به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد جلال روز چهارشنبه در کارگروه استانی اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان در استانداری ایلام اظهار کرد: دولت سیزدهم با اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان توانست بدون اجرای آزادسازی قیمت و سهمیهبندی ، میزان عرضه خارج از شبکه نان یارانهای را به حداقل برساند.
وی با اشاره به شناورسازی تخصیص سهمیه آرد به نانوایی ها، افزود: مبنای تخصیص سهمیه آرد به هر شهر و استان، بر اساس میزان مصرف ساکنان هر منطقه است.
مشاور وزیر اقتصاد و دارایی ادامه داد: همچنین برای نانواها بر اساس عملکرد خود مبتنی بر کارتخوانها و پردازش دادهها در دوره بعد امکان خرید آرد یارانهای فراهم می شود، یعنی نانوایان متأثر از مقدار فروش نان به مردم، آرد یارانهای دریافت میکنند که هدر رفت و انحراف در توزیع کاهش یافته است.
جلال افزود: یکی از اهداف دولت از اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، ترمیم و ارتقای اقتصاد نانواییهاست، حتی در روستاهایی که فاقد ارتباطات اینترنت نیز هستند، قرار شده سهمیه آرد بر اساس روال قبلی انجام شود.
وی بیان کرد: تخصیص آردهای مناسبتی که در مواردی همانند تعطیلات خواهد بود، از طریق شرکت بازرگانی دولتی انجام می شود، به طور مثال برای اربعین حتما به استان توجه ویژه ای خواهد شد.
لزوم سهمیه آرد یارانه برای نانوایی های محلی در ایلام
معاون امور اقتصادی استانداری ایلام نیز با اشاره به اینکه طرح هوشمندسازی، توزیع عادلانه آرد بین نانواییها را در پی داشته است، افزود: استان ایلام ۶۸۰ واحد نانوایی فعال دارد و سرانه مصرف نان و آرد در استان بیشتر از میانگین کشوری است.
شهریار عباسی با اشاره به تشکیل جلسات کارگروه آرد و نان به صورت هفتگی در استان، گفت: در این جلسات مشکلات و موانع سهمیه ها، سامانه، نانوایی ها بررسی می شود.
وی با اشاره به شناسایی ۵۰ واحد نانوایی پخت نان محلی (نان ساجی) در استان، گفت: سهمیه آرد یارانه برای نانوایی های محلی در ایلام ضروری است چراکه این نانوایی باعث اشتغال در استان شده اند.
عباسی بیان کرد: افرادی که این نانوایی ها را دایر کرده اند، بیشتر زنان سرپرست خانوار هستند و نیاز است در بحث سهمیه آرد یارانه ای مورد توجه قرار گیرند، چراکه یکی از مهمترین ذائقه های مصرف در استان، همین نان های محلی است.
نظر شما