دکتر سید جواد مجتبوی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مراکز توسط گزارشات مردمی که در سامانه ۱۹۰ اعلام شده بود، پس از بازدید اولیه و صحتسنجی و با هماهنگیهای انجام شده با پلیس اماکن عمومی، دستگاه قضایی و سازمان نظام پزشکی مشهد مهر و موم شدند.
وی ادامه داد: افراد فاقد صلاحیت و مجوز در این مراکز در زمینه اعمال یداوی(شکسته بندی)، حجامت، زالو درمانی، طب سنتی و غیره به طور غیر مجاز و بیشتر به صورت زیر زمینی و در منازل مسکونی فعالیت داشتند که با ورود به هنگام پلیس این مراکز مهر و موم و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بازدیدهای میدانی انجام شده نشانگر این بود که این مراکز مداخله گر در امر درمان از طریق فضای مجازی به تبلیغات اقدام نموده و خود را درمانگر یا متخصص طب سنتی و یا پزشک معرفی میکردند.
وی با بیان اینکه هدف این است که قبل از آسیب به سلامت افراد از وقوع آن پیشگیری کرد، افزود: جلوگیری از ورود مداخلهگران به حیطه بهداشت، درمان و سلامت با همراهی معاونت پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
دکتر مجتبوی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضابط قضایی نیست بلکه معرفی کننده مجرم به مراجع قضایی است، عنوان کرد: در خصوص حوزه مداخلهگران درمان، دادستانی به عنوان مدافع حقوق عمومی مردم شاکی اصلی به شمار میرود.
وی به مردم توصیه کرد: به منطور حفظ سلامت خود از مراجعه به مراکز مداخلهگر درمان فاقد مجوز و صلاحیت خودداری کنند.
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین توصیه میشود در صورت مشاهده مداخله گری در امر درمان توسطه افراد فاقد صلاحیت با تماس از طریق سامانه ۱۹۰، مراتب را اطلاع رسانی کنند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۸ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و نیشابور و دانشکده پزشکی تربتجام است.
نظر شما