به گزارش روز دوشنبه ایرنا، فایننشال تایمز در این باره گزارش داد: پکن در حال تعمیق همکاری با خاورمیانه است و عربستان سعودی در هفته جاری یکی از بزرگترین هیئتهای رسمی را به داووس چین اعزام میکند.
برپایه این گزارش، هیأت عربستان سعودی شامل ۲۴ مقام و مسئول سعودی؛ از جمله شش وزیر و معاون وزیر است.
فایننشال تایمز نوشت: «فیصل علی ابراهیم» وزیر اقتصاد و برنامه ریزی و «عبدالله السواحه» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، هیئت سعودی را در نشست سالانه که در شهر بندری تیانجین در شمال شرقی چین برگزار می شود، سرپرستی خواهند کرد.
طبق این گزارش، عربستان سعودی مشتاق همکاری با دولت چین برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود است. این کشور خواهان سرمایه گذاری فراتر از بخشهای نفت، پالایش و مخابرات، در بخش صنایع مختلف از فولاد گرفته تا پلتفرم های اینترنتی، بازیها و گردشگری است.
«نستون ما» استادیار دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک و مدیر عامل سابق صندوق مستقل چین در این باره گفت: با توجه به بزرگی بازار جهان عرب، به ویژه عربستان سعودی، این روند سرمایه گذاری فرامرزی میتواند به نفع شرکتهای چینی باشد.
«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان هشتم ژوئن طی یک کنفرانس مطبوعاتی با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود تأیید کرد که چین یک شریک مهم برای ریاض و کشورهای منطقه است.
اواخر ماه مارس، علیرغم نگرانیهای واشنگتن در مورد روابط رو به رشد میان پکن و ریاض، عربستان سعودی در گام نخست و قبل از اعطای عضویت کامل در میان مدت، به سازمان همکاری شانگهای به عنوان "شریک گفتگو" در آن پیوست.
در اواخر سال ۲۰۲۲ نیز عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی عربستان سعودی و ژانگ جیانهو همتای چینی وی، طی یک نشست از طریق ویدئو کنفرانس، تمایل خود را برای همکاری در راستای حفظ ثبات بازارهای جهانی نفت ابراز کردند.
وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرده بود که ریاض قابل اعتمادترین شریک و منبع تامین نفت خام برای پکن خواهد بود.
پیشتر خبرگزاری رویترز با اشاره به دهمین نشست تجاری مشترک چین و جهان عرب به میزبانی عربستان که ۲۱ و ۲۲ خرداد گذشته برگزار شد، در گزارشی نوشته بود که تعمیق روابط و گسترش همکاری های همه جانبه چین و عربستان به ویژه در زمینه های امنیتی و فناوری، موجب نگرانی جدی آمریکایی ها است.
رسانه های غربی از جمله رویترز در گزارش های مختلف در خصوص دهمین نشست تجاری مشترک چین و جهان عرب به صراحت نوشتند که ریاض بدون اعتنا به نگرانی های فزاینده غرب، اراده جدی برای گسترش همکاری ها چین در زمینه های گوناگون دارد.
نظر شما