به گزارش خبرنگار ایرنا، «حجت خدرویسی» روز دوشنبه در جلسه هماهنگی دعای پرفیض عرفه در محل فرمانداری قصرشیرین، افزود: تمهیدات و امکانات لازم بری پذیرایی و میزبانی زائران عرفه که در این روز به قصرشیرین و مرز خسروی سفر می کنند، اندیشیده شده و در این رابطه دستگاه های اجرایی با بسیج امکانات در آماده باش هستند.
وی اظهار کرد: در محل مسجد مهدیه و میدان شهید سلیمانی خودرو برای انتقال زائران به مرز خسروی پیش بینی شده و به طور یقین با توجه به حضور مردم در این آیین، شاهد تقویت گشت های پلیس راه، راهنمایی و رانندگی و حضور پررنگ دستگاه های خدمات رسان و ماموران انتظامی در کنار سایر ادارات خواهیم بود تا شاهد برگزاری مطلوب دعا در نقطه صفر مرز خسروی باشیم.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار قصرشیرین ادامه داد: طبق روال سابق نیز در روز برگزاری آیین پرفیض دعای عرفه، مرز رسمی خسروی برای تردد زائران انفرادی و کاروانی زائران باز است.
خدرویسی از آماده باش نیروهای امدادی، هلال احمر، مراکز درمانی، استقرار تیم های امداد و نجات در مرز خسروی، استقرار یگان های امدادی خبر داد.
وی از دیگر تمهیدات اتخاذ شده در روز برگزاری دعای عرفه را مفروش کردن، تنظیف و تزیین محل برگزاری دعا، استقرار تیمهای پزشکی در مرکز فوریتهای پزشکی، آماده باش بیمارستان، تامین امنیت، برپایی ایستگاههای صلواتی، بیان کرد.
رییس تبلیغات اسلامی قصرشیرین نیز با تسلیت شهادت امام باقر (ع) گفت: امروز اقتدار جمهوری اسلامی در دیپلماسی قوی رییس جمهور کشورمان با کشورهای همسایه و اثرگذاری کشورمان در دنیا را شاهدیم و در عین حال خانه به دوش بودن منافقان و خواری و ذلت آن ها را می بینیم.
حجت الاسلام «خلیل چراغی» افزود: دعای عرفه یک فرصتی عالی و اثرگذار برای نشر ارزش های معنوی در بین نسل جوان است چون دشمن درصدد از بین بردن اعتقادات و باورهای جوانان ما است.
وی اظهار کرد: اربعین و دعای عرفه فرصتی مهم برای شناساندن و معرفی مرز رسمی خسروی و شهرستان قصرشیرین به سراسر ایران اسلامی است چون خسروی اصلی ترین، قدیمی ترین و مطلوب ترین و بهترین مسیر برای تردد زائران به کربلای معلا و عتبات عالیات است.
رییس تبلیغات اسلامی قصرشیرین گفت: دعا کلید نجات انسان و تقرب به خداوند و مقابله با هجمه های دشمن است و از این امسال نیز به سنت هر سال دعای عرفه بعد از اقامه نماز ظهر و عصر در مرز خسروی با حضور زائران عرفه برگزار می شود.
شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و مرز خسروی این شهرستان نزدیکترین نقطه از کشورمان به کربلای معلا و بارگاه ملکوتی امام حسین (ع) است که در سال های ابتدای دهه ۷۰ و با تدبیر سید آزادگان (مرحوم ابوترابی) برگزاری آیین دعای عرفه در نقطه صفر مرزی خسروی پایه گذاری شد.
به گزارش ایرنا، عرفه روزی است که حق تعالی بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره های جود و احسان خود را برای ایشان گسترانیده و شیطان در این روز خوار و حقیرتر و رانده تر و در خشمناک ترین اوقات خواهد بود.
روایت شده که حضرت امام زین العابدین (ع) در روز عرفه صدای سائلی را که از مردم کمک می خواست شنید، و به او فرمود: وای بر تو آیا از غیر خدا سوال می کنی در این روز و حال آن که امید می رود در این روز برای بچه های در شکم که فضل خدا شامل آنها شود و سعید گردند.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
نظر شما