۸ تیر ۱۴۰۲، ۸:۲۱
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 85154904
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گام به گام تا تحقق مطالبه‌ آبرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد -ایرنا- یکی از استان‌هایی که خود زمانی تامین‌کننده آب بخشی از فلات مرکزی و جلگه جنوبی خوزستان بود اکنون دچار خشکسالی شده است در یک دهه اخیر آبرسانی به بیش از ۲۰۰ روستا با تانکر انجام می‌شد.

به گزارش ایرنا، با این حال خشکسالی آنقدر به منابع آبی چهارمحال و بختیاری فشار آورد که برخی از روزها تانکرهای آبرسانی علاوه بر روستاها در شهرها نیز حضور می یافتند.

یکی از مطالبات مردم روستاهای لردگان، تامین آب شرب پایدار است که به جای حضور تانکرهای آبرسانی نیاز به خطوط لوله آب شرب پایدار دارند.

از این رو در دولت سیزدهم روند جهاد آبرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری شکل گرفت و روند اجرایی این طرحها اکنون بالای ۵۰ درصد پیشرفت دارد.

گام به گام تا تحقق مطالبه‌ آبرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری

وزیر نیرو می‌گوید: با توجه ویژه دولت سیزدهم به مناطق کمتر برخوردار، ابرپروژه جهاد آبرسانی در سراسر ایران اسلامی عملیاتی شد و به پیشرفت ۳۰ درصدی رسید تا شاخص آبرسانی روستایی کشور در گامی بلند از ۸۰ درصد به ۹۰ درصد ارتقا یابد.

علی اکبر محرابیان افزود: همچنین به لطف خداوند و به همت همکارانم در صنعت آب تلاش شد تا اثرات و پیامدهای سه دوره متوالی خشکسالی در گستره ایران اسلامی مدیریت شده و با عزم جهادی راه‌حل‌های مؤثر و عاجل برای تنش آبی در دستور کار قرار گیرد، به گونه‌ای که با اجرای پروژه عظیم آبرسانی غدیر مشکل کم آبی جمعیتی بالغ بر ۵ میلیون نفر در پهنه خوزستان به حداقل رسید، پروژه انتقال آب دریاچه ارومیه برای کمک به حل مشکلات زیست محیطی این دریاچه بهره‌برداری شد، تنگناهای به وجود آمده در تأمین آب مردم همدان و شهرکرد برطرف گردید، اجرای پروژه انتقال آب خلیج فارس به استان‌های مرکزی ایران کلید خورد و مهم‌تر از همه با توجه ویژه دولت سیزدهم به مناطق کمتر برخوردار، ابر پروژه جهاد آبرسانی در سراسر ایران اسلامی عملیاتی شد و به پیشرفت ۳۰ درصدی رسید تا شاخص آبرسانی روستایی کشور در گامی بلند از ۸۰ درصد به ۹۰ درصد ارتقا یابد.

گام به گام تا تحقق مطالبه‌ آبرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری

آغاز جهاد آبرسانی در چهارمحال و بختیاری

دومین قرارداد آبرسانی به روستاهای چهارمحال و بختیاری با حضور مسوولان استانی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) به امضا رسید.

به گزارش روز جمعه ایرنا، این قرارداد به‌منظور آبرسانی به ۱۲۰ روستای چهارمحال و بختیاری بسته شد که مسئولیت اجرای آن با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) است.

معاون قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در این خصوص گفت: قرارداد نخست آبرسانی به روستاهای چهارمحال و بختیاری از سوی این قرارگاه بیش از ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

حمید اباذری تاکید کرد: قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برای محرومیت‌زدایی و فقرزدایی از کشور تلاش‌های شبانه‌روزی و بی‌وقفه دارد.

فرمانده سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری نیز گفت: طرح‌های آبرسانی روستایی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در این استان ۵۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار علی‌محمد اکبری در نشست امضای دومین قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برای آبرسانی به ۱۲۰ روستای چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای طرح‌های آبرسانی روستایی در این استان از سال گذشته وارد عمل شد.

وی با اشاره به آغاز مرحله دوم آبرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری از سوی قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) افزود: توافق‌هایی برای آبرسانی ۱۲۰ روستای دیگر، راه روستایی، آبخیزداری، آبخوان‌داری، امنیت غذایی، اشتغالزایی و مسکن محرومان در قالب این قرارگاه انجام شد که تا سه سال آینده عملیاتی شود.

گام به گام تا تحقق مطالبه‌ آبرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری

رفع تنش آبی روستاهای استان ظرف ۲ سال آینده

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: از سال گذشته با استفاده از ظرفیت قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسین مجتبی(ع) آبرسانی روستایی در استان آغاز شده است و با تداوم این فعالیت‌ها ظرف ۲ سال آینده تنش آبی در تمام روستاهای استان برطرف می‌شود.

علی حیدری افزود: آبرسانی روستایی در بسیاری از شهرستان‌های استان در حال اجراست اما بیشترین روستاهایی که دارای تنش آبی بوده و با تانکر آبرسانی می‌شود در شهرستان خانمیرزا واقع شده است و اقدامات انجام شده از پیشرفت بالایی برخوردار شده است.

وی با بیان اینکه این استان از استان‌های برتر کشور در حوزه محرومیت‌زدایی است، تصریح کرد: مسوولان استان هر ۲ هفته یکبار برای پیگیری اعتبارات و گزارش روند اجرای طرح‌های آبرسانی روستایی در تهران حضور پیدا می‌کنند و جلسات مشترکی در این خصوص برگزار می‌شود.

گام به گام تا تحقق مطالبه‌ آبرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری

اجرای طرح‌های آبرسانی در لردگان

فرماندار لردگان با اشاره به مشکل تامین آب پایدار برای مناطق روستایی و محروم شهرستان گفت: از ابتدای دولت مردمی سیزدهم اجرای طرح‌های آبرسانی به مناطق روستایی لردگان آغاز شد.

منصور کریم‌زداه روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان لردگان دارای ۲۲۹ روستا است که ۴۰ روستای این شهرستان خالی از سکنه است و ۱۸۱ روستای دیگر این شهرستان با جمعیتی بیش از ۱۴۴هزار و ۶۰۰ نفر با مشکلات متعدد از جمله تامین آب آشامیدنی سالم و پایدار مواجه بودند.

وی گفت: در دولت سیزدهم برای رفع مشکلات تامین آب این روستاها قراردادهای مختلف با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و همچنین اعتبارات شهرستانی منعقد شد.

کریم‌زاده از اجرای بزرگترین اجرای طرح آبرسانی در شهرستان لردگان از منطقه آتشگاه خبر داد و افزود: اجرای این طرح از سال گذشته آغاز شد و برای اجرای این طرح ۱۲۰ لیتر آب بر ثانیه از رودخانه خرسان برداشت می‌شود تا آب پایدار شهر سردشت و ۵۳ روستای بخش رودشت و بخش مرکزی را تامین کند که قرارداد آن با قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن(ع) منعقد شده است.

کریم‌زاده اظهار داشت: برای اجرای این طرح ۴۲۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که از این میزان ۱۰۵ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده و از این میزان ۸۰ میلیارد تومان به پیمانکار پرداخت شده و عملیات اجرای طرح در حال انجام است و ۲۵ درصد پیشرفت کار دارد.

وی به آبرسانی به ۱۱ روستای در بخش ریگ ( مجتمع ریگ ) و ۱۴روستا در دهستان اوره و بارز بخش منج این شهرستان اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح ۱۸ میلیارد تومان اعتبار داشته و به صورت (صد ) ۱۰۰درصد تخصیص یافته و درهفته دولت آماده افتتاح است.

فرماندار شهرستان لردگان با اشاره به تفاهمنامه استانداری با قرارگاه امام حسن(ع) برای آبرسانی به ۱۲۰ روستای محروم استان گفت: در این طرح مقرر شده که ۷۰ درصد اعتبار را قرارگاه و ۳۰ درصد اعتبار از طرف دستگاههای اجرایی مربوطه تامین شود که ۷۷ روستا از این تعداد در شهرستان لردگان با توجه به توافق با مدیر عامل آبفای استان در دستورکار قرار دارد.

کریم‌زاده اظهار داشت: در این طرح مقرر شده آبرسانی به مناطق روستایی حد اکثر ظرف سه سال انجام خواهد شد.

فرماندار لردگان گفت: با اجرای این سه طرح بزرگ آبرسانی تنها ۳۱ روستا باقی مانده است.

فرماندار لردگان افزود: تعداد سه روستای دیگر از جمله میانجو به دره اشکفت و شوارز به زودی عملیات آبرسانی آنها به اتمام خواهد رسید.

به گزارش ایرنا، لردگان در ۱۷۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha