لزوم ساماندهی این بخش از شیراز در خطبههای نماز جمعه و در اظهار نظر مسئولان کلان استانی و محلی، شهروندان و روستاییان مطرح شده و هر بار موضوع به راه اندازی تصفیه خانه شماره ۲ شیراز حواله شده است. تصفیهخانهای که راهاندازی آن میتواند کمک شایانی به حل مشکلات موجود در این منطقه کند.
در طول سالهای اخیر هم مسئولان کشوری و استانی از این طرح زیربنایی در شیراز بازدیدهایی داشتهاند که در این بازدیدها همه مسئولان بر لزوم تأمین اعتبار بیشتر و راهاندازی تصفیه خانه تأکید کردهاند.
بازدید استاندار فارس از تصفیه خانه فاضلاب شماره ۲شیراز
استاندار فارس نیز اخیرأ به همراه هیأتی از مسئولین استانی و محلی با حضور مدیرعامل، معاونین و جمعی از مدیران آبفا شیراز در بازدید از تصفیه خانه فاضلاب شماره۲ شیراز در جریان آخرین اقدامات، مراحل ساخت و نیز مسائل و موانع توسعه تصفیه خانه قرار گرفت.
استاندار فارس در این دیدار اعتبارات دولتی برای احداث و گسترش تصفیهخانهها را محدود دانست و از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ورود و سرمایه گذاری در این طرح ها دعوت کرد.
محمدهادی ایمانیه ضمن تشکر از زحمات همکاران اداره آبفای این شهر، گفت: ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب شماره یک و دو شیراز و تصفیه خانه شماره یک شهر صدرا حدوداً ۶۵ میلیون مترمکعب در سال است و قابلیت افزایش تا ۱۸۰ میلیون متر مکعب را نیز دارد.
استاندار فارس به همجواری تصفیه خانه شماره ۲ شیراز با شهرک صنعتی این شهر اشاره کرد و گفت: یکی از روشهای توسعه شهرکهای صنعتی مسائل زیرساختی است و از مهم آن ها می توان به تامین برق و آب اشاره کرد؛ در خصوص آب، با استفاده از پساب مشکل توسعه این شهرک ها را حل خواهیم کرد و برای تأمین برق هم با سرمایه گذاری مشترک شرکت شهرک های صنعتی استان، منطقه ویژه اقتصادی شیراز و وزارت نیرو نسبت به احداث نیروگاه های تا ظرفیت حداقل هزار مگاوات اقدام خواهیم کرد تا مسئله تأمین برق نیز مانعی برای توسعه صنایع نشود.
افزایش ۲ برابری میزان تصفیه فاضلاب
مدیر عامل آبفا شیراز به افزایش ۲ برابری میزان تصفیه فاضلاب، با ساخت ۲مدول دیگر این تصفیه خانه اشاره کرد و گفت: تصفیه خانه فاضلاب شماره دو با ظرفیت ۱۰۰ هزار متر مکعب با دو مدول، ۶۰۰ هزار نفر جمعیت را تحت پوشش قرار داده که با اجرای دو مدول سه و چهار در این تصفیه خانه، ۱۰۰ هزار متر مکعب دیگر به ظرفیت این واحد اضافه می شود.
بهمن بهروزی افزود: برای احداث مدولهای بعدی تصفیه خانه شماره دو شیراز، پیمانکار انتخاب شده است و امیدواریم همزمان با سفر دوم هیئت دولت به استان، کلنگ احداث این مجموعه به زمین زده شود.
مدیر عامل آبفا شیراز اظهار کرد: سازه های خط لجن این تصفیه خانه در مراحل نهایی است و پس از اتمام، بخش قابل توجهی از برق مورد نیاز خود را می تواند تامین کند؛ لجن حاصله بعنوان کود نیز در بخش کشاورزی قابل استفاده است و پساب این تصفیه خانه با تایید سازمان بهداشت و جهاد کشاورزی، جهت درختان غیر مثمر، و حتی با مراحل تصفیه تکمیلی در کاشت درختان مثمر می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
فاضلاب تصفیه نشده و مشکلات عدیده زیست محیطی
فاضلاب تصفیه نشده میتواند مشکلات عدیده زیست محیطی به دنبال داشته باشد و نبود سیستم جامع فاضلاب شهری سلامت مردم را تهدید خواهد کرد. لذا ضروری است مسئولان به منظور تکمیل هر چه سریعتر تصفیهخانه شماره۲ شیراز که نبود آن ساکنین شهر شیراز را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است اعتبار قابل توجهی در نظر بگیرند تا بتوانیم شاهد دستاوردهای خوبی از این طرح باشیم.
نظر شما