۲ مهمان ویژه و صف شلوغ روابط دیپلماتیک

تهران- ایرنا- رایزنی مقتدرانه دولت در بازگشت دیپلمات گروگان گرفته به وطن پس از پنج سال، رای اعتماد بهارستان به دو وزیر، بازگشایی سفارت ایران در عربستان، تماس تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای بین تهران و پاریس و امضا ۴۶ سند در داخل و خارج از کشور طی یک ماه از مهمترین فعالیت‌های رئیس جمهور و کابینه او در یک ماه اخیر بود.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا؛ خردادماه ۱۴۰۲ روزهای پرکار و پرخبری برای آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» و کابینه اش بود از صف‌های شلوغ روابط دپیلماتیکی در داخل و خارج با هفت کشور اندونزی، ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا، عمان، ترکمنستان و ازبکستان تا امضا ۴۶ اسناد همکاری در ۳۱ روز از آخرین ماه فصل بهار.

در داخل هم از تصویب لایحه برنامه هفتم توسعه و ماموریت سفت و سخت رئیسی به دولتمردان در ایجاد اشتغالزایی و رفع موانع آنها تا تحقق وعده دیگر رئیسی در استقلال شرکت «مس سونگون آذربایجان».

رئیس جمهور سومین ماه از فعالیت خود در ۱۴۰۲ با سفر به اندونزی آغاز کرد که دومین سفر خارجی وی طی امسال محسوب می‌شد. سفری که کاخ مردکا اندونزی پس از ۱۷ سال از آخرین سفر رسمی دوجانبه رؤسای‌جمهور ایران و اندونزی میزبان مقام بلند پایه ایران شد.

امضاء ۱۱سند همکاری بین تهران و جاکارتا در زمینه تجارت ترجیحی، لغو روادید، مبادلات فرهنگی، همکاری نظارتی بر تولید فرآورده‌ای دارویی، همکاری در زمینه‌های علمی، فناوری و نوآوری و همکاری دو جانبه در زمینه نفت و گاز از جمله دستاورد دوازدهمین سفر دیپلماتکی رئیسی بود که در راستای تعمیق و گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور به ثمر نشست و در کنار آن طرفین برتبادلات تجاری با ارزهای ملی تاکید کردند.

همچنین رئیس جمهوری اسلامی ایران در این سفر با «جوکو ویدودو» رئیس جمهور اندونزی، «پوآن ماهارانی» رئیس مجلس نمایندگان، «بامبانگ سوساتیو» رئیس مجلس مشورتی خلق اندونزی و «کائو کیم هورن» رئیس اتحادیه آ سه آن دیدار و گفت وگو کرد و اصلی‌ترین پیام سفر رئیسی این بود که دنیا در سه الی چهار کشور و در یک منطقه خاص در اروپا خلاصه نمی‌شود.

در همین خلال و در روز نخست خردادماه رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای اصل ۱۷۶ قانون اساسی با صدور حکمی علی اکبر احمدیان را به نمایندگی خود در شورای عالی امنیت ملی منصوب کردند که پیش از این و به مدت ۱۰ سال امیر دریابان «علی شمخانی» تصدی دبیری شورای عالی امنیت ملی را به عهده داشت.

ماموریت سفت و سخت رئیسی به دولتمردان

رئیس جمهور چهارم خردادماه و فردای بازگشت از سفر به اندونزی در چهارمین جلسه شورای‌عالی اشتغال در دولت سیزدهم، «توجه به ظرفیت‌های بخش خصوصی و تعاونی» را به عنوان نخستین توصیه به دولتمردان در زمینه اشتغال‌زایی عنوان کرد و اشتغال را اولویت اصلی کشور و مأموریت جدی دولتمردان برشمرد و به بیان توصیه‌هایی به همه دستگاه‌ها در جهت ایجاد اشتغال‌ پایدار و کاهش بیکاری در کشور پرداخت.

رئیس جمهور در همین خصوص برای بانک ها تعیین تکلیف کرد که اگر گردش مالی و توان پرداخت آنها مورد توجه قرار نگیرد، الزام به پرداخت تسهیلات جدید برای آنها تکلیف مالایطاق خواهد بود و اگر بانکی توان پرداخت تسهیلات داشت، اما به ابلاغیه‌ها بی‌توجه بود و به تعهداتش در پرداخت تسهیلات عمل نکرد، باید با جدیت با این تخلف برخورد شود و در این زمینه تفاوتی بین بانک‌های دولتی و خصوصی نیست.

بر همین اساس دبیرخانه شورای‌عالی اشتغال و دستگاه‌های ذیربط را مکلف کرد با فوریت دستورالعمل پرداخت تسهیلات اشتغال برای سال‌جاری را تدوین و نهایی کنند که حداکثر تا پانزدهم خردادماه به بانک‌ها ابلاغ شود و در عین حال این شورا مصوبات را با جدیت پیگیری کنند تا اتفاقات مهمی در عرصه اشتغال‌زایی و کاهش بیکاری در کشور رقم بخورد.

رایزنی‌های فشرده و مقتدرانه دولت سیزدهم و بازگشت دیپلمات به وطن

در کنار رسیدگی رئیسی به رَتق و فَتقِ اقدامات داخلی و خارجی، بازگشت اسدالله اسدی، دیپلمات گروگان گرفته شده جمهوری اسلامی ایران پس از تحمل پنج سال اسارت به تهران در رسانه های مخابره شد که این ماحصل شدت پیگیری‌های دیپلماتیک آیت الله رئیسی در ماه‌های اخیر و در دو تماس تلفنی با نخست وزیر بلژیک در اسفندماه ۱۴۰۱ و دیگری ۳۱ فرودین امسال بود که همسر اسدالله اسدی در توئیتی با تشکر از رئیس جمهور در این خصوص نوشت: «بعد از حدود چهار سال (دقیقا ۱۴۵۰ روز) هنوز ناامید نشدم و منتظر خبر آزادی همسرم هستم. جناب آقای رئیسی ممنون از جدیت شما در پیگیری آزادی همسرم از زندان بلژیک. اعلام دستور پیگیری شما از زبان سخنگوی وزارت امور خارجه ایران انعکاس طلیعه ای است از شفق که امید را زنده می کند.»

رئیس‌جمهور اما از همه دستگاه‌هایی که زمینه آزادی دیپلمات کشورمان پس از پنج سال بازداشت غیرقانونی در زندان‌های آلمان و بلژیک را فراهم کردند، قدردانی کرد.

سه ابلاغ به سه وزارت خانه

رئیسی ششم خردادماه امسال در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه‌ای اشخاص»، «قانون سند الحاقی (پروتکل) تمدید موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دولت‌های عضو» و «قانون سند الحاقی (پروتکل) اصلاحی موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات در مورد مالیات‌های بر درآمد و سرمایه» را برای اجرا به سه وزارت خانه متبوع خود ابلاغ کرد.

دبیرکل اوپک در پاستور

رئیسی در همین روز میزبان «هیثم الغیص» دبیرکل سازمان اوپک شد که در این دیدار رئیس جمهور تعامل سازنده اعضای این سازمان با یکدیگر را عاملی مهم در موفقیت عملکرد این سازمان بین‌المللی دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره همکاری سازنده‌ای با این سازمان داشته و بنای ما تداوم و ارتقای سطح و تقویت این همکاری است.

«هیثم الغیص» دبیرکل سازمان اوپک نیز در این دیدار با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای موسس سازمان اوپک همواره همکاری مفید، موثر و سازنده‌ای با این سازمان و اعضای آن داشته است، خاطرنشان کرد: ایران چه در سطح وزیر و چه در سطح فنی همواره در مسیر تقویت انسجام و اتحاد اعضای اوپک عمل کرده است.
دبیرکل اوپک همچنین با تشریح آخرین وضعیت بازار نفت گفت: امیدوارم با وحدت نظر میان اعضای اوپک و بهره‌مندی از حمایت‌ها و همکاری‌های سازنده جمهوری اسلامی ایران بتوانیم آرامش را بر بازار حاکم کنیم.

تصویب لایحه برنامه هفتم توسعه

در همین روز سخنگوی دولت از تصویب لایحه برنامه پنج ساله هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جلسه فوق العاده هیات وزیران خبرداده بود که برای نخستین بار علاوه بر اخذ نظر جوامع اندیشگاهی پیش از تصویب نهایی، متن پیش نویس منتشر و از نظرات ارایه شده بهره برداری شد. لایحه ایی که پس از برگزاری ۴۵ نشست کمیسیون تخصصی و هفت جلسه هیات وزیران به تصویب دولت رسیده است.

همچنین رئیس جمهور برنامه هفتم توسعه را با ۲۲ فصل، هفت بخش و ٣٠٢ ماده به مجلس بُرد و قرار است ناترازی‌هایی که در بخش‌های مختلف کشور وجود دارد را تراز کند.

نخستین مهمان ویژه در تهران

رئیس‌جمهور هفتم و هشتم خردادماه میزبان «هیثم‌بن‌طارق آل‌سعید» سلطان عمان بود که یکسال پس از سفر رئیس‌جمهور به مسقط اتفاق افتاد، که البته قبل از سفر به تهران سلطان عمان مهمان «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر بود و بر این اساس آل سعید با دو هدف راهی تهران شد. هم دیدار با مقامات بلندپایه ایران و امضا چهار سند همکاری در راستای توسعه روابط در منطقه که همزمان با امضای این اسناد، آیت‌الله رئیسی ظرفیت‌های دو کشور در بخش‌های صنعت، تجارت، ارتباطات، امور دفاعی و امنیتی، خطوط جاده‌ای و ریلی، حمل و نقل دریایی و ترانزیت، مبادلات مالی و پولی و انرژی را از زمینه‌های مناسب برای گسترش همکاری‌ها دانست و از نهایی شدن تشکیل صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری مشترک میان دو کشور خبر داد.

هم به منظور میانجیگری در روابط ایران با برخی کشورها و روابط دو جانبه تهران-مسقط که با مطرح شدن این موضوع در دیدار با مقامات عالی ایران و نظر مثبت جمهوری اسلامی به برقراری روابط با مصر، بخشی از هدف سلطان عمان از این سفر محقق شده باشد.

فردای آن روز هم سخنگوی دولت اعلام کرد که دولت برای از سرگیری و توسعه روابط با مصر آمادگی دارد و رییس‌جمهور به وزارت امور خارجه ماموریت داده تا موضوع را به طور جدی پیگیری کند.

دومین میزبانی رئیس جمهور در خردادماه و امضا ۵ سند با پدرِ سَردار

میزبانی تهران پس از ۳۷۰ روز از سفر آیت الله‌رئیسی به عمان از نوه سلطان تیمور بن فیصل آن هم در شرایطی که چند روز قبل از آن آیت الله رئیسی از دوازدهمین سفر خارجی خود از اندونزی با امضاء ۱۱ سند همکاری در زمینه های مختلف به کشور بازگشته بود؛ تقویم فشرده کاری رئیس دولت برای رایزنی های سیاسی و اقتصادی با همتایان خود در نقاط مختلف جغرافیایی جهان را نشان می دهد که چگونه در تلاش است تا دیپلماسی خارجی دولت را ریل گذاری کند.

نهم خرداد رئیس جمهور در حالی میزبان «قربانقلی بردی محمداف» رهبر ملی و رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان به عنوان سیزدهمین مقام بلندپایه خارجی مهمان در دولت سیزدهم بود که یک روز قبل از آن سلطان عمان را میزبانی کرده بود. او پدر «سردار بردی‌ محمداف» رئیس‌جمهور کنونی ترکمنستان است که در آستانه یکسال پس از سفر پسرش به تهران و سی و یکمین سالگرد روابط دو کشور، در راس هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی و به منظور دیدار با همتای فرزندش به ایران سفر کرد.

در این سفر مقامات عالی‌ رتبه ایران و ترکمنستان در حضور رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان ۲ سند همکاری و سه یادداشت تفاهم در زمینه‌های مختلف امضا کردند.

رای اعتماد مجلس به دو وزیر

نهم خردادماه روزی که بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت و در نهایت «رضا مراد صحرایی»با ۱۶۷ رای موافق، ۸۶ رای مخالف، ۱۴ رای ممتنع، ۲ رای باطله از مجموع ۲۶۹ نمایندگان حاضر در مجلس رای اعتماد گرفت و به عنوان وزیرآموزش و پرورش انتخاب شد.

همچنین در ۲۳ خردادماه هم «عباس علی‌آبادی» با ۱۸۷ رأی موافق، ۵۸ رأی مخالف، ۸ رأی ممتنع، ۲ رأی باطله از ۲۵۵ نماینده حاضر در مجلس، رأی اعتماد گرفت و به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت انتخاب شد.

حضور در گرهمایی روسای نمانیدگی های ایران در خارج از کشور و توصیه به وزارت خارجه

رئیس جمهور ۱۰ خردادماه و پس از پایان نشست هیات دولت در اختتامیه گردهمایی رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که با محوریت «نظم جهانی در حال ظهور؛ نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی ایران» برگزار شد، شرکت کرد و «تحول شناختی، تحول فرایندی و تحول نهادی» را سه گام ضروری برای ایجاد تغییر و تحول عنوان و به وزارت خارجه توصیه کرد که برای برنامه‌ریزی متناسب با اقتضائات در همکاری با کشورها، در تعیین خطوط سیاست خارجی خود منتظر اخم و لبخند کسی نیستیم و این ادراک که به‌خاطر تحریم کسی حاضر به همکاری با ایران نیست، کاملاً غلط است. چابک کردن ساختار متناسب با مأموریت‌ها، تقویت نقش‌آفرینی در سازمان‌های منطقه‌ای، مقاومت در برابر دشمنان و سفرا به معرف صادق سیمای واقعی جمهوری اسلامی محور سخنان مهم آنروز رئیسی بود.

پیام رئیسی در نیمه خرداد

نیمه خرداد یادآور رحلت حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و قیام خونین مردم ایران علیه شاه ملعون است که رئیس‌جمهور در پیامی به کنگره گرامیداشت ۱۵ خرداد تاکید کرد که امروز تکلیف ملی و دینی ماست که در قالب جهاد تبیین، ضمن بازخوانی ابعاد شخصیتی امام(ره) و شهدای مظلوم ۱۵ خرداد فراموش نشدنی، در ترویج و تعمیق هرچه بیشتر پیام تاریخی این رویداد بکوشیم و اجازه ندهیم این نهضت عظیم مردمی، با روایت‌های مجعول مخدوش و وارونه جلوه داده شود.

رئیس‌جمهور همچنین به عنوان سخنران سی و چهارمین مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) تاکید کرد که بارها اعلام کردیم که آماده برقراری روابط با کشورهایی هستیم که تمایل خود را برای برقراری روابط اعلام کرده‌اند،اما در مقابل کشورهایی که بخواهند با ما مقابله کنند، مقاومت و ایستادگی خواهیم کرد.

رئیسی در دیدار اعضای کنگره ملی بزرگداشت شصتمین سالروز قیام تاریخی ۱۵ خرداد، یکی از کارکردهای مهم این کنگره را یادآوری ظلم و جنایات رژیم پهلوی و همچنین بیان خدمات و دستاوردهای انقلاب اسلامی برای مردم دانست و بر ضرورت تبیین خدمات و اقدامات صورت گرفته به نام نظام و انقلاب اسلامی، از تریبون‌های مختلف تاکید کرد.

ماموریت پاد در سیستان بلوچستان

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی هم در همین روز به منظور بازدید میدانی از وضعیت سیستان و بلوچستان و بررسی مشکلات مردم و همچنین دیدار با مقامات این استان به زاهدان سفر کرد. بازدید از مناطق حاشیه‌نشین این شهر و وضعیت زندگی خانوار و ساکنان این روستاها، دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان، بازدید از یک پایگاه بسیج مرزی اهل سنت، دیدار با خانواده شهید ناآرامی‌های سال گذشته از جمله برنامه های سفر دو روز سنکیه سادات پاد بود که دربازگشت وعده داد تا مشکلات استان سیستان و بلوچستان را تا حصول نتیجه پیگیری کند.

سفر مخبر به ترکیه

معاون اول رئیس جمهور هم برای حضور در مراسم تحلیف و آغاز به کار دولت رجب طیب اردوغان به ترکیه سفر کرد و در حاشیه آن با رئیس جمهور ترکیه گفت‌وگو کرد و سران و نمایندگان برخی کشورها از جمله رئیس جمهور قزاقستان، نخست وزیر پاکستان، امارات متحده عربی و وزرای خارجه عربستان و عراق به گفت و گو با محمد مخبر پرداختند.

همچنین نخست وزیر پاکستان در حاشیه مراسم تحلیف رئیس جمهور ترکیه با معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران دیدار و بر اهمیت پیشبرد سازوکار تهاتر در تجارت دوجانبه تاکید کرد.

بازگشایی سفارت ایران در عربستان و واکنش مقامات امریکا

۱۶ خرداد روزی که سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض فعالیت مجدد خود را با پخش سرود ملی و اهتزاز پرچم کشورمان بطور رسمی آغاز کرد و این خبر واکنش آمریکا را هم در پی داشت. معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به بازگشایی سفارت و نمایندگی ها ایران در عربستان سعودی مدعی شد که واشنگتن گفتگوی مستقیم میان ایران و کشورهای منطقه را تشویق کرده است.

همچنین فردای آنروز سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده و نمایندگی دائم ایران نزد سازمان همکاری اسلامی با حضور علیرضا بیکدلی معاون وزیرخارجه در امور کنسولی، مجلس و امور ایرانیان، حسن زرنگار سرپرست سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض، عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت و سرپرستان کنسولگری و نمایندگی دائم ایران و همچنین سفیر مازن بن حمد الحمودی رئیس دفتر وزارت امور خارجه سعودی در جده، سرکنسول‌های مقیم در جده، دفاتر نمایندگی کشورهای اسلامی نزد سازمان همکاری و نمایندگان سرپرست حجاج ایرانی در عربستان به صورت رسمی بازگشایی شد.

استقلال شرکت «مس سونگون آذربایجان» وعده محقق شده

معاون اجرایی رئیس جمهور از پاستور خبر از آغاز فعالیت شرکت «مس سونگون آذربایجان» با دستور آیت‌الله رئیسی را داد و گفت که الوعده وفا؛ با دستور رئیس جمهور، در پاسخ به مطالبات مردم عزیز آذربایجان شرقی و در راستای اجرای مصوبات دور اول سفر هیات دولت به استان، شرکت «مس سونگون آذربایجان» به صورت مستقل تشکیل شد و فعالیت خود را آغاز نمود.

نشست سران قوا و تمدید مصوبه برای یکسال دیگر

رئیس جمهور همچنین در شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مصوبه شصت و نهم این شورا در ارتباط با احکام تعزیرات حکومتی با هدف تنظیم بازار را برای یکسال دیگر تمدید کرد و وزارت دادگستری مکلف شد که متن پیشنهادی لایحه مرتبط با این مصوبه را تهیه و پس از تصویب در هیات وزیران، به مجلس شورای اسلامی ارسال کند.

در این نشست رئیس کل بانک مرکزی درباره کاهش قابل توجه تورم بخش تولید در اردیبهشت، گفت که تورم ماهانه اردیبهشت سال ۱۴۰۲ در حالی به ۳.۲ درصد رسیده که این رقم در سال‌های ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به ترتیب ۵.۸ و ۹.۷ درصد بوده است.

مفقود شدن فرش های نفیس و پاسخ کابینه رئیسی

در خلال فعالیت های رئیس جمهور و کابینه اش، خروج غیرقانونی و مفقود شدن فرش‌های نفیس دستباف ساختمان حافظیه کاخ سعدآباد یکی از پرسروصداترین اخباری بود که در روزهای اخیر در فضای رسانه‌ای کشور مطرح شد و بازتاب‌های فراوانی داشت و برخی جریانات انگشت اتهام را به سوی دولت سیزدهم نشانه گرفتند که برخی از اعضای کابینه دولت رئیسی فرافکنی دولت سابق در ماجرای مفقود شدن این فرش‌های را بی پاسخ نگذاشتند.

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در این بار گفت که دولت سیزدهم چون فسادها و پرونده‌های بر زمین مانده فساد را دنبال می‌کند و در این باره شاکی و پیگیر موضوع است، خودش متهم می‌شود و خواهش ما از رسانه‌ها این است که کمک کنند معلوم شود چه‌کسی شاکی و چه‌کسی متهم است.

معاون‌حقوقی رئیس‌جمهور هم تعداد متهمان پرونده مفقود شدن فرش‌های مجموعه سعدآباد را ۹ نفر دانست و با اشاره به تشکیل پرونده قضایی در این باره، گفت: یکی از اعضای ارشد دولت قبل و فرزند وی از متهمان اصلی مفقود شدن فرش‌های سعدآباد هستند.

معاون‌اجرائی رئیس‌جمهور هم گفت: اگر لازم باشد اسامی کسانی را که در نگهداری و خروج فرش‌های مجموعه سعدآباد قصور داشته اند اعلام خواهیم کرد و توقع ما این است که اعضای دولت قبل از نجابت و تحفظ دولت سو استفاده نکنند و اجازه دهند این پرونده فرایند قانونی خود را طی کند.این تخلف کاملا محرز شده است و پیگیری و بررسی‌ها توسط دستگاه‌های زیربط انجام شده و پرونده به قوه قضائیه ارجاع داده شده است.

مسکن همچنان در صدر اولویت دولت

رئیس‌جمهور در جلسه ویژه «بررسی راهکارهای تأمین مالی پروژه‌های ساخت مسکن» ، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد با همکاری شورای پول و اعتبار، راهکارهای قانونی کاهش سود وام‌های بانکی در حوزه مسکن به ویژه مسکن حمایتی را بررسی و تصمیمات لازم را اتخاذ کند و بر بهره‌گیری از ظرفیت سرمایه‌گذاری و توان ساخت مسکن بخش خصوصی خصوصاً شرکت‌های توسعه‌ای و انبوه‌سازان تأکید کرد.

رئیسی همچنین در هشتمین جلسه شورای‌ عالی مسکن در دولت سیزدهم، با تاکید بر ضرورت شتاب گرفتن اعطای تسهیلات به طرح‌های ساخت مسکن، استانداران را مکلف کرد، تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده را نیز در دستور کار قرار دهند.

رهاورد سفر استانی رئیسی به آذربایجان شرقی و تصویب بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار

رئیس جمهور به همراه جمعی از اعضای هیات دولت به مدت ۲ روز میهمان آذربایجان شرقی بود. سفری که با افتتاح چندین طرح بزرگ و مهم در بخش‌های مختلف کشاورزی، احیاء واحدهای تولیدی راکد و راه‌آهن همراه بود. از احیاء طرح تصفیه خانه با ۴۵۰ لیتر بر ثانیه و انتقال آب حدود ۹۰۰ لیتر بر ثانیه با پوشش حدود ۱۸۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان میانه تا افتتاح خط تولید شرکت خودروسازان دیزلی آذربایجان با ظرفیت تولید ۴ هزار دستگاه،رونمایی از دو محصول جدید شرکت تراکتورسازی ایران، جشن احیاء ۲۲۰ واحد راکد صنعتی و تولیدی، افتتاح ۴۵۰ هکتار از شبکه پایاب سد سهند،آغاز عملیات اجرایی خط سه متروی تبریز، افتتاح هتل های رویال پالاس و بوتیک سرخه ای، آبگیری بزرگترین مزرعه آرتمیای کشور در «عجب‌شیر»، ۱۱ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی در استان آذربایجان شرقی، سه دستور رئیس جمهور برای توسعه صنعت چرم تبریز، تخصیص اعتبار ۵هزار میلیاردی به کشاورزان برای خرید تراکتور ایرانی، تکلیف رئیس جمهور به معان اجرایی و رئیس سازمان اداری و استخدامی در جذب نیروهای صاحب صلاحیت علمی و مدیریتی فاقد سوابق اجرایی، افتتاح راه‌آهن بستان‌آباد - خاوران، بهره‌برداری از ۳ پروژه آب و برق در آذربایجان شرقی.

محسن منصوری هم اعلام کرده بود که میزان اعتبار مصوبات دور دوم سفر نیز به رقم بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان رسید و ‎دولت مردم مصمم به اجرای وعده‌هاست.

تماس تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای بین تهران و پاریس

۲۰ خردادماه «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در تماسی تلفنی با رئیس‌جمهوری‌اسلامی ایران گفت‌وگو کرد که تا ۹۰ دقیقه ادامه داشت، طرفین علاوه بر بررسی راههای توسعه روابط دوجانبه، درباره تحولات منطقه‌ای و همچنین مذاکرات رفع تحریم‌ها هم گفت‌وگو کردند.

آیت‌الله‌رئیسی در رابطه با توسعه روابط دو جانبه، با اشاره به محاسبات غلط برخی دولت‌های اروپایی درباره ملت ایران، آن را ناشی از گرفتار شدن این دولت‌ها در دام اطلاعات غلط گروه‌های تروریستی، تجزیه‌طلب و معاندان دانست و بر پرهیز از مداخله در امور داخلی و احترام به اصل حاکمیت ملی تاکید کرد.

موضوع جنگ در اوکراین نیز بخشی از گفت وگوهای دو رئیس جمهور در موضوعات منطقه‌ای بود که رئیسی ضمن اعلام سیاست قاطع جمهوری اسلامی مبنی بر مخالفت با جنگ، بهترین راه‌حل را دیپلماسی دانست.

رئیس جمهور فرانسه نیز در این مکالمه تلفنی بر دو موضوع تاکید داشت؛ نخست فرانسه به‌دنبال تعامل با جمهوری اسلامی ایران است که در این زمینه تداوم گفت و گوها میان مقامات دو کشور برای تقویت تعاملات فیمابین را خواستار شد.

دومین تاکید مکرون بر تداوم مذاکرات رفع تحریم تا رسیدن به نتیجه بود و اینکه جمهوری اسلامی ایران را بخشی از راه‌حل بحران اوکراین دانست و ایفای نقش بیشتر کشورمان را در این زمینه را خواستار شد.

بررسی ۲۴۰ طرح اضطراری وزارت نیرو برای رفع تنش آبی در کشور روی میز مخبر

جلسه بررسی ۲۴۰ طرح‌های اولویت‌دار و اضطراری وزارت نیرو با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار و تصمیمات لازم برای رفع موانع اجرایی آنها اتخاذ شد و از وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه خواست با توجه به شروع فصل تابستان در راستای تامین منابع مالی و سرعت بخشی به اجرای طرح های اضطراری بیش از پیش بکوشند.

نخستین سفر دوره ای رئیس جمهور و امضا ۳۵ اسناد همکاری

رئیس جمهور ۲۲ خرداد در صدر هیأتی سیاسی و اقتصادی و در راستای تقویت روابط با کشورهای دوست و همسو، عازم کشورهای ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا شده است، سفری که در مجموع به امضا ۳۵ سندهمکاری بین تهران و سه کشور دیگر منجر شد و فصل مشترک این سفر یاد حاج قاسم سلیمانی در دیدار رئیس جمهور با همتایان خود در سه کشور بود. اما امضا ۲۶ سند همکاری بین ایران و ونزوئلا در حوزه‌های مختلف علمی، فناوری، صنعتی، دامداری، غذایی، فرهنگی، خودروسازی، مخابرات، کشاورزی و ضرورت راه اندازی دفاتر بازرگانی و فناوری در ونزوئلا و تقویت و گسترش در زمنیه های مختلف بین تهران و کاراکاس از جمله ره آورد سفر به این کشور بود.

اما در خلال سفر رئیسی به این منطقه از آنسوی فرادریا در پیامی به «ولادیمیر پوتین»، روز ملی جمهوری فدراسیون روسیه را تبریک گفت.

نیکاراگوئه دومین مقصد رئیس جمهور در سفر به آمریکای لاتین، مهد مبارزه با امپریالیسم بود که در این سفر ۳ سند و تفاهم‌نامه همکاری میان مقامات عالی‌رتبه ایران و نیکاراگوئه در حضور رؤسای جمهور دو کشور به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه‌ها در حوزه‌های قضایی، همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی و تجهیزات و ملزومات پزشکی بوده است.

کوبا مقصد سوم و پایانی نخستین سفره دوره ای رئیس جمهور به آمریکای لاتین بود که مقامات عالی رتبه ایران و کوبا در حضور روسای جمهور دو کشور ۶ سند همکاری در حوزه‌های قضایی، همکاری‌های جامع سیاسی، مناسبات گمرکی و مشارکت در حوزه فناوری اطلاعات بوده امضا کردند.

رئیس جمهور در بازگشت از سفر گفت که در این سفر ۳۵ سند تفاهم و توافق با این سه کشور در حوزه های مختلف اعم از انرژی صنعت و معدن و نیروگاه به امضا رساندیم و اساس کار این بود در ابتدا صدور خدمات فنی مهندسی و دوم صادرات محصولات دانش بنیان و سوم تامین مواد اولیه با قیمت مناسب و چهارم ایجاد بازارهای جدید صورت بگیرد. همچنین در هر سفر نگاه دولت سیزدهم به منافع ملی و منافع اقتصادی کشور و در سیاست خارجی بنای دولت سیزدهم برقراری ارتباط با تمام کشورهای جهان است.

دومین مهمان ویژه/ تهران و ریاض در مرحله طلایی

۲۷ خرداد ماه یک روز پس از بازگشت رئیسی از آمریکای لاتین وزیر خارجه عربستان سعودی در تهران با رئیسی دیدار می کند. رئیسی جمهور در این دیدار با استقبال از برقراری روابط دو کشور مهم و اثرگذار جهان اسلام، به موسم حج و حضور مسلمانان از اقصی نقاط دنیا در سرزمین وحی اشاره کرد و افزود: اقتضای اعتقادات اسلامی، حسن همسایگی و منافع دو ملت در گفتگو و تعامل تهران و ریاض است.

وزیر خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی فراوان از برقراری روابط دوکشور اسلامی و سفر به تهران اظهار داشت: ما در یک مرحله طلایی قرار داریم که باید قدر آن را بدانیم و همکاری با جمهوری اسلامی ایران زمینه بهره مندی از این شرایط را برای طرفین و منطقه فراهم می کند.
«فیصل بن فرحان» با اشاره به دستور پادشاه این کشور برای تشکیل کارگروه های مختلف برای توسعه روابط با ایران، به تلاش های کشورش برای ارتقا روابط به سطح استراتژیک اشاره کرد و افزود: همکاری های اقتصادی، توسعه ای و فرهنگی در دستور کار تهران و ریاض قرار دارد.

بن فرحان همچنین از از رئیس جمهور اسلامی ایران برای سفر به ریاض خبر داده بود.

مأموریت رئیسی به متولیان توسعه سواحل مکران

رئیسی پیش از دیدار فرحان با وی در جلسه شورای توسعه سواحل مکران، جبران عقب‌ماندگی‌ها در توسعه این منطقه را از جمله اهداف مهم سازمان توسعه سواحل مکران برشمرد و بر ضرورت تدوین برنامه پنج‌ساله با برش‌های یک‌ساله و همچنین تخصیص بودجه و زمانبندی متناسب با این برنامه‌ها برای تسریع در توسعه منطقه راهبردی مکران تاکید کرد.

رئیس جمهور تمرکز مدیریتی را لازمه توسعه متوازن این منطقه عنوان و شورای توسعه سواحل مکران را مکلف کرد، نحوه همکاری دستگاهها را به منظور تحقق اهداف مشخص شده در توسعه این منطقه معین و به آنها اطلاع‌رسانی کنند.

ارتباط با کشورهای همسایه و همجوار در جهت توسعه این منطقه از دیگر محور مورد تاکید رئیسی بود که دبیر شورای توسعه سواحل مکران را مکلف کرد، هماهنگ با وزارت امور خارجه، برقراری ارتباط با همسایگان را در این زمینه آغاز کند.

امضا ۱۱ سند همکاری در سومین میزبانی رئیسی در خرداد

سومین میزبانی رئیسی از همتای ازبکستانی خود بود که پس از ۲۰ سال به تهران سفر کرد سفری که «شوکت میرضیایف» و آیت الله سید ابراهیم رئیسی برای سومین بار با یکدیگر و این بار در تهران همدیگر را ملاقات کردند که طرفین خواهان تقویت سیاست همسایگی و همگرایی دو طرف در زمینه‌های مختلف بخصوص اقتصادی هستند.

در این سفر ۱۱ سند همکاری در زمینه تجارت ترجیحی، حمل و نقل و ترانزیت، همکاری دارویی، برنامه همکاری در زمینه‌های استاندارد و بیمه، بررسی امکان ایجاد مناطق آزاد مشترک، برنامه اجرایی همکاری در حوزه فناوری و نوآوری و برنامه اجرایی همکاری در بخش کشاورزی به امضاء رسید که ایران و ازبکستان در مجموع طی دوسال اخیر ۲۸ اسناد همکاری بایکدیگر امضا کردند که ۱۷ اسناد آن سال گذشته و در اجلاس شانگهای در سمرقند بود.

هدف‌گذاری برای دو برابر شدن مبادلات تجاری و مطالبه رئیسی از وزاری ۲ کشور از مهمترین محورهای گفت و گو با همتای ازبکستانی خود بود.

در مجموع سه میزبانی رئیسی از پادشاه عمان، رهبر ملی و رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان و همتای ازبکستانی خود در تهران ۲۰ اسناد همکاری و در چهار سفر دپیلماتیکی به اندونزی، ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا در همین ماه ۴۶ اسناد به امضا رسید که مجموع اسناد در داخلی و خارج کشور ۶۶ تفاهم نامه بوده است.

دیدار هنیه با رئیسی

«اسماعیل هنیه» جمعی از اعضای بلندپایه دفتر سیاسی حماس از دیگر مهمانان دولت سیزدهم ۳۰ خردادماه با رئیسی دیدار می کنند که رئیس جمهور در این دیدار با تبریک موفقیت‌های اخیر جبهه مقاومت فلسطین و تاکید بر اینکه این پیروزی‌ها نشان داد که امروز ابتکار عمل در دست این جبهه است، گفت: نشانه‌ها گواه آن است که امروز جریان مقاومت از هر زمانی قوی‌تر و دشمنان این جبهه در جایگاهی ضعیف‌تر از هر زمان دیگری هستند. همچنین پیروزی‌های جبهه مقاومت آشکار و اثبات کرده، تصویری که صهیونیست‌ها تلاش می‌کردند از قدرت بازدارندگی ادعایی خود نمایش دهند، واقعی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز دیگر هیچ‌کس به رژیم صهیونیستی و حامیانش کوچک‌ترین اعتمادی ندارد و این نیز دستاورد بزرگ دیگری برای جریان مقاومت است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت فلسطین همواره باور داشتند که صهیونیست‌ها و حامیان‌شان به هیچ وجه به هیچ میثاقی پایبند نیستند، اما امروز این نکته برای همه جهانیان روشن شده است.

آقای «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس نیز در این دیدار با ابراز قدردانی خود و مردم فلسطین از حمایت‌های مستمر جمهوری اسلامی ایران از آرمان آزادی قدس شریف اظهار داشت: امروز جبهه مقاومت نه فقط در غزه، بلکه در کرانه باختری، سرزمین‌های اشغالی سال ۱۹۴۸ و حتی در میان فلسطینیان و دوست‌داران فلسطین در خارج از این سرزمین در حال گسترش و تقویت است.

نهمین گفت و گوی رئیسی با مردم

پایان بخش فعالیت‌های خردادماه رئیس‌جمهور گفت و گوی تلویزیونی با مردم همزمان با دومین سالروز انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بود که در این ان به تشریح اقدامات دولت در میانه سکانداری امور اجرایی کشور حوزه‌های داخلی و خارجی به موضوعاتی در حوزه سیاست داخلی و انتخابات ۱۴۰۰، حوزه‌های صنعتی، تولید، اقتصادی چون کاهش تورم، احیا کارخانه های تولید، اصلاح نظام اقتصادی (یارانه‌ها)، اصلاح ساختار در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی، وعده در حال اجرای ساخت مسکن و در عرصه سیاست خارجی نظیر نحوه از سرگیری روابط تهران - ریاض، شکستن رکورد تجارت خارجی پس از ٤٠ سال، فراوانی منافع برای کشور در سفرهای منطقه‌ای و بین‌المللی، پذیرفتن عضویت ایران در سازمان همکاری‌ شانگهای در این دولت و سایر موارد پرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha