طرح مبتکرانه کمیته های معتذرین و مصلحین به عنوان معین ستاد تألیف قلوب، ایده ای خلاقانه برای ترویج فرهنگ گذشت است که این کمیته از سال ۹۸ در همدان تشکیل شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سید هادی مصطفوی روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به دنبال اجرای طرح معتذرین (از چهارسال گذشته) تاکنون ۸۰ فقره قصاص نفس منجر به صلح و سازش شد که این رقم در سال گذشته ۲۳ نفر بود.
وی اضافه کرد: هم اینک یکی از اولیای دم با بخشش قاتل به عنوان صلح یار در کمیته عضو است و هنگام رضایت گیری او نیز اعضای ستاد را در جلب رضایت خانواده مقتول یاری می دهد.
رییس شوراهای حل اختلاف استان همدان اظهار داشت: یکی از رسالت های مهم شکل گیری معاونت های توسعه حل اختلاف، اشاعه فرهنگ مصالحه و اصلاح ذات البین میان طرفین دعوی است.
مصطفوی ادامه داد: سه ماهه ابتدای سال جاری ۲۵ هزار و ۹۴۴ پرونده در شورای حل اختلاف تشکیل که ۲۴ هزار و ۳۷۲ پرونده مختومه شده است.
وی بیان کرد: ۱۰ هزار و ۸۳۱ پرونده در کمیته معتذرین تشکیل و هفت هزار و ۳۹۱ فقره منجر به صلح و سازش شد.
رییس شوراهای حل اختلاف استان همدان گفت: ۱۸۴ رسانه در این استان فعالیت دارند که می توان از این ظرفیت برای اشاعه فرهنگ مصالحه و فرهنگسازی بهره گرفت.
مصطفوی افزود: اداره کل دادگستری در راستای کاهش پرونده ها و ایجاد صلح و ساز ابتکاراتی داشته که نمونه آن تشکیل ستاد صبر (صلح، بخشش، رضایت)، تالیف قلوب، کمیته مصلحین، کمیته معتذرین، طرح وکلای مصلح و اجرای طرح شمیم رضوی کرده است.
وی گفت: به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت مساجد در حل و فصل دعاوی، جلوگیری از طرح دعاوی مختلف در محاکم و اطاله دادرسی، بهره مندی از جایگاه مساجد از منظر کمی و کیفی، کمیته ای با عنوان مصلحین در ۳۶۰ مسجد با عضویت امام جماعت، فرمانده پایگاه بسیج، یک حقوقدان، یک نمازگزار با انتخاب بنیاد قرآنی تشکیل شده است.
وی افزود: طرح وکلای مصلح نیز در همدان در حال انجام است و در این طرح وکلا ابتدا در سامانه ای ثبت نام کرده و پس از دریافت تاییده های لازم جزو وکلای مصلح ثبت می شود و در ادامه وکلا قبل از رسیدگی پرونده در محاکم قضایی طرفین پرونده را به صلح و سازش دعوت می کنند.
نظر شما