نقش فرانسه و آلمان در بازماندن اروپا از گسترش همکاری‌های دفاعی

تهران- ایرنا- تارنمای کنفرانس امنیتی مونیخ در مطلبی که امروز چهارشنبه منتشر کرد، آورده است: فقدان رهبری توسط کشورهایی مانند آلمان و فرانسه و همچنین منافع اقتصادی محدود، مانع حرکت اروپا در مسیر تقویت همکاری‌های دفاعی شده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، در واقع این گزارش عنوان می‌کند که شکاف اساسی که توانایی‌های حوزه دفاعی اروپا را تحت تاثیر قرار داده است از مساله رهبری سیاسی در این قاره نشات می‌گیرد.

این تارنما در مطلب مورد اشاره در حالی که به تلاش اروپا از زمان آغاز جنگ در اوکراین اشاره می‌کند، اذعان دارد که فضای امنیت جهانی در «مسیر تاریکی فزاینده» قرار دارد و اروپایی‌ها برای این شرایط نه تنها آمادگی لازم را در اختیار ندارند که با آن فاصله زیادی دارند.

در این گزارش آمده است: در زمانی که اورسلا فون در لاین در مقام رئیس کمیسیون اروپا و جوسپ بورل دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در حال هدایت حمایت بلوک از کی‌یف و خریدهای اشتراکی [انواع سلاح و مهمات برای اوکراین] هستند، کشورهایی مانند فرانسه و آلمان غایب و «مفقودالاثر» هستند.

بر اساس این بیانیه، در دوره اولاف شولتس صدراعظم آلمان، به دلیل حضور کم رنگ و خلا مشارکت در مسائل دفاعی اتحادیه اروپا انتقادهای فراوانی از برلین شده است. فرانسه نیز به جای حرکت در راستای منافع جمعی اروپا، تنها به دنبال منافع محدود صنعتی این کشور است.

این گزارش می‌افزاید: مخالفت اولیه هر ۲ کشور در ارائه کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین در کنار سابقه آن‌ها در نادیده گرفتن ترس کشورهای اروپای شرقی از روسیه، به اعتبار آلمان و فرانسه در شرق اروپا و همچنین ابتکارهای دفاعی مشترک آن‌ها آسیب جبران ناپذیری وارد کرده است.

تارنمای کنفرانس امنیتی مونیخ در این مطلب با تاکید بر اهمیت مساله زمان در شتاب‌بخشی به مشارکت‌های دفاعی عنوان کرد: احیای این اعتماد از دست رفته مسئولیتی است که بر عهده برلین و پاریس است.

پنجاه و نهمین کنفرانس امنیتی مونیخ (MSC 2023) از ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۱ ( ۱۷ فوریه) به مدت ۲ روز در مونیخ با محوریت جنگ اوکراین و تقویت کمک‌های تسلیحاتی به کی‌یف برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha