۱۹درصد پرونده های طلاق در همدان به سازش منجر شد

همدان- ایرنا- معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان گفت: ۲ سال اخیر سه هزار و ۲۶ فقره خدمات مشاوره صورت گرفت که از این میزان حدود ۱۹ درصد منتج به مصالحه شده و زوجین از جدایی و طلاق انصراف دادند.

عباس نجفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از اقدامات صورت گرفته در خصوص اقشار آسیب پذیر، برگزاری کارگاه آموزشی متعدد از جمله سبک زندگی ایرانی اسلامی، آموزش پیش از ازدواج برای خانواده های زندانیان، زندانیان، دانشجویان و دیگر گروه های هدف از جمله متقاضیان طلاق بوده است.

وی افزود: در این راستا مراکز مشاوره ای راه اندازی و کارگاه هایی بیشگیری از طلاق با حضور کارشناسان و مربیان زبده برگزار شد تا بتوانند با ایجاد مصالحه افراد را از طلاق منصرف کنند یا در صورت درخواست طلاق، روش های اقدام بعد از طلاق را آموزش داده تا آسیب ها کاهش یابد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان یادآوری کرد: پارسال ۱۶۶ کارگاه برای پایش آسیب ها برگزار شد همچنین پیش از طلاق زوجین آنها به مراکز پیش بینی شده مراجعه و مداخلات روانشناختی برای آنها انجام شد تا حتی در صورت طلاق با نیکی همدیگر را رها کنند.

نجفی گفت: پنج تکلیف برای قوه قضائیه تشریح شده که یکی از آنها پیشگیری از وقوع جرائم و دعاوی است بنابراین در راستایی تحقق این رسالت معاون پیشگیری از وقوع جرم از حدود ۲۵ سال پیش شکل گرفت و با وجود فراقوه ای بودن مقوله پیشگیری، دستگاه قضایی به منظور جلوگیری از تضییع حقوق شهروندی و حقوق عامه این معاونت را شکل داد.

وی بیان کرد: یکی از چالش های در حوزه خانواده، نحوه ملاقات فرزندان حاصل از طلاق با والدین زندانی بود چرا که پیشتر این دیدار در کلانتری ها و در محیط های غیر مرتبط و غیر متناسب انجام می شد.

معاون دادگستری همدان افزود: با پیگیری های صورت گرفته در ۶ شهرستان همدان، رزن، ملایر، نهاوند، تویسرکان و اسدآباد مراکز مهر خانواده راه اندازی شد که این مراکز مناسب با روحیات کودکان است.

نجفی ادامه داد: مشاوران خانواده و مددکاران در این مراکز حصور فعال دارند و در این فضای کودکانه علاوه بر ملاقات فرزندان با والدین، مشاوران مداخلات لازم را در باره نحوه برخورد با فرزندان داده و این مشاوران رابطی بین دادگاه خانواده و والدین اطفال از نظر ارائه مشاوره درباره نحوه تصمیم گیری های بعدی هستند.

وی با بیان اینکه تا یک ماه آبنده یک مرکز مهر خانواده در شهرستان کبودراهنگ نیز راه اندازی می شود گفت: با تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در ۱۳۹۹، تکلیفی برای دادگستری ها برای راه اندازی دفاتر حمایت از زنان و خانواده ایجاد شد که با پیگیری های صورت گرفته این دفاتر در ۱۹ حوزه قضایی راه اندازی و کارشناسان مستقر شدند.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان ادامه داد: چنانچه قاضی ها در فرایند رسیدگی به پرونده های قضایی با زنان بدسرپرست و بی سرپرست نیامند حمایت، مداخلات حقوقی، روانشناختی و پوشش حمایتی مواجه شدند نسبت به معرفی این افراد به نهادهای مربوطه از جمله بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) اقدام می کنند.

نجفی اظهار داشت: با راه اندازی مشاوره دادگاه های اطفال، در یک سال اخیر ۶۴ مشاور حوزه جرائم اطفال و نوجوانان با تشکیل پرونده شخصیت، اقدامات لازم را به قاضی پیشنهاد داد و در ۶۲۴ پرونده راجع به اطفال و نوجوان مداخله کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha