به گزارش ایرنا، واحدهای تولیدی راکد و نیمهفعال با مشکلات مختلفی روبرو هستند که حل این مشکلات برای تحقق شعار «رشد تولید و مهار تورم» ضروری است.
یکی از مهمترین سیاستهای دولت سیزدهم در مسیر برطرف کردن معضلات این واحدها و باز شدن گره از تولید، راهاندازی و یا احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمهتعطیل است.
بر همین اساس جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بطور مستمر و هفتگی به ریاست استاندار فارس و دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت برگزار می شود.
برگزاری جلسات و نشستهای هماندیشی برای حل مشکلات اقتصادی
افزون بر برگزاری مستمر این جلسات، اقدامات دیگری هم برای کمک به رونق تولید و تحقق شعار سال در دستور کار متولیان بخش اقتصاد در استان فارس قرار دارد که بخش عمدهای از این اقدامات با بهرهگیری از تجارب و پیشنهادات متخصصان و صاحبنظران در نشستهای تخصصی صورت میگیرد.
اخیرا هم جلسه هماندیشی معاونان اداره کل صمت فارس با رؤسای ادارات صمت شهرستانها با هدف کاهش مشکلات و چالشهای بنگاه های اقتصادی و واحدهای تولیدی و تجاری در مناطق مختلف استان برگزار شده است.
این نشست روز چهارشنبه هفتم تیرماه سالجاری همزمان با دهه تولید و تجارت و به منظور همافزایی، همراهی همفکری، بهبود و پیشرفت برنامههای اداره، تسهیل و رفع موانع تولید، رفع چالشها، شناسایی پتانسیل و ظرفیتهای مناطق مختلف، جذب سرمایه گذار، رشد تولید، مهار تورم و توسعه صادرات برگزار شد و معاونان اداره کل صمت فارس به بررسی مشکلات و معضلات در زمینه تولید و ارایه راهکار برای حل این مشکلات پرداختند.
توجه به توسعه زیرساختهای اساسی
مجید کشاورز معاون امور معادن و صنایع معدنی ادارهکل صمت فارس در این نشست اظهار کرد: ضرورت دارد به منظور توسعه فعالیتهای اقتصادی و رشد سرمایهگذاری و ارتباط صنایع و شرکتهای دانش بنیان و بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی نیز امکانات، تسهیلات و زیر ساختهای اساسی را فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه فرآیند احیای واحدهای راکد نیازمند همکاری دستگاههای دولتی و همراهی بخش خصوصی است، گفت: به منظور اجرای عملیاتی برنامههای اقتصادی ضرورت دارد تا از همه ظرفیتهای قانونی برای راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی راکد استفاده شود که این مهم انجام شده است.
وی ادامه داد: ضمن آسیب شناسی واحدهای غیر فعال و نیمه فعال و تشکیل کمیته تخصصی ذیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، کارگروه استانی به ریاست استاندار فارس برای رفع موانع و مشکلات هر هفته به صورت مستمر برگزار و تصمیمات لازم اتخاذ میشود.
اهمیت جذب سرمایهگذار و افزایش سرمایهگذاری
سید رضا ساداتی معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری ادارهکل صمت فارس هم با تأکید بر اینکه در تلاشیم تا از مشکلات و چالشهای بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی و تجاری بکاهیم، افزود: ظرفیتهای بالقوه و پتانسیلهای خوبی در حوزه تولیدی، صنعتی، معدنی و تجاری و سرمایه گذاری وجود دارد که ادارهکل صمت استان میتواند مشوق خوبی برای حرکت رو به جلو و تاثیر بیشاز پیش آنها در تولید، صنعت و اقتصاد باشد که این مهم در اولویت و سیاست اداره کل صمت فارس در جهت جذب سرمایهگذار و افزایش سرمایهگذاری است.
بهرهگیری از ظرفیت و پتانسیلهای خوب معدنی و صنایع معدنی
پژمان نامدارخانی معاون امور معادن و صنایع معدنی ادارهکل صمت فارس نیز با اشاره به ظرفیت و پتانسیلهای خوب معدنی و صنایع معدنی استان، مرتفع ساختن مشکلات معدن و بهره وری بیشتر را ضروری دانست.
وی گفت: سرمایه گذاری برای رشد و توسعه اقتصادی کشور و استان، احیا و بازسازی معادن نیز یکی از راههای درآمدزایی، ایجاد اشتغال پایدار و ارز آوری و جلوگیری از خام فروشی و توسعه صادرات محصولات و تولیدات معدنی است که در استان فارس به صورت جدی در اولویت برنامه هاست.
ضرورت تأمین به موقع کالاهای اساسی برای مردم
وحید رضا محمودزاده معاون اقتصادی و بازرگانی اداره کل صمت فارس هم در این نشست با تاکید بر اینکه تأمین به موقع کالاهای اساسی برای مردم جزو راهبردهای اصلی دولت سیزدهم است؛ اظهار کرد: چرخه توزیع کالاهای اساسی و تمهیدات لازم برای تامین کالاهای اساسی از جمله برنامه های ویژه در اداره کل صمت است که همکاران نسبت به اجرایی و عملیاتی نمودن این مهم تلاش شبانه روزی دارند.
وی ادامه داد: یکی از رسالت ها و وظایف اصلی اداره کل صمت تامین، توزیع و تنظیم بازار کالاهای اساسی است و این امر در شرایط اقتصادی کنونی مورد توجه و روند توزیع در سطح استان به صورت مستمر ادامه دارد.
اتخاذ راهکارهای مؤثر برای افزایش بهرهوری
همچنین عباس عباسپور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی ادارهکل صمت فارس با تاکید بر اتخاذ تدابیر لازم در خصوص تحقق کامل دولت الکترونیک، برنامه ریزی جهت فراهم نمودن زمینه نوسازی و تحول اداری و ارتقای خدمات رفاهی و انگیزش همکاران گفت: ضرورت دارد متناسب با برنامه سازمانی با اتخاذ راهکارهای مؤثر برای افزایش بهرهوری، هدفگذاری کرده و برنامه ویژه داشته باشیم که این مهم در اولویت اداره کل صمت استان است.
لزوم همافزایی بیش از پیش دستگاهها
در سالهای گذشته برخی واحدهای تولیدی استان فارس با مشکلات و معضلات بسیاری مواجه بودند که نتیجه آن افزون بر وقفه در روند رونق و شکوفایی تولید و اقتصاد، ایجاد تورم و بیکاری در استان بوده است.
بدون شک برگزاری چنین نشستها و جلساتی، همافزایی بیش از پیش دستگاهها را در برخواهد داشت اما آنچه که در استان فارس باید به آن توجه ویژهای شود دغدغه مردم در خصوص اشتغال و تولید است که میبایست با هم افزایی در جهت پیشبرد امور برای رونق تولید و اشتغالزایی در مناطق مختلف استان گامهای محکمی برداشته شود.
نظر شما