به گزارش خبرنگار ایرنا ، «کانی ویگناراجا» روز سه شنبه در حاشیه بازدید از آخرین وضعیت تالاب صالحیه افزود: پدیده بیابانزایی از ۲ منظر بین المللی و منطقه ای یک پدیده رو به افزایش و زایش در کشورها است و باعث متاثر شدن جمعیت های محلی شده که به سرعت هم رو به افزایش است.
وی اظهار کرد: از منظر UNDP در تلاش برای حفاظت از سرمایه های طبیعی هستیم و نگران معیشت از افراد وابسته به این منابع هستیم که هردو موضوع برای ما اهمیت دارد و تاکید زیادی داریم که این سازمان برای حل این مسئله همراه شما باشد.
وی گفت: سازمان ملل با معرفی تجربیات موفق کشورهای دیگر و همچنین انتقال تجربیات موفق ایران به دیگر کشورها در کنار شما هست و برای رفع این مشکل تعهد می دهد.
ویگتاراجا افزود: دولتها مسئول اصلی سرمایه گذاری برای مقابله با بیابانزایی هستند و این نهاد بین المللی جهت احیای تالاب صالحیه اعلام آمادگی می کند.
وی تصریح کرد: کنوانسیون مقابله با بیابانزایی یکی از کنوانسیونهای مهم برای بسیاری از کشورها از جمله ایران است تا بتوانند مسائل مربوط به مدیریت آب، حفاظت از منابع طبیعی، احیای جنگلها و حفاظت از تنوع زیستی را مدیریت کنند.
وی ادامه داد: برای تحقق این اهداف، در گام اول باید سرمایه گذاری لازم توسط دولتها صورت بگیرد و بعد از آن نهادهایی مثل سازمان ملل و سایر مکانیزمهای مالی ورود میکنند ولی نکته قابل توجه این است که در این مسیر همه شرکا باید گرد هم بیایند و منابع مالی خود را تجمیع کنند و حتی لازم است در این حوزه بخش خصوصی هم ورود کند.
دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه سازمان ملل هم برای احیای تالاب صالحیه حمایتهای لازم را خواهد داشت، گفت: قطعا دلیل بازدید از تالاب صالحیه امکان سنجی حمایتهای لازم است ولی در این بحث اولین وظیفه به عهده دولت ایران است باید برای انجام اقدامات لازم پیشگام باشد.
وسعت تالاب صالحیه ۴۸ هزار هکتار است که ۱۶ هزار هکتار آن در حوزه شهرستان نظرآباد و استان البرز و مابقی آن در استان قزوین قرار دارد.
نظر شما