برداشت مکانیزاسیون برنج به ۸۵درصد رسید/ ساخت و تولید کمباین داخلی شد

ساری- ایرنا - رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که ضریب برداشت مکانیزه  شالی در کشور به ۸۵درصد رسیده است، گفت: با توجه به رویکرد افزایش بهره‌وری و درآمد کشاورزان، استفاده از دانش و فناوری های نوین در کشت و کار مورد توجه جدی دولت قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کریم ذوالفقاری روز یکشنبه در جلسه ستاد برداشت برنج کشور در بابلسر افزود: از دهه ۹۰ تا کنون حدود ۱۳ هزار کمباین مخصوص برداشت برنج وارد شالیزارهای کشور شده است.

وی با ذکر این نکته که کشت برنج در گذشته سختی های زیادی داشت و کشاورزان برای زراعت علاوه بر مشقت ،دچار بیماری های گوناگون نیز می‌شدند، ادامه داد:‌ از دهه ۹۰ که مکانیزاسیون وارد حوزه زراعت برنج شد، علاوه بر سلامت و کاهش سختی کار، ‌شاهد افزایش تولید و بهره وری و در نتیجه درآمد کشاورزان هستیم.

وی با بیان این که با ورود بیش از ۹هزار دستگاه نشا کار، نشاکاری مکانیزه برنج نیز طی یک دهه اخیر گسترش قابل توجه ای یافته است، ادامه داد:‌ امروز با همت کارشناسان شرکت ها، بخش عمده ای از قطعات نیازمند ساخت و تولید کمباین مخصوص برداشت شالی و دستگاه نشا کار داخلی شده است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی تولید محصول سالم و با کیفیت و افزایش بهره وری را از مزیت های توسعه مکانیزاسیون عنوان کرد و گفت: امسال مکانیزاسیون برنج در کشت، داشت و برداشت بیشتر از سال گذشته مورد استقبال کشاورزان قرار گرفت.

ذوالفقاری با توضیح این که با ورود ماشین آلات به مزارع علاوه بر افزایش بهره‌وری و کاهش ریزش های محصولات زراعی به خصوص برنج و گندم، استفاده از پسماندها، ضایعات و بقایای بخش کشاورزی نیز مطلوب تر شد، بیان داشت: با توجه به وجود خط اعتباری ویژه و استقبال شالیکاران، آینده مکانیزاسیون کاشت، داشت و برداشت برنج بسیار امید بخش است.

وی به استقبال کشاورزان در جذب تسهیلات مکانیزاسیون طی ۲ سال اخیر اشاره کرد و گفت :استان مازندران با جذب ۱۳۴ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون رتبه پنجم کشور را به لحاظ مبلغ دارد.

وی به برگزاری سالانه ستاد برداشت برنج با حضور استان های مهم برنج خیز کشور از جمله مازندران و گیلان اشاره کرد و گفت: در این جلسه علاوه بر بررسی های کارشناسی از نیازمندی های کشاورزان در حوزه مکانیزاسیون، تعرفه برداشت محصول کمباین وموضوع های فنی مکانیزاسیون برنج بازنگری می شود.

طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران ۱۷۸ بانک نشاء برنج در استان فعالیت دارد، امسال ۲۰۹ هزار و ۶۴ هکتار اراضی شالیزاری استان زیر کشت برنج رفت که ۱۴۰ هزار و ۹۹۳ هکتار آن به صورت مکانیزه و ۶۸ هزار و ۷۱ هکتار به روش سنتی نشا کاری شد.

دوره کاشت، داشت و برداشت شالی در مازندران از زمان نشاء بسته به شرایط جوی ۷۵ تا ۹۰ روز است و شالیزارها نیز پس از مرحله نشاء تا به بار نشستن محصول به بیشترین میزان آب نیاز دارند. گیاه برنج با آب در پای ریشه و تابش آفتاب از بالا در شرایط مناسبی رشد و نمو پیدا می کند.

مازندران با تولید سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید، ۴۲درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.

برداشت مکانیزاسیون برنج به ۸۵درصد رسید/ ساخت و تولید کمباین داخلی شد

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha