خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۱ واحد صنعتی همدان به تصفیه‌خانه فاضلاب مجهز می‌شود

همدان- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: به دنبال پیگیری های این مجموعه برای پیشگیری از ورود پساب واحدهای صنعتی به چرخه محیط زیست ۲۱ تصفیه خانه شروع به کار یا در حال ایجاد است.

سیده مریم محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: واحدهای صنعتی از جمله نساجی، صنایع غذایی، فولاد و همه واحدهایی که از آب استفاده می کنند مکلف هستند پساب حاصل از تولید را تصفیه کنند و اجازه رها سازی پساب در محیط را ندارند.

وی با بیان اینکه همزمان با هفته محیط زیست ۶ تصفیه خانه در این استان بهره برداری شد یادآوری کرد: سال گذشته با پیگیری های محیط زیست و الزام واحدهای صنعتی به ایجاد تصفیه خانه از ورود ۲ هزار متر مکعب فاضلاب صنعتی و پساب آلوده واحدهای تولیدی به محیط زیست جلوگیری شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: ممانعت از ورود این میزان پساب آلوده به محیط زیست، موجب استفاده از این میزان آب تصفیه شده برای کاربری فضای سبز و کشاورزی شد که این همان بهره وری مناسب آب در بخش صنعت است.

محمدی تاکید کرد: صنعتگر اجازه ندارد آب سالم را دریافت و پس از کسب درآمد با استفاده از آب سالم در چرخه تولید، فاضلاب را وارد محیط زیست کند و در صورت مشاهده این تخلف شدیدترین برخوردها صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه طبق بررسی های صورت گرفته هم اینک هیچ واحد صنعتی پساب را وارد محیط زیست نمی کند توضیح داد: واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی فاضلاب را وارد تصفیه خانه موجود در شهرک و واحدهای خارج از این محدوده اقدام کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: گروه سوم واحدهای تولید بدون تصفیه خانه خارج از شهرک های صنعتی هستند که این واحدها مکلف به عقد قرارداد با واحدهای دارای این تجهیزات بوده و پس از جمع آوری فاضلاب با انتقال به این محل نسبت به تصفیه فاضلاب اقدام می کنند.

محمدی با بیان اینکه در حوزه مدیریت پساب صنعتی خوب عمل شده است ادامه داد: هفته جاری شرکت شهرک های صنعتی تصفیه خانه شهرک صنعتی بوعلی را راه اندازی می کند.

وی گفت: برخورد محیط زیست در زمینه واحدهای آلاینده محیط زیست به ویژه آلودگی ناشی از رها سازی پساب صنعتی در محیط زیست سختگیرانه است و در این باره واحدهای متخلف را در جمع صنایع آلاینده قرار داده که طبق قانون باید تا ۱.۵ درصد از سود سالانه خود را به عنوان عوارض آلایندگی پرداخت کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: امروزه در کشور شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه ساخت تجهیزات تصفیه فاضلاب به قدری پیشرفت و توسعه داشتند که فاضلاب را در حد کاربری شرب تصفیه می کنند.

محمدی افزود: بنابراین با وجود این دانش و ظرفیت در کشور چرا باید با وجود خشکسالی و کم آبی، به یک واحد صنعتی اجازه کسب درآمد از آب سالم و دست اول داده شود و این واحد در مقابل پساب را وارد چرخه محیط زیست کند.

وی گفت: یکسری واحدها نظیر دامداری ها و واحدهای بسته بندی مشکلاتی در زمینه تصفیه های تولیدی دارند که برای رفع مشکلات و ایجاد تصفیه خانه به این واحدها تا پایان شهریور ۱۴۰۲ وقت داده شده است.

افزون بر هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان فعالیت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha