به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا کشاورزیان روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی که با حضور دهیاران و اعضای شورای روستاهای شهرستان شاهرود برگزار شد، با اشاره به ساخت بندهای سنگ و ملات و خاکی طی سال گذشته افزود: بندهای ساخته شده در سیلهای اخیر نقش بسزایی در مهار سیلاب ها داشت و از آسیب فراوان به کشاورزی و خانهها جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه اعتبارات در زمینه آبخیزداری توسط فرمانداری شهرستان شاهرود تامین شد، ابراز کرد: پس از بررسی طرح مطالعاتی، اعتبارات ملی اختصاص یافت و طرحهای آبخیزداری اجرا شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود به اجرای طرح بیابان زدایی و کاشت نهال اشاره و اضافه کرد: در بیابانهای بیارجمند و طرود نهال کاری انواع گیاهان از جمله تاغ در دستور کار است، گیاه تاغ به ۲ سال آبیاری نیاز دارد.
وی با بیان اینکه کنترل هرز آبها در بیارجمند و جیلان انجام شد، افزود: بذر پاشی، نهال کاری و احیای مراتع با همکاری مرتعداران در راستای حفظ و نگهداری از جنگلها در حال انجام است.
کشاورزیان به اجرای طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور اشاره کرد و گفت: تولید هر سال ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نهال در این شهرستان بیشتر شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود با بیان اینکه توزیع نهال از پاییز آغاز میشود، ابراز کرد: بیشتر گونههای تولیدی از نوع سنجد و تبریزی است که به منظور استفاده از میوه و چوب آن توزیع میشود.
وی آموزش و ترویج را از مهمترین راهبردهای این اداره دانست و تصریح کرد: باید از ظرفیت دانش آموزان و تشکلهای مردمی همیار طبیعت برای حفظ و نگهداری عرصههای منابع طبیعی بهره برد.
کشاورزیان برگزاری کارگاههای آموزشی در راستای حفظ و حراست از عرصههای منابع طبیعی را ضروری خواند و افزود: این کارگاههای آموزشی با هدف ترویج و اشاعه فرهنگ منابع طبیعی برگزار میشود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود ادامه داد: مراقبت از جنگلها و مراتع، جلوگیری از تخریب و تصرفها، پیشگیری از حریق و اطفای آن با همکاری و مشارکت دهیاران و اعضای شورای روستاها امکانپذیر است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، وسعت مراتع و عرصه های بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸ و نیم درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.
نظر شما