به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا سلیمانی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از نهالستان بیابانی حسن آباد شهرستان دامغان به خبرنگاران افزود: تقویت ارتباط با دانشگاهها، مراکز پژوهشی و شرکتهای دانشبنیان با اهتمام ویژه پیگیری میشود.
رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به تأسیس مرکز پایش در این سازمان گفت: این مرکز با هدف مدیریت و توسعه و حفاظت شکل گرفت و مجهز به تجهیزات و ابزار مختلف در زمینه حفاظت است.
وی در مورد نقش فناوریهای نوین در حفاظت و احیای منابع طبیعی گفت: مباحث مرتبط با نوآوری و فناوری همواره با ساختار منابع طبیعی کشور عجین بوده و بحثی نیست که فقط امروز مطرح شده باشد.
سلیمانی اظهارکرد: یکی از اولویتهای اساسی سازمان منابع طبیعی، تمرکز بر فعالیتهای حفاظتی است که البته این فعالیتها معطوف به جنگلها نمیشود و مراتع، بیابانها و حتی بیشه زارها را نیز در برمی گیرد.
وی افزود: شرایط اقلیمی، اجتماعی و اقتصادی وضعیت را به گونهای کرده که چالشهای جدیدی را پیش روی مدیریت، حفاظت و احیای عرصه منابع طبیعی قرار داده است و سازمان منابع طبیعی را به استفاده بیشتر از نوآوری و فناوریهای روزسوق داده است.
رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادعا کرد که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در زمینه استفاده از نوآوری و فناوری نسبت به بسیاری از بخشهای اداری کشور پیشتاز است.
با اشاره به امضای تفاهم نامهای بین سازمان منابع طبیعی و معاونت فناوری رییس جمهوری، افزود: بر اساس این تفاهم نامه قرار شد که یک مرکز نوآوری و فناوری شکل بگیرد تا به طور خاص در این زمینه فعالیت کند.
سلیمانی با بیان اینکه بسیاری از افراد حقیقی، انجمنها و سازمانهای داوطلب و شوراهای روستایی در امر حفاظت از منابع طبیعی به سازمان مربوطه کمک میکنند، گفت: حفاظت از ۱۳۰ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی با بضاعت و امکانات محدود و شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور کار آسانی نیست و نیازمند همکاریهای بیشتر است.
تولید سه میلیون اصله نهال در استان سمنان در مدت کمتر یکسال
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نیز با بیان اینکه ظرفیت تولید سالانه یک میلیارد نهال گلدانی در نهالستانهای کشور وجود دارد، گفت: با ظرفیت فراوان در سمنان، تولید نهال در این استان به بیش از سه میلیون رسید.
رضا احمدی در حاشیه سفر به استان سمنان و بازدید از نهالستانها در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عملیات تولید نهال در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در آذرماه ۱۴۰۱ در نهالستان شهید عموزاده آغاز شد و اکنون بیش از سه میلیون اصله نهال در این مرکز تولید شده است.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: ۱۲۶ نهالستان جنگلی با مساحت ۲ هزار و ۸۶۱ هکتار در کشور وجود دارد که اگر ۵۰۰ هکتار معادل حدود یک چهارم آن به کاشت نهال گلدانی اختصاص یابد، سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال می توان تولید کرد.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بر حمایت مالی صنایع و خیران برای اجرای این طرح تاکید و تصریح کرد: ایران در رتبه هفتم جهانی در تولید کربن قرار دارد و از این رو پوشش جنگلی باید گسترش پیدا کند.
احمدی ادامه داد: راهاندازی یک سامانه برخط جامع برای رصد و پایش تولید و کاشت نهالهای جنگلی در دست پیگیری است تا هر زمان نهال تولید شد درباره آن روی سایت و گوشیهای موبایل مردم اطلاعرسانی شود.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: نهالهای تولیدی به طور عمده از گونههای بومی هستند و مطابق با شرایط آب و هوایی مناطق کشت میشوند.
وی با اشاره به پنج ناحیه رویشی برای کاشت نهالهای جنگلی ابراز داشت: کاشت گونههای بومی در این ناحیههای رویشی، کمترین نیاز آبی را خواهند داشت
احمدی افزود: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، بیشتر از آب باران و آب خاکستری و پساب صنایع و کار خانجات استفاده میشود.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی رییسجمهور نیز همزمان با روز درختکاری (۱۵ اسفند ۱۴۰۱) حفظ منابع طبیعی، غنیسازی جنگلها و ایجاد پارکهای جنگلی را سه اقدام مهم در حفظ محیط زیست و توسعه پایدار در کشور دانست و گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال در سراسر کشور از جمله اقدامهای خوب و ارزنده در این زمینه است و بر اساس این طرح هر ایرانی باید سه درخت بکارد.
طبق جدیدترین اظهارات مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور، تولید نهال در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور به ۲۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار اصله رسیده است.
نظر شما