سید وحید حسینی روز دوشنبه در نشست شورای عالی غذا و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر جایگاه مهم تغذیه در سلامت جامعه و نسلهای آینده گفت: استان فارس در زمینه تولید و توزیع نان کامل پیشرو است و در حال حاضر ۱۵ نانوایی در فارس نان کامل به مردم ارایه می کنند که این تعداد به زودی به ۲۰ نانوایی افزایش می یابد و بر اساس برنامهریزی انجام شده، در فازهای بعدی نیز تعدادی نانوایی دیگر نیز به این تعداد افزوده می شود.
حسینی همچنین با اشاره به فعالیت کارخانه تولید نان و محصولات ویژه بیماران مبتلا به سلیاک گفت: تاکنون هزار بیمار مبتلا به سلیاک در استان فارس شناسایی شده اند و موضوع حمایت از بیماران سلیاک یکی از برنامه های مهم و ضروری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در عرصه سلامت غذایی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: همچنین واحدهای تولید کننده محصولات سلیاک در استان نیز مورد حمایت این دانشگاه قرار دارند.
وی در ادامه گفت: با رفع مشکل غذا و تغذیه در سطح جامعه، بزرگ ترین گام برای پیشگیری از ابتلا به بیماریها و اولویت بهداشت بر درمان برداشته می شود.
حسینی با ابراز نگرانی نسبت به افزایش مصرف فست فودها، مواد افزودنی، نوشابه های رنگارنگ و آبمیوه های صنعتی در جامعه، آنها را موادی زیان آور برای سلامت جامعه برشمرد.
او اضافه کرد: غذا و تغذیه سالم موضوعی فراتر از برگزاری نشست است و باید آن را به عنوان یک وظیفه و تکلیف نگاه کنیم و با مشارکت نهادها و سازمان های مرتبط، برای اصلاح الگوی غذایی مردم و حرکت به سمت استفاده از مواد خوراکی سالم، تلاش شود.
نان قهوهای یا نان کامل از آرد گندم سبوسدار تهیه می شود . به عبارتی دیگر در مراحل تهیه آرد مورد نیاز نان قهوهای، سبوس آرد گندم گرفته نمیشود و سبوس که سرشار از فیبر و ویتامینهای گروه B میباشد، دست نخورده باقی میماند.
نظر شما