«محمد خزایی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: شهرستان کنگاور با داشتن بیش از ۲۰۰ هکتار مزرعه کاملینا بیشترین سطح زیر کشت این محصول را در استان کرمانشاه به خود اختصاص داده است.
برداشت این گیاه از مزارع شهرستان کنگاور از ۲۵ خردادماه آغاز شده و تاکنون ادامه دارد و میزان محصول کاملینا برداشت شده تاکنون به مرز ۹۰ تن رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت بیش از ۱۵۰ تن محصول کاملینا از مزارع شهرستان کنگاور برداشت شود.
خزایی مزیت این محصول را علاوه بر افزایش میزان تولید در سطح مقاومت در آفات و شرایط سرد و زیر ۲۱ درجه سانتیگراد اعلام کرد.
مدیر جهاد کشاورزی کنگاور در ادامه گفت: دانه روغنی کاملینا حتی نسبت به کلزا ظرفیت خوبی برای کشت در شهرستان دارد زیرا که این گیاه نسبت به تنش های محیطی سازگارتر است و همچنین نیاز غذایی کمتری می طلبد که این امر موجب صرفه جوی در بحث انواع کودها و سموم می شود.
کاملینا یک دانه روغنی از خانواده براسیکاسه با نام علمی کاملینا ولگاریت است که روغنی باکیفیت بالا از آن حاصل می شود و سرشا از امگا ۳ و ۹ است.
در این میان "کاملینا یا کتانکش" گیاهی است که کشت آن ظرف سالهای اخیر به عنوان یک دانه روغنی در ایران آغاز شده است.
گرچه روغن نباتی بیشتر از فرآوری دانههای روغنی نظیر سویا، آفتابگردان، پنبه دانه، بادام زمینی و کلزا به دست میآید اما اینها نیاز آبی بالایی دارند و کشت آنها از ابعاد گوناگون همچون شرایط کشت و وضعیت اقلیمی با محدودیتهایی روبرو است.
مهمترین مزیتهای گیاه دارویی روغنی کاملینا که از جمله نباتاتی است که سالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده "قابلیت کشت پاییزه و برداشت در اواخر فروردین، نیاز آبی کم، سازگاری بهتر با تغییرات اقلیمی منطقه، مقاومت فوقالعاده در برابر خشکی و سرمای بهاره، حساسیت کمتر به آفات و نداشتن حساسیت به ریزش محصول در زمان برداشت" است.
این گیاه مقاومت بالایی نسبت به آفات رایج در میان دانههای روغنی همچون "سوسک گردهخوار" دارد. ظرفیت عملکرد تولیدی کاملینا نیز به اثبات رسیده لذا به عنوان گزینه مناسب در تناوب با غلات دانهریز مطرح شده که میانگین کنونی تولید آن در کشورهای اروپایی دو تا ۲.۵ تن در هکتار است.
نظر شما