۱۱ تیر ۱۴۰۲، ۱۰:۵۳
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 85157250
T T
۹ نفر

برچسب‌ها

مبارزه با آفت ملخ در بیش از ۱۰ هزار هکتار از مراتع گیلان انجام شد

رشت - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: بر اساس آخرین آمارها تاکنون، مبارزه شیمیایی با ملخ های بومی به ویژه ملخ مراکشی در بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی استان انجام شده‌است.

رضا غیاثی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کنترل ملخ‌های بومی در شهرستان‌های مختلف گیلان به خوبی پی‌گیری می‌شود، اظهار کرد: سرعت عمل اجرای عملیات مبارزه موجب گردید تا سطوح سمپاشی شده نسبت به سال قبل کاهش یاید و سموم شیمیایی کمتری مصرف شود.

وی افزود: با انجام عملیات ردیابی و پایش به موقع بیش از ۵۰ هزار هکتار از مناطق مستعد برای ملخ ، کانون کوبی‌های موثری علیه ملخ‌های بومی انجام شد و آین آفت در کنترل کامل قرار دارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطر نشان کرد: بروز اولین پوره‌های ملخ ۲۸ اسفند سال گذشته در منطقه لوشان شهرستان رودبار گزارش شد که با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده و وجود تجهیزات و امکانات لازم، کار کانون‌کوبی از اوایل فروردین سال جاری آغاز و با جدیت دنبال و آفت ملخ به کنترل کامل در آمد.

وی با بیان اینکه به تدریج و با گرم‌تر شدن هوا، شاهد ظهور آفت ملخ در مناطق ییلاقی شهرستان‌های رودبار، سیاهکل، رودسر و املش بودیم، اضافه کرد: با برنامه‌ریزی مناسب، تعامل و همکاری‌های انجام شده، آفت در کنترل بوده و عملیات مبارزه با آن همچنان در بعضی مناطق ادامه دارد.

غیاثی بیان کرد: در عملیات مبارزه با ملخ که زیر نظر مدیریت حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی انجام می‌شود علاوه بر کارشناسان مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، ادارات و نهادهای مختلف اعم از استانداری، فرمانداری‌ها، ادارات منابع طبیعی، سپاه پاسداران، بسیج، شوراها، دهیاری ها و اقشار مختلف مردم محلی همکاری دارند که از آنان قدردانی می شود.

وی با بیان اینکه مناطق تخم‌گذاری آفت در زمین‌های شخم نزده، سنگلاخ و بیشتر در مراتع و مناطق دور از دسترس است، اضافه کرد: مردم در مناطق مختلف در صورت مشاهده دسته‌جات پوره ملخ به مدیریت جهاد کشاورزی گزارش دهند تا در اسرع وقت برای مبارزه اقدام شود.

ملخ مراکشی چندسالی است که وارد استان شده و با تخم‌گذاری زیرخاک، تشکیل کانون و زمستان‌گذرانی همزمان با گرم و مساعدشدن هوا پس از خروج از تخم به باغات و اراضی منطقه خسارت می‌زند، هجوم آفت ملخ مراکشی ابتدا از مراتع است، بعد وارد مزارع و باغات می‌شود و در صورت عدم کنترل، سیکل زندگی را تکمیل کرده و گیاهان مسیر خود را با تغذیه نابود خواهد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha