مصرف بهینه برق و برنامه ریزی برای گذر از تابستان گرم شهرستان های مرکزی فارس

شیراز-ایرنا-مصرف بهینه برق و برنامه ریزی برای گذر از اوج مصرف تابستانی در سال جاری موضوعی است که در روزهای گرم سال بیش از پیش در کانون توجه رسانه ها قرار دارد ، مدیر عامل شرکت توزیع برق شیراز وظایف و کارکردهای برنامه های فرهنگی ، تعامل با مصرف کنندگان صنعتی و کشاورزی و مولفه های مسوولیت اجتماعی برای مصرف بهینه برق را برای گذر از تابستان تشریح کرد.

مهندس محمدرضا سلاحی مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز روز سه شنبه در میزگرد خبری ایرنا با موضوع مصرف بهینه و گذر از اوج مصرف تابستانی برق آموزه های مصرف بهینه ، وظایف و کارکردهای برنامه های فرهنگی ، تعامل با مصرف کنندگان صنعتی و کشاورزی و مولفه های مسوولیت اجتماعی برای مصرف بهینه برق را تشریح کرد و اظهار کرد: صنعت برق از نظر پتانسیل‌های اجرایی در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد و اقدامات بسیار خوبی در این حوزه در سطح استان فارس و حوزه مسوولیت برق شیراز انجام شده است.

۱۰۰ اقدام راهبردی برق در سال ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز ادامه داد: در بحث مدیریت مصرف در محدوده بسیار کمی از سال با مصرف بالایی از سوی مشترکان مواجه می‌شویم که عمده مصرف برق در این ایام هم ناشی از استفاده از وسایل سرمایشی و خنک کننده در فصل گرماست؛ اینکه بخواهیم برای پوشش ۵درصدی ایام سال، سرمایه‌گذاری عظیمی انجام دهیم کار اقتصادی نیست اما تمام تلاش خود را برای مدیریت مصرف برق در شهر شیراز به کار گرفته‌ایم.

سلاحی اضافه کرد: در کشورهای صنعتی جهان برای حل مشکل اوج‌بار در این ایام از سیاست‌های مدیریت مصرف از سمت تقاضا و یا تبادل انرژی با کشورهای همسایه بهره می‌گیرند.

وی گفت: در دولت سیزدهم پس از تجربه سال ۱۴۰۰ این سازو کار بومی‌سازی شد و سیاست‌های دولت در چارچوب ۱۰۰ اقدام راهبردی در سال ۱۴۰۱ توسط وزارت به صنعت برق ابلاغ و مقرر شد این ۱۰۰ اقدام قبل از فصل پیک که ۱۵ خرداد ماه بود انجام شود.

مصرف بهینه برق و برنامه ریزی برای گذر از تابستان گرم شهرستان های مرکزی فارس

او گفت: یکی از این سیاست‌ها مدیریت مصرف در بخش مصرف‌کننده بود که این رویکرد با هدف مختل نشدن رفاه عمومی در زندگی شهروندی و بخش خانگی دنبال شد.

تاثیر مدیریت فرهنگی برکاهش مصرف برق

سلاحی با بیان اینکه در حوزه صنعت هم برنامه‌ریزی‌های مدون و منسجمی با حضور صنعتگران و وزارت صمت انجام شد، گفت: در حوزه تأمین برق با توجه به قطعی برق به خاطر کسری در ساعات پیک مصرف، هماهنگی و تعامل بسیار خوبی با وزارت نیرو صورت گرفت، قطع برق اکنون با هماهنگی و اطلاع قبلی و به‌صورت سهمیه بندی شده یک روز در هفته است که سبب شده فعالان اقتصادی برای ادامه روند تولید خود برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

وی بر ضرورت تغییر رفتار و تغییر الگوی مصرف برای کمک به تولید تأکید کرد و افزود: بخش صنعت امسال ۳۳درصد بیش از سال گذشته برق مصرف کرد. این در حالی بود که سال ۱۴۰۱ نیز نسبت به سال ۱۴۰۰، با رشد ۱۵درصدی روبه رو بود. می‌توان گفت این از برکات تغییر رفتار مصرفی است.

او بیان کرد: در بخش خانگی نیز هر سال حدود ۵درصد رشد مصرف انرژی و ۱۰درصد رشد پیک داشتیم که امسال این رشد تا به امروز متوقف شده است. امیدواریم بتوانیم رشد را به منفی هفت درصد کاهش دهیم؛ در واقع درصدد هستیم انرژی را از بخش غیرمولد کاهش دهیم و به بخش مولد اضافه کنیم‌.

سلاحی اضافه کرد: در صورتی که مشترکان میزان مصرف خود را نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش دهند تا ۲۰ برابر قیمت فروش برق پاداش دریافت می‌کنند. این تعرفه تشویقی در خردادماه اعمال شد و حدود ۳۳درصد از مشترکان خانگی مشمول پاداش همکاری شدند؛ رشد مصرف در بخش خانگی در خرداد ماه متوقف شد و امیدواریم با اقدامات فرهنگی شاهد کاهش رشد مصرف در بخش خانگی باشیم.

یک میلیارد و ۳۰۰میلیون‌تومان پاداش به مشترکان

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز یادآور شد: در بخش خانگی تا ماه خرداد ماه حدود یک میلیارد و ۳۰۰میلیون‌تومان پاداش به مشترکان پرداخت شد. قبوض مصرفی ۲۰هزار از مشترکان صفر شد و حتی این مشترکان بستانکار دریافت کردند.

وی افزود: این پاداش‌ها در قبوض مشترکان اعمال شده است و بیشترین پاداشی که برای مشترکین در نظر گرفته شده ۱۸۰ هزارتومان بوده است. البته پیامک آگاهی بخشی هم برای مشترکینی که مصرف آنها بالای سه برابر الگوی مشخص شده است ارسال می‌شود.

تجهیز ۹۰درصد چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند

سلاحی به بیان اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی پرداخت و گفت: بیش از ۹۰درصد چاه‌های کشاورزی به کنتورهای هوشمند تجهیز شده است؛ این کنتورها قابل کنترل عملکرد است‌ و این امر هم به بخش مدیریت انرژی کمک می‌کند و هم مدیریت منابع آب را تسهیل خواهد کرد.

او اضافه کرد: برای مدیریت مصرف برق در بخش کشاورزی، از ۱۵ خردادماه برای سه ماه، برق چاه‌های کشاورزی، روزانه ۵ ساعت قطع می‌شود و البته مشوق رایگانی قبوض برای کشاورزانی که در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند در نظر گرفته شده است.

مصرف بهینه برق و برنامه ریزی برای گذر از تابستان گرم شهرستان های مرکزی فارس

کاهش ۱۵مگاواتی مصرف برق ادارات فارس

وی بر لزوم مدیریت مصرف برق در ادارت دولتی تأکید کرد و گفت: انتظار داریم که مصرف برق ادارات بعد از تعطیلی که ساعت یک است کاهش یابد. این همکاری از طریق کنترل هوشمند بررسی می‌شود. هدف‌گذاری ما کاهش ۲۵مگاواتی مصرف برق ادارات است که تاکنون شاهد کاهش ۱۵ تا ۱۶ مگاواتی مصرف برق در بخش اداری بوده‌ایم.

سلاحی بیان کرد: سعی کردیم که با برگزاری جلسات هفتگی با ریاست استاندار با اداراتی که همکاری لازم را نداشتند تعامل برقرار کنیم. از اهرم قطع برق هم استفاده کردیم و اعلام رسانه‌ای از دیگر اهرم‌های ما برای مدیریت مصرف برق در ادارات به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز ادامه داد: در بخش تجاری هم در تلاش هستیم که از طریق برخورد با مصادیق پرمصرفی و ترویج مصرف متعادل بتوانیم رویکرد مدیریت و کنترل مصرف برق را دنبال کنیم.

برگزاری کنکور بدون خاموشی

وی بر ضرورت تأمین برق کنکور و عدم خاموشی در این ایام تأکید کرد و گفت: مهمترین اولویت شرکت توزیع برق در این هفته برگزاری کنکور بدون خاموشی است‌ و امسال در شیراز ۱۱ حوزه کنکور تحت پوشش شرکت توزیع برق هستند.

سلاحی عنوان کرد: در هفته‌ای که گذشت شبکه‌های اطراف هر حوزه بازدید و نقاط خطرناک شناسایی و رفع خطر شد و پیشبینی برای جایگزینی خطوط در هنگامی که یک خط دچار مشکل شود انجام شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز اظهار کرد: افزون بر اتخاذ این تمهیدات یک دستگاه دیزل ژنراتور هم برای حوزه اصلی شهر در نظر گرفته‌ایم. نیروهای بخش اتفاقات در حوزه‌های اصلی حضور دارند تا کنکوری‌ها در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه بتوانند بدون دغدغه و با رضایت خاطر در این جلسه شرکت کنند.

شرکت توزیع برق شیراز فعالیتهای عملی خود را در زمینه تحویل و توزیع برق مورد نیاز مصرف کنندگان و توسعه، احداث، اصلاح، بازسازی، سرویس، نگهداری و بهره برداری از شبکه توزیع از شهریور ماه سال ۱۳۷۴ آغاز نموده است. حوزه عملیاتی این شرکت به مساحت ۲۰ هزار و ۱۴۸ کیلومتر مربع شامل: امور هفت گانه برق شیراز، مدیریت برق مرودشت(شامل برق مرودشت و ادارات برق سیدان، درودزن و کامفیروز)، مدیریت برق ارسنجان، مدیریت برق سپیدان(شامل برق سپیدان و اداره برق بیضا )، مدیریت برق پاسارگاد، مدیریت برق سروستان، مدیریت برق صدرا و مدیریت برق نواحی شیراز شامل(ادارات برق خرامه، داریون، زرقان، کوار، ارژن و دارنگون) می باشد.

علاوه بر مدیریتها و ادارات فوق الذکر، در ستاد شرکت توزیع نیروی بــرق شیراز، معاونتهای بهره برداری، مهندسی و برنامه ریزی، فروش و خدمات مشترکین، منابع انسانی و پشتیبانی نیز تحت نظارت مدیریت عامل فعالیت می نمایند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha