۱۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت انتقال گاز خراسان جنوبی اضافه می‌شود

بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: با اجرای طرح خط انتقال دشتک - زابل - نهبندان، ۱۰ میلیون متر مکعب بر ساعت به ظرفیت انتقال گاز استان اضافه می‌شود.

به گزارش ایرنا، علیرضا عباس‌زاده روز چهارشنبه به رسانه‌ها اعلام کرد: عملیات اجرایی این طرح زیرساختی و مهم پایان هفته جاری با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در خراسان جنوبی آغاز می‌شود.

وی افزود: خراسان جنوبی در انتهای خطوط گاز کشور قرار داشته و با مخاطراتی مواجه بوده لذا اتصال خط گاز خراسان جنوبی به خط انتقال جنوب و جنوب شرق از عسلویه، از خواسته‌های دیرینه مردم استان است که برای تکمیل خط و پایداری انرژی در شرق کشور مطالعات خط انتقال گاز از دشتک زابل به شهرستان‌های نهبندان و سربیشه انجام شد.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: برای رفع کمبود گاز استان، دولت دستور داد مطالعات طرح انجام و پروژه تعریف شود که در نهایت این خط انتقال مصوب شد و آورده خوبی به همراه خواهد داشت.

وی بیان کرد: عملیات گازرسانی از دشتک زابل به نهبندان و سربیشه به طول ۳۰۰ کیلومتر با قطر لوله ۳۶ اینچ و با اعتبار بیش از هشت هزار میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفت که فردا به طور رسمی کلنگ‌زنی می‌شود و دهه فجر امسال فاز اول این طرح افتتاح خواهد شد تا خط گاز استان به خط جنوب و جنوب شرق کشور وصل شود و اتفاق مبارکی است.

عباس‌زاده افزود: هشت هزار میلیارد تومانِ گازرسانی، جدای از مبحث اعتباری سند توسعه نهبندان و سربیشه است و باید قدر این خدمت را دانست زیرا با اجرای این خط مهم و راهبردی در استان، هاب (مرکز منطقه‌ای) انرژی می‌شویم.

وی گفت: همچنین نقشه آمایش سرزمینی خراسان جنوبی تغییر می‌کند، نگرانی تامین انرژی از بین می‌رود و امکان استقرار صنایع بزرگ نیز مهیا می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی درباره سند توسعه نهبندان هم گفت: سال ۱۳۷۸ شاهد سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به نهبندان بودیم که تاکید داشتند با این سفر می‌خواهم توجه مسئولان را به این منطقه محروم جلب کنم اما باید اعتراف کنیم در دوره‌هایی این سند جدی گرفته نشد.

وی اضافه کرد: ابتدای استقرار دولت سیزدهم مصوب شد سند توسعه نهبندان بازنگری شود که بعد از آن شهرستان سربیشه هم به سند اضافه شد و در سفر دوم رئیس جمهور نیز سند تحول و پیشرفت شهرستان‌های نهبندان و سربیشه مورد تاکید قرار گرفت.

عباس‌زاده گفت: محرومیت در نهبندان و سربیشه شبیه هم بوده و برای این ۲ منطقه جلسات کارشناسی متعدد برگزار شده است در نهایت پیشنهاد استان برای سند ویژه به هیات دولت ارسال و بررسی‌ها در هیات دولت انجام شد.

وی افزود: بعد از تاکید ویژه رئیس جمهور در سفر دوم به استان مبنی بر اینکه آنچه در سفر اول مصوب شد، محقق نشده است در جلسه‌ای با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور و معاونین وزرای مربوطه پنج هزار میلیارد تومان برای چهار سال مصوب شد که با این اعتبار حداکثر پروژه‌ها طی چهار یا پنج سال به نتیجه خواهد رسید.

معاون استاندار خراسان جنوبی به احداث پست ۴۰۰ کیلو ولت نهبندان و پست ۱۳۲ کیلو ولت شاهکوه اشاره کرد و گفت: علاوه بر این ۲ پست در سند تحول پست ۱۳۲ کیلو ولت معادن طلای نهبندان هم تصویب شده که با این کار تحولی عظیم در شهرستان‌های نهبندان و سربیشه ایجاد خواهد شد چراکه مهمترین زیرساخت معادن است.

وی با بیان اینکه پروژه‌های تصویب شده در سند توسعه نهبندان معمولا چهار ساله است گفت: با ابلاغ این طرح کارهای اجرایی آن بلافاصله آغاز خواهد شد و با اتمام دوره اجرای طرح، نهبندان و سربیشه از شهرستان‌های محروم کشور خارج می‌شوند.

عباس‌زاده تصریح کرد: نهبندان و سربیشه شهرستان‌های مرزی استان و دارای قابلیت‌ها و ظرفیت‌های ویژه برای ما هستند لذا در حوزه راه نیازمند ایمنی راه‌های روستایی هستیم و در حوزه آب هم تصمیمات خوبی برای شهرستان‌ها گرفته شد.

وی افزود: در سند توسعه نهبندان، حوزه‌های آموزش و فضای آموزشی، بهداشت و درمان و زیرساخت آن، بیمارستان نهبندان و سربیشه، بیمارستان‌های محلی شوسف، مرکز جامع سلامت و توسعه منطقه درح دیده شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: سند توسعه نهبندان و سربیشه، جدای از مصوبات سفر رئیس جمهور و بودجه‌های سنواتی است و باید مصوبه هیات دولت را بگیرد تا اجرایی شود و این سند نشان دهنده توجه ویژه دولت به توازن در بهره‌مندی از زیرساخت‌ها و عدالت است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم با رویکرد عدالت محوری، محرومیت زدایی و تامین نیازهای اساسی سراسری در چند شهرستان با نیاز ویژه در کشور، سند توسعه تهیه کرده است گفت: براساس این اسناد توسعه‌ای، تا پایان دولت بخش زیادی از نیازهای زیرساختی مناطق محروم رفع می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha