به گزارش ایرنا طی چندماه اخیر تولید و عرضه مرغ در کشور و نیز استان کرمان دستخوش تغییراتی شده بود که در قیمت نیز تاثیرگذار بود؛ حال آنکه مسئولان جهاد و دامپزشکی می گویند روند جوجه ریزی تقویت شده و تحت نظارت دامپزشکی وضعیت خوبی را طی می کند، هرچند در جنوب استان به علت کمبود مرغداری، کشتارگاه وجود ندارد و این نقیصه باید برطرف شود.
استان کرمان در تولید جوجه نیز دستی به آتش دارد اما گویا وضعیت آن تاکنون کفاف نیاز استان را نمی داده و هنوز هم بخشی از خارج از استان تامین می شود؛ گرچه مسئولان جهاد کشاورزی می گیند درحال افزایش این ظرفیت نیز هستند تا خودکفایی این بخش مهم که نیاز روزمره مردم را تامین می کند نیز محقق شود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان آمار می دهد طی سه ماه ابتدای سال جاری پنج میلیون قطعه جوجه گوشتی تحت نظارت دامپزشکی در مرغداری های استان تایید، تخلیه و پرورش داده شدند که که با تمهیدات صورت گرفته این آمار روند افزایشی دارد.
صدیقه کاظمی نیا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نظارت های بهداشتی دامپزشکی به منظور کنترل عوامل تهدیدکننده بهداشت عمومی و امنیت غذایی از زمان جوجه ریزی در واحدهای پرورشی آغاز میشود و تا عرضه در بازارهای مصرف ادامه دارد.
وی تاکید کرد: تمامی اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای مرغداری ها از جمله نحوه عقیم سازی کود، ضدعفونی تجهیزات دوره پرورش و تاسیسات ساختمانی، قبل از ورود جوجه به سالن مورد بررسی و بازدید و نظارت دامپزشک قرار می گیرد و به صورت مستندسازی شده به شبکه دامپزشکی ارائه می شود که در صورت تایید شبکه دامپزشکی، جوجه ریزی انجام خواهد شد.
کاظمی نیا افزود: جوجه های یک روزه نیز با گواهی سلامت وارد خط تولید می شوند و ۲ مجموعه در استان تولید جوجه یک روزه دارند، اما به دلیل کمبود از استان های دیگر نیز جوجه یک روزه وارد می شود.
نظارت کامل دامپزشکی در فرآیند تولید گوشت مرغ
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: کارشناسان شبکه دامپزشکی بر روند تولید مرغ و تخم مرغ نظارت کامل و دقیق دارند تا دستورالعمل های سازمان دامپزشکی برای کنترل بیماری های طیور، کاهش تلفات و تولید گوشت مرغ با کیفیت و بهداشتی به طور کامل انجام و زمینه ارتقای سطح تولید و استحصال گوشت مرغ سالم و بهداشتی نیز برای مصرفکنندگان فراهم شود.
وی در خصوص کیفیت کشتارگاه های استان و کاهش وضعیت مرغ های مصرفی خاطرنشان کرد: تمامی کشتارگاهای استان کرمان درجه B دارند و مرغ ها برای پَر کندن وارد آب می شوند که گاهی باعث افت کیفیت مرغ می شود اما در آینده ۲ کشتارگاه با درجه A افتتاح می شود که کیفیت مرغ را افزایش می دهد.
فقدان کشتارگاه مرغ در جنوب کرمان
کاظمی نیا با بیان اینکه ۱۲ کشتارگاه مرغ در استان کرمان فعالیت دارند اظهار داشت: به زودی یک کشتارگاه مرغ دیگر نیز به بهره برداری می رسد، البته تمامی کشتارگاه ها در قسمت شمال استان فعال هستند و جنوب کرمان به دلیل تعداد کم مرغداری، کشتارگاه مرغ ندارد.
وی تصریح کرد: مرغ ها قبل از کشتار گواهی بهداشتی دریافت می کنند و مدت زمان منع مصرف دارویی و آنتی بیوتیک را باید طی کرده باشند که معمولا بین پنج تا هشت روز قبل از کشتار است و پس از کشتار نیز به لحاظ سلامت از گوشت مرغ نمونه برداری و آزمایش می شود.
فرهنگِ مرغِ سنگینپسند
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان همچنین با اشاره به وزن مناسب مرغ برای مصرف بیان کرد: مرغ زیر ۸۰۰ گرم از خط تولید حذف می شود و اندازه نرمال(مناسب) وزن مرغ باید بین یک کیلو و ۲۰۰ گرم تا یک کیلو و ۸۰۰ گرم باشد.
وی تاکید کرد: هرچه وزن مرغ بیشتر شود کیفیت آن کاهش پیدا می کند اما این درحالی است که فرهنگ مصرف جامعه ما مرغ ۲ کیلوگرمی را می پسندد که بهتر است ضمن واکاوی علمی و دقیق این موضوع، در این زمینه فرهنگ سازی نیز شود زیرا به طور قطع هرچه آگاهی های عمومی درباره کیفیت مرغ افزایش یابد، به طور حتم کمتر شاهد این فرهنگ و عادت خواهیم بود.
هرچه وزن مرغ بیشتر شود کیفیت آن کاهش پیدا می کند اما این درحالی است که فرهنگ مصرف جامعه ما مرغ ۲ کیلوگرمی را می پسندد که بهتر است ضمن واکاوی علمی و دقیق این موضوع، در این زمینه فرهنگ سازی نیز شود زیرا به طور قطع هرچه آگاهی های عمومی درباره کیفیت مرغ افزایش یابد، به طور حتم کمتر شاهد این فرهنگ و عادت خواهیم بود.
کرمان مرغ سبز تولید نمیکند
کاظمی نیا همچنین در پاسخ به افزود: مرغ هایی که در تمام دوره پرورش، آنتی بیوتیک مصرف نکرده اند، تحت عنوان مرغ سبز شناخته می شوند که برخی از مجموعه ها در کشور مجوزهای ملی برای تولید این نوع مرغ را دارند، اما در استان کرمان تولید مرغ سبز نداریم.
وی همچنین آمار داد: طی سه ماهه ابتدای سال جاری تعداد ۱۵ میلیون و ۷۳۷ هزار و ۹۳۵ هزار قطعه طیور، واکسن های مورد نیاز را دریافت کرده اند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: مرغداران اصول بهداشت فردی و قرنطینه ای را در طول مدت پرورش مرغ شامل تردد نکردن بیجا در سالنهای مرغداری، استفاده از لباس و چکمه ضدعفونی شده هنگام رفتن به سالن مرغداری و به حداقل رساندن تردد بین واحدهای پرورشی و تامین جوجه یک روزه از منابع مطمئن و مورد تایید دامپزشکی را باید رعایت کنند تا هم کیفیت تولید مرغ تحت تاثیر قرار نگیرد و هم سلامت عمومی به خطر نیافتد.
نظر شما