ابراهیم نعیمی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت: نامنویسی نامزدهای شرکت در انتخابات شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی آغاز شده است و بعد از مهلت ۶ روزه نامنویسی نامزدها و احراز صلاحیت آنها، انتخابات در روز مقرر برگزار خواهد شد.
وی افزود: همچنین سومین نشست خبری انتخابات شورای مرکزی و هیات بازرسان سازمان نظام روانشناسی فردا (چهارشنبه) در وزارت بهداشت با حضور نمایندگان وزارت علوم و وزارت بهداشت برگزار میشود.
نعیمی در مورد انتخابات شورای مرکزی و هیات بازرسان این سازمان توضیح داد: آخرین دوره انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ برگزار شد و از ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ که دوره پایان یافته تاکنون انتخابات به دلیل همهگیری کرونا و نبود هماهنگیهای لازم برگزار نشده است. در این مدت برای پُرکردن خلأ موجود، هیات نظارتی برای اداره سازمان تشکیل شده بوده است که فعالیت آن قانونی نبود.
نمایندگان وزرا در سازمان نظام روانشناسی این روند را پیگیری کردند و در نهایت هیات دولت در ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ آییننامه اجرایی قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره (مصوب سال ۱۳۸۲) را مصوب و طی آن هیات نظارت، هیات اجرایی و فرایند برگزاری انتخابات را تعیین کرد. بر اساس این آییننامه در روز ۲۴ اردیبهشت امسال در دفتر وزارتی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هیاتهای اجرایی و نظارت تشکیل و فرایند انتخابات آغاز شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: روند نامنویسی نامزدها برای شرکت در این انتخابات از امروز (۶ تیر) در سامانه https://saorg.ir/pco تا ۱۳ تیر به مدت هشت روز کامل باز است و همه نامزدها میتوانند نامنویسی کنند. روز انتخابات نیز ۲۷ مرداد ۱۴۰۲ است و در این فاصله صلاحیتها توسط هیات اجرایی و هیات نظارت احراز میشود.
وی در مورد مرجع احراز صلاحیتها بیان کرد: اعضای هیات اجرایی و هیات نظارت صلاحیت ها را احراز میکنند. این روند را دولت در آییننامه اجرایی مصوب کرده است. اعضای هیات نظارت شامل نمایندگان وزیران علوم، بهداشت و کشور و همچنین نماینده دادستان کل کشور و نماینده کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی است. رئیس هیات نیز نماینده وزارت بهداشت و دبیر و سخنگو، نماینده وزارت علوم است.
نعیمی ادامه داد: هیات اجرایی نیز پنج نفر است؛ نماینده وزیر علوم در هیات اجرایی رئیس هیات هم است که اکنون حسین سلیمی از دانشگاه بقیه الله این سمت را برعهده دارد. وزارت بهداشت و شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هم نمایندهای دارند که به عنوان نماینده سازمان معرفی نشده است. معاون امور استان های سازمان و معاون اداری و پشتیبانی هم نماینده دارند.
وی در مورد شرایط نامزدها توضیح داد: افرادی که عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره باشند و سه سال از دوره عضویت آنها گذشته باشد، دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره بوده، تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند، عدم اشتهار به فساد و موارد اخلاقی داشته باشند و هیات های تخلفات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره حکمی علیه آنها صادر نکرده باشند، حائز شرایط نامزدی هستند.
دبیر و سخنگوی سازمان نظام روانشناسی همچنین با اشاره به فعالیت ۱۴ انجمن علمی در حوزه روانشناسی و مشاوره، در مورد فعالیتهای سازمان نظام روانشناسی گفت: یکی از جایگاههای صنفی موثر در انتخابات همین انجمنهای صنفی هستند.
وی ادامه داد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، بر اساس مصوبه مجلس برای ساماندهی به سلامت روانی جامعه، اعطای پروانه به افراد دارای صلاحیت، نظارت بر فعالیتهای آنها، دانش روانشناسی مشاوره و حقوق صنفی روانشناس و مشاوران و حقوق مراجعان وظیفه دارد.
نعیمی گفت: حکم ریاست سازمان نظام روانشناسی و مشاوره را رئیسجمهور ابلاغ می کند تا قدرت اجرایی کافی را برای تصمیمهای صنفی داشته باشد.
نظر شما