به گزارش خبرنگار ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» پنجشنبه شب در جشن تیرگان در شهر فرمهین، افزود: دولت سیزدهم تعطیلی ندارد و همه روزها و ساعات، کاری است.
وی بیان کرد: سال گذشته هشت درصد بیشتر از بودجه ۶ سال گذشته و ۶ برابر بودجه سال قبل بودجه عمرانی به استان مرکزی تزریق شد که در نوع خود اقدامی بینظیر است.
استاندار مرکزی گفت: این بودجه وارد شده منجر به تحرک در طرحهای عمرانی و اتمام برخی طرحهای تاریخی شده که به آثار باستانی تبدیل شده بودند.
وی بیان کرد: اگر قرار بود به روال گذشته ساخت طرحهای عمرانی ادامه پیدا میکرد زمان بیشتری باید در انتظار افتتاح طرحها، سپری میشد.
استاندار مرکزی گفت: پارسال بودجه استان برای کارهای عمرانی سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود اما در شش سال گذشته سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای این مهم اختصاص یافته بود.
وی در ادامه به ظرفیتهای کشاورزی در شهرستان فراهان اشاره کرد و گفت: در حوزه کشاورزی ۱۹ رشته قنات با ۱۲ میلیارد تومان در این شهرستان لایروبی شد و ۹ هزار متر کانال کشاورزی ساخته شده است.
مخلص الائمه افزود: شهرستان فراهان جایگاه مهمی در تولید محصولات کشاورزی کشور و استان دارد و هرساله جمعیت زیادی برای برگزاری جشن تیرگان حضور دارند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲ هزار ۶۷۰ میلیارد تومان بابت خریدگندم به کشاورزان استان پرداخت شده است افزود: سال گذشته ۲۰۰ هزار تن گندم در استان خریداری شد که ۱۲۵ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۰ بود و پیش بینی میشود این میزان در سال زراعی جاری افزایش یابد.
استاندار مرکزی گفت: ۲۵ هزار تن گندم سال گذشته از کشاورزان فراهان خریداری شد.
مخلص الائمه افزود:۲۰ هزارتن گندم تاکنون در استان خریداری شده و فراهان در تولید گندم دیم رتبه اول، در جو دیم رتبه دوم، در تولید آبزیان رتبه سوم و در تولید گوشت قرمز نیز رتبه سوم را دارد و کشور و استان مدیون کشاورزان منطقه هستند.
وی بیان کرد: استان مرکزی در تولید برخی اقلام کشاورزی و دامپروری رتبه برجسته ای در کشور دارد که برخی تولیدات در سایه صنعت دیده نمیشود.
جشن تیرگان ذلفآباد فراهان به عنوان نخستین جشن تیرگان ایران در دیماه ۱۳۸۹ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیدهاست.
استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد.
استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گلها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
نظر شما