به گزارش ایرنا؛ «محمدطیب صحرایی» دوشنبه شب در نشست ستاد بازسازی عتبات عالیات استان در استانداری افزود: خدمت به زوار حسینی و رسیدگی به امورات عتبات عالیات و خدمت به حرم های مطهر ائمه معصومین افتخاری بزرگ برای همه ماست و این سنت زیبا از ریشه ای عمیق و تاریخی برخوردار است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه کار فرهنگی با بخشنامه های دولتی به سرانجام نمی رسد در ادامه عنوان کرد: اگر قرار بود نهضت حسینی در طول تاریخ به کمک حکومت ها پابرجا بماند، امروز چیزی از آن باقی نمانده بود و این شکوهی و عظمتی که امروز می بینید به برکت عشق بی پایانی هست که در دل مردم نسبت به اهل بیت و ائمه معصومین میجوشد.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب تاکید ویژه دارند که آستان قدس رضوی مستقل از دستگاههای دولتی و مردمی باشد و بخش دولتی میتواند به این مفتخر باشد که به این اماکن مقدسه توجه و نگاهی ویژه دارد.
وی بخشنامهای کردن سنت همراهی و کمک به بازسازی عتبات عالیات را کاری اشتباه خواند و گفت: نمیتوان با صدور بخشنامه افراد و یا مجموعهها را ملزم به پرداخت کمک به این حوزه کرد زیرا به حس زلال نهفته در این حرکت عاشقانه آسیب جدی میزند.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: خشت خشت اماکن مقدسه واقع در عتبات عالیات با عشق مردم ساخته شده است و نباید با دستورالعملی کردن امورات به این سنت زیبا آسیب بزنیم.
وی گلریزان را یک سنت خوب برای مشارکت خودجوش دوستداران اهل بیت معرفی کرد و گفت: می توان در آغاز ماه محرم با برپایی برنامه های گلریزان بستری را فراهم کرد تا اقشار مختلف جامعه با نیتی حسینی در این ثواب اخروی مشارکت کنند.
صحرایی ایجاد انگیزه و تشویق را وظیفه مشترک همه مجموعه های دولتی و مردمی دانست و گفت: مردم دوست دارند در ایام اربعین به زوار امام حسین خدمت کنند و باید بستری فراهم شود تا افراد با نیت خیر خودشان در این سنت قدیمی مشارکت کنند.
وی تاکید کرد: کار تشکیلاتی در ایام اربعین اگر با مدیریت عالمانه و جهادی و کارآمدی همراه باشد افراد ترغیب میشوند که با برنامههای آن همراه میشوند و به آن احترام میگذارند و این خیمه فراگیرتر می شود.
در ادامه این نشست رئیس ستاد عتبات عالیات گزارشی از فعالیت های این مجموعه در زمینه توسعه عتبات عالیات و فراهم کردن بسترهای مشارکت مردمی در این آیین ارائه کرد.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز رسمی خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین از ۲ سال قبل به عنوان یکی از گذرگاه های عبور زائران اربعین و عتبات عالیات بازگشایی شده و سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر از این مرز رسمی عازم کربلای معلی شدند.
این مرز در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
نظر شما