به گزارش ایرنا، سیدمجتبی ایزدی روز یکشنبه به مناسبت "هفته مبارزه با مواد مخدر" در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در مردمی کردن موضوع مقابله با مواد مخدر بویژه در امر پیشگیری و درمان، این مجمع در اصفهان بعنوان دومین استان در کشور تشکیل شد.
وی اظهار داشت: در این راستا مراقبت و حمایت شغلی، حرفهآموزی و تامین سرپناه برای بهبودیافتگان ترخیص شده از مراکز ماده ۱۶ استان(ویژه افرادی که با دستور قضایی شناسایی میشوند) صورت میگیرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اصفهان افزود: مبارزه با مواد مخدر نیازمند نقش مشارکتجویانه آحاد مختلف مردم بویژه خانواده و والدین و دیگر افراد جامعه برای کاهش تقاضاست.
وی با تاکید بر اهمیت باورمندی در موضوع آسیبهای مواد مخدر گفت: باورمندی نیازمند اقناعسازی جامعه از طریق افزایش آگاهی، دانایی و اشاعه خِرد اجتماعی است.
ایزدی، زبان اقناع را از مهمترین مهارت های سواد رسانهای عنوان کرد و افزود: اقناع سازی باید از طریق عقلی، منطقی و احساسی صورت گیرد تا ثمربخش باشد.
وی یادآور شد: تمام تلاش ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاههای عضو آن بویژه نیروی انتظامی کاهش عرضه و تقاضاست که در این راستا برغم توفیقات کسب شده، بازهم در این زمینه مشکلاتی وجود دارد و نمیتوان گفت که صددرصد موفق بودیم.
ایزدی از تقدیم ۱۰۶ شهید و تعداد زیادی مصدوم و جانباز در عرصه مبارزه با مواد مخدر در استان خبر داد و گفت: با این وجود هراز گاهی درگیریهای مسلحانه و غیرمسلحانه برای جمع آوری مواد مخدر و ادوات مصرف مواد افیونی در قالب طرحهای انتظامی و حتی نظامی اجرا میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان اعلام کرد: نقاط آلودهای در استان وجود دارد که جزو مکان هایی بارانداز است که توزیع مواد مخدر در آنها صورت میگیرد، مکان هایی که "ساقیخانه شده" است و معتادان در آنها به استعمال مواد مخدر میپردازند.
وی تصریح کرد: چالش مهمتر این است که مصرف روانگردانها از مواد مخدر سنتی سبقت گرفته و انواع و اقسام آن در آشپزخانه کارگاههای کوچک نیز تولید میشود.
ایزدی افزود: در گذشته یکی از مشکلات ما، شناسایی لابراتوارهایی تولید مواد مخدر در قالب عملیات پلیسی بود ولی امروز با وجود پیشسازهای موجود در بازار و آموزش های ارائه شده در فضای مجازی و ماهوارهای، این مواد براحتی در کارگاههای کوچک هم تولید میشود.
وی خاطرنشان کرد: امروز در بازار مواد مخدر انواع و اقسام اسامی آنقدر زیاد است که گنجاندن نام آنها در حافظه بسیار سخت است.
ایزدی با تاکید بر ضرورت اجتماعی کردن مقابله با مواد مخدر تاکید کرد: تا مقوله اجتماعی شدن تحقق عینی پیدا نکند به اهداف مدنظر خود دست نخواهیم یافت.
وی یکی از برنامههای مهم شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اصفهان برای رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال بعنوان جامعه هدف را برنامهریزی آموزشی برای آنها با همکاری سازمان های مربوطه عنوان کرد و گفت: این مهم در قالب طرحهای فرهنگی و پیشگیری در استان دنبال میشود.
وی یادآور شد: ۲ مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب مواد مخدر(ماده ۱۶) اکنون در ۲ نقطه استان با ظرفیت یکهزار و یکصد نفر پیش بینی شده که یکی از آنها با عنوان "کرامت یک"در شهرستان مبارکه و دیگری با عنوان "کرامت ۲" در باغ فدک دایر است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اصفهان افزود: بتازگی برای بانوان هم در منطقه "قلعه شور" مرکزی با ظرفیت بیش از ۲۰۰ نفر راهاندازی شده است که تمام هزینههای آنها شامل نگهداری، درمان و کاهش آسیب از محل اعتبارات دولتی تامین میشود.
وی خاطرنشان کرد:۱۰ درصد از جمعیت معتادان استان را که بر اساس آمار غیررسمی از یکصد هزار تا ۱۲۰ هزار نفر را شامل شوند، بانوان تشکیل میدهند که تفکیکی در این باره که آنها بصورت حرفهای و دائمی و یا تفننی مواد مخدر مصرف میکنند، وجود ندارد.
کشف هفت تُن مواد مخدر از ابتدای سال تاکنون
کارشناس پژوهش، برنامهریزی و مقابله شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان نیز در این نشست خبری از کشف حدود هفت تُن انواع مواد مخدر در استان از ابتدای سالجاری تاکنون خبر داد.
احسان شریفی افزود: در این مدت بیش از سه هزار و ۵۰۰ قاچاقچی، خُردهفروش، توزیعکننده و نگهدارنده مواد مخدر در استان دستگیر شدند.
وی اضافه کرد: در مدت یاد شده یکهزار و ۳۲۰ معتاد از جمله ۲۶۰ معتاد مُتجاهر در استان جمع آوری و به مراکز ماده ۱۶ فرستاده شدند.
شریفی، نرخ شیوع مواد مخدر در استان را بر اساس آخرین نظرسنجی ۲/۳۴ عنوان کرد و گفت: در جمعیت بین ۱۵ تا ۶۴ سال استان که سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر هستند، سال گذشته حدود ۹۰ هزار نفر تجریه یکبار مصرف ماده مخدر را داشتند.
اول لغایت هفتم تیر بعنوان "هفته ملی مبارزه مواد مخدر" نامگذاری شده است.
نظر شما