به گزارش ایرنا، روزنامه «آی» در این گزارش ادعایی که روز چهارشنبه منتشر شد نوشت که هواپیمای اعزام شده، بخشی از ناوگان ویژه ریاست جمهوری روسیه است که برای جابجایی ولادیمیر پوتین و مقامات دولتی استفاده می شود.
بر اساس این گزارش، پرواز به مقصد ایالات متحده در ساعت ۹ و ۲۷ دقیقه دیروز (سهشنبه) به وقت گرینویچ از مسکو انجام شد و مسیر غیرمعمولی را طی کرد. این نشریه انگلیسی ادعا کرد که هواپیما به جای طی کردن حریم هوایی اتحادیه اروپا از شمال نروژ پرواز کرد و دیشب در فرودگاه دالس واشنگتن فرود آمد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفتوگو با نشریه «آی» گفت که این پرواز قرار بود دیپلمات های مستقر در آمریکا را به مسکو بازگرداند.
وی افزود: «دولت ایالات متحده به دولت روسیه اجازه داده است که یک پرواز چارتر به ایالات متحده بفرستد تا دیپلمات های روسی را که مأموریت آنها به پایان رسیده است به روسیه منتقل کند.»
پس از آن بود که به نوشته این نشریه انگلیسی، متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه به خبرنگاران گفت: «در ازای اعطای این مجوز، ما از روسیه انتظار داریم که مسیر رفتوآمد دیپلماتها و محمولههای ما را به سفارتمان در مسکو باز نگه دارد.»
«آی» با بیان این ادعا که دیپلماتهای روس در بازگشت به این کشور، با روسای ارشد جاسوسی مسکو دیدار کرده و آنها را در جریان آخرین دیدگاه واشنگتن نسبت به کودتای نافرجام واگنر خواهند گذاشت، به نقل از یک مقام ارشد سابق اطلاعاتی ایالات متحده نوشت: این هواپیما ممکن است دیپلمات های جایگزین، از جمله ماموران اطلاعاتی احتمالی را به ایالات متحده منتقل کند.
این مقام آمریکایی در گفتوگو با «آی» افزود: «من معتقدم که این پرواز حامل دیپلماتها و عواملی خواهد بود که ابتدا با همتایان خود در سفارت روسیه در واشنگتن ملاقات خواهند کرد. در صورت صلاحدید دیپلماتهای روسی جلسات دیپلماتیک سطح بالایی را با وزارت خارجه آمریکا خواهند داشت.»
یک افسر اطلاعاتی انگلیس هم به این نشریه انگلیسی گفت: این هواپیما احتمالا نمایندگان روسیه را برای گفتوگوهای دیپلماتیک به ایالات متحده برده است.
به گزارش ایرنا، شورش مسلحانه گروه واگنر که به تعبیر ناظران سیاسی، کشورهای غربی در زمینه سازی آن نقش داشتند به سوژه داغ رسانههای جریان اصلی غرب تبدیل شده است.
روز جمعه گروه شبه نظامی واگنر به رهبری یوگنی پریگوژین مدعی شد که نیروهای مسلح روسیه یک حمله موشکی به اردوگاه این گروه انجام دادند. وزارت دفاع روسیه این ادعاها را رد کرد اما نیروهای این گروه کنترل چندین ساختمان غیرنظامی در روستوف را در اختیار گرفته و به سمت مسکو حرکت کردند.
پوتین در یک سخنرانی تلویزیونی اقدامات رئیس واگنر را یک شورش مسلحانه و خیانت توصیف کرد. همان روز وی با وساطت الکساندر لوکاشنکو همتای بلاروسی خود در توافقی این قضیه را خاتمه داد.
در نتیجه مذاکرات و میانجیگری رئیس جمهور بلاروس، پریگوژین تحرکات نیروهای خود را در روسیه متوقف کرد و به آنها دستور عقب نشینی به سمت اردوگاههایشان را داد.
نظر شما