محمد شریعتی در گفتوگو با ایرنا، در خصوص هجمههایی که توسط برخی منتقدان علیه تیم ملی والیبال شکل گرفته، اظهار داشت: تیم ملی والیبال بعد از المپیک توکیو دچار تغییرات زیادی شد و کارش را با نسل جدیدی آغاز کرد. چنین تغییراتی سالها بود که در تیم ملی انجام نشده بود. مربیان خارجی همچون ولاسکو، کواچ، لوزانو، کولاکوویچ و حتی آلکنو جرات تغییر در ترکیب اصلی تیم ملی را نداشتند و در طول سالهای طولانی تیم ملی با یک ترکیب همیشگی و ثابت به مصاف حریفان میرفت؛ اما عطایی این کار را با علم به اینکه هجمه زیادی علیه وی شکل می گیرد انجام داد.
وی افزود: اگر برخی افراد انتقادی میکنند بهتر است همه واقعیتها را بگویند. نسل پیشین والیبال ایران را که به نسل طلایی معروف بود را گاییچ به تیم ملی آورد؛ اما ثمره آن را ولاسکو دید و همه موفقیتها به نام این مربی آرژانتینی تمام شد. الان هم همین اتفاق در حال رخ دادن است. از نسل پیشین تیم ملی، فقط محمد موسوی حضور دارد و سایر ملیپوشان دارای کمترین تجربه بینالمللی هستند. قبول دارم تیم ملی در ۶ بازی پیشین خود در لیگ ملتها با نوسان روبرو بوده؛ اما به جز بازی با اسلوونی در سایر بازیها نتایج غیرقابل پیشبینی کسب نکرد.
پیشکسوت والیبال ایران تصریح کرد: ژاپن که توانست ایران را مغلوب کند مقابل برزیل هم به پیروزی رسید. فراموش نکنید ما مقابل لهستان قدرتمند یک امتیاز کسب کردیم. ۲ پیروزی هم مقابل چین و آلمان به دست آوردیم و در مجموع از ۶ بازی که انجام دادیم در ۳ بازی امتیاز به دست آوردیم. چرا باید توقع داشته باشیم مقابل ایتالیا به پیروزی برسیم؟ در حال حاضر این تیم، قدرتمندترین تیم دنیاست؛ اما برخی جوری صحبت میکنند انگار ایتالیا در سطح اول والیبال دنیا حضور ندارد. والیبال ایران چه به لحاظ سبقه، چه به لحاظ در اختیار داشتن بازیکنان تراز اول و چه به لحاظ لیگ قابل مقایسه با والیبال ایتالیا نیست.
شریعتی با اشاره به اینکه هجمهها علیه تیم ملی والیبال غیرمنصفانه است، عنوان کرد: تغییر نسل در تیم ملی باید از سه چهار سال پیش آغاز میشد؛ اما همانطور که گفتم مربیان خارجی جرات این کار را نداشتند. عطایی هم تیمی را تحویل گرفت که نمیتوانست از نسل پیشین استفاده کند و نسل جدیدی هم در اختیار نداشت که به مرحله بلوغ رسیده باشد. به همین خاطر مجبور شد همه چیز را از صفر شروع کند. استفاده از بازیکنان جوان اما باکیفیت مثل ولیزاده و خانزاده و حاجیپور به خاطر شجاعت کادرفنی بود. مطمئن هستم این تیم میتواند نتیجه بگیرد و عملکرد خوبی در آینده داشته باشد.
وی ادامه داد: اینکه فردی مثل مهرگان از تیم ملی والیبال انتقاد میکند جای هیچ توجیهی ندارد. او اردوهای تیم ملی را زیر سوال برد؛ در حالی که خودش هیچ سابقه مشخصی در مربیگری ندارد. سوالی که اینجاست چرا کسی از عملکرد شهداب در جام باشگاههای آسیا انتقاد نکرد؟ تیمهای باشگاهی ایران همیشه جزو تیمهای اول تا سوم جام باشگاههای آسیا بودند؛ اما شهداب پس از سالها این رویه را تغییر داد و نتوانست روی سکو برود؛ آن هم با ستارههای نسل پیشین والیبال ایران مثل سعید معروف و امیر غفور.
شریعتی در پایان خاطرنشان کرد: نتیجه کار بزرگی که کادرفنی تیم ملی در تغییر نسل تیم ملی انجام داد را دو سه سال دیگر شاهد خواهیم بود. این کار بزرگ مثل همان کار بزرگی است که گاییچ انجام داد؛ اما خودش ثمره این کار را ندید و ولاسکو بهره آن را برد. هر چند ولاسکو هم اقدامات خوبی برای والیبال ایران انجام داد.
نظر شما